• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dershanede öğretmenlik?

hanne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2006
700
3
0
Diğer
Bundan önceki başlığımda da biraz anlattım.Eğitim fakültesi mezunuyum.Kpssye girdim atanamadım.Bu sene tekrar hazırlanacağım.Ücretli öğretmenlik için milli eğitime başvurdum fakat çıkması büyük şans.1 sene daha evde oturma fikrine tahammül edemiyorum.Bu seneye kadar dershanede çalışma fikri yoktu aklımda ama bu sene dershanede çalışmak istiyorum.Ailem de başvurmamı söylüyor.Ama ne yapıcamı bilmiyorum.Dershaneler kadrosunu tamamlamıştır.Benim nasıl başvurmam gerekiyo dershanede çalışan bir yakınım da yok.Aranızda dershanede öğretmenlik yapan ve bana bir firi verecek varmı?

Canım, ben bir zamanlar dershanede çalışmıştım. Şu an bir devlet okulundayım ama çocuklarım sayesinde hiç kopmadım dershanelerden...
Oralara stajer olarak giriyorsun ve az paraya çok çalışıyorsun. Tüm angaryalar sana veriliyor. Üstelik sadece pazartesi günleri tatil var. Etütler sana ait. Yorucu bir tempoya hazırsan hiç durma...Ama emeğinin karşılığını alamayacaksın, bunu da unutma...

bende dersaneyi düşünüyordum ama işte emeeğinin karşılığını almak istiyor insan hemde o kadar çalış ve az para al bu insanı üzer yine de boş kalmaktan iyidir..

bende dersaneyi düşünüyordum ama işte emeeğinin karşılığını almak istiyor insan hemde o kadar çalış ve az para al bu insanı üzer yine de boş kalmaktan iyidir..

Haklısın canım. Boş kalmak insanı daha çok yoruyor. Hem bu arada tecrübe de kazanmış oluyorsun...

Canım, ben bir zamanlar dershanede çalışmıştım. Şu an bir devlet okulundayım ama çocuklarım sayesinde hiç kopmadım dershanelerden...
Oralara stajer olarak giriyorsun ve az paraya çok çalışıyorsun. Tüm angaryalar sana veriliyor. Üstelik sadece pazartesi günleri tatil var. Etütler sana ait. Yorucu bir tempoya hazırsan hiç durma...Ama emeğinin karşılığını alamayacaksın, bunu da unutma...

kesinlikle katılıyorum.özel ders vermeyi denesen...

arkadaşlar insan o kadar okuduktan sonra evde koca bekler gibi oturmayı hazmedemiyo, iyisiyle kötüsüyle bi yerden başlamak lazım diye düşünüyorum..
sözlüm almancacı olarak dersaneye başlıyor ayda 600ytl, sadece akşam iki saat ders vererek, ptesi tatil

dershanede öğretmenliğe başlamak ilk zamnalar angarya diyosunuz...ama ilerde o dershanenin size kazandırdığı referansı düşünmüyorsunuz...dershane öğretmeni herzaman daha rahattır..ilk zamanlar biraz zor gelebilir maddi yönden...fakat daha sonra hiçbir okulda alınamayacak paralar kazanılıyor....

dersanelerle mart nisan gibi başvurman daha uygun pek parlak fikirlerde değil aslında hiçbiri kolay gelsin

ben bu sene ilk defa giricem arkadaşım ama pek ümidim yok bilmiyorum işte.ben de mat.öğrt olcam ama en az 94 puan almam lazım.olmazsa dersaneye gideyim diyorum ama o da çok zor işte.bu matematikçilerin hali ne zor böyle yaaakafamçokkarıştı

3 yıl dershanede calistiktan sora istifa ettim ve simdi kuslar gibi ozgurum. Butun arkadaslarim dershanede calisiyor. Hemen hemen tum dershanelrin isleyis seklini bilirim. Eger amacin devlette ogretmen olmaksa hic bulsama derim. Ben KPSS ye hazirlanamadigim icin biraktim. Dershanede tatil denen sey yoktur aksam 19.00 da kafan kazan gibi isten cikarsin eve geldiginde sana nasilsin diye sorsalar kizarsin canin iki kelime etmek istemes Eskiden acikta ogretmen olmadigi icin iyi paralar kazanilirmis. Ama simdi o kadar cok mezun var ki verdikleri para her sene artacagina azaliyor sen 250 ytl ye calismazsan biri cikip senin yerine 100 ytl ye calisiyor. Bence HİÇ BULASMA KPSS CALIS

ben dersanede öğretmenim KPSS illeti başıma bela oldu senelerdir ve en sonunda yaş haddini doldurdum 8 yıldır giriyorum sınava dersaneye gittim ne yaptımsa olmadı bu arada da devlet okullarında ücretli çalıştım şimdi dersane öğretmeniyim ama insanın posasını çıkarmak için ne mümkünse yapıyorlar malesef
haftada 3 gün nöbetim var sabah 8'den akşam 19'a kadar oturmam mümkün değil 2 dakika otursam müdür tepeme dikiliyor, akşam eve gittiğimde ayaklarım zonkluyor, tatil diye bir şey yok yazın bile ders veriyorduk
kısacası ne varsa devlette var

Arkadaşların bazılarına katılıyorum bazılarına katılmıyorum ne yazıkki...
evet dersane kesinlikle çok yorucu... 4.senemdeyim ve sonunda etüt öğretmenliğinden normal öğretmenliğe terfi ettim bu sene... yani eğer biryerlere gelmek istiyorsan zamanın geçmesi gerek ve çok çalışıp başarılı olman gerek...haftada 60 saat yaptığım oldu etüt öğretmeni iken... gerçi şimdi de 40 saat oluyor o da yoğun oluyor.. ve arkadaşların dediği gibi pazartesi izin günün. ve eğer veli toplantısı varsa o tatil günün de elinde kalmıyor toplantıya gidiyorsun...para daha fazla kazanıyorsun demiş bir arkadaş... hayır ben bir arkadaşımla konuştum oturup hesabını yaptık ve milli eğitimde de aynı parayı alıyorsun gerçekten... ve kendine zamanın kalıyor.. iki tane de özel ders verirsin dersaneden alacağın parayı ikiye katlarsın...
ben de kpss ye giriyorum 3 senedir ama çalışmadan girdiğim için hiçbirşey olmuyor normal olarak... ama kararımı verdim bu sene kpss ye iyice çalışacağım ve gireceğim milli eğitime...ben derimki fırsatın varken otur çalış adam gibi kpss ye.. bir kere hazırlanacaksın ve elinde çok güzel fırsat var zamanın var...
ama dersen ki ben dersane istiyorum.. o zaman biran önce başla zaman geçirme çünkü en az 3 yıl sürüneceksin...

kesinlikle dershanede zaman harcanacagına oturup KPsS calısılmalı dedigim gibi 3 yıl calıstım bıraktım cunku sonu yok yaslanınca yapılabilecek bir sey degil ustelik emekli olmak da cok zor dershaneden oturup pasalar gibi KPSS calısacagım Allah geride kalan arkadaslarıma kolaylık wersin

branş nedir.ben dershaneciyim ama çok iş az para.istersen yardımcı olurum.

Eğer psikolojinizin bozulmasına, boşu boşuna çalışmanın acısına dayanabilecekseniz dersanede çalışın. Ayrıca çalışın ama buna siz karar veremezsiniz. Sizi bedava çalıştırmak için, sizin gibi onlarca insan arasından seçeceklerdir.

Seçildiniz ve çalışıyorsunuz peki paranızı alabilecekmisiniz????HAYIR. Ama hala üzerinizde birsürü angarya. 6 gün çalışın pazartesi tatil ama pazartesi sınav varsa olmaz ona da gel. Peki onun parasını bari alabilecekmiyim "ne parası sen bizim kadromuzdasın ya, maaşla çalışıyosun ya".

Amma da abarttın kesinlikle demeyin. bunlar başımdan geçenlerin aynısı, hemde sadeleştirilmiş şekli!! Heryer böyle değil ya demeyin o kadar fazla ki

Ayrıca şuna da değinmeden geçemeyeceğim, lütfen üniversite öğrencilei dersanede çalılşmasın. Piyasayı iyice düşürüyorsunuz. Mezun öğretmenler sizinle aynı parayı alıyor. Yazık emeklerimiz sömürülmesin!!!!!!

:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

ben de dershaneye girmeyi düşünüyordum kızlar vazgeçtim ama herkes sizin dediğiniz gibi anlatıyordu demekki haklılarmış...aslında öğrenci bulabilsem en iyisi özel ders

Bende stajyer öğretmenlik yaptım benim için iyi bir deneyim oldu hala üniversite öğrencisiyim ve hayatıma nasıl bir yön vereceğim bilmiyorum ama dershanede çalışmak zor sabır istiyor

ben psikoloji öğrencisiyim özel sektörde insan kaynaklarında çalışmak istiyordum ama bu yaz stajında çok yoğun çalıştıklarını ve çok yorulduklarını gördüm acaba öğretmen mi olsam diye düşünmeye başladım. Eğer olursam rehber öğretmen olacağım acaba dershanede rehber öğretmenlerde dediğiniz kadar yoruluyor mu kaç saat çalışıyorlar bilgilendirirseniz çok sevinirim...

Arkadaşlar ben ücretliyi de denedim oturup bir yıl kpss'ye hazırlanmayı da ama olmadı.
Bu sefer kontenjan vermediler gitti bir yılım daha
Şimdi ne pahasına olursa olsun dershane diyorum.Başka çarem kalmadı.

Ama stajerlik hakkında birkaç sorum olacak sizlere
Mesela stajerlik yaparken bir okula gidip orda da staj yapılıyormuş.doğru mu??
Bir de dershaneye başladık diyelim sözleşme tam 12 ay üzerinden mi imzalanacak
10 ay olunca falan staj kalkmıyor mu??
Yardımcı olursanız sevinirim.

Back