• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dershane kapama olayına değişik bir bakış

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
298
İstanbul
Dershane kapatma olayının -aslında cemaat hükümet çatışması gibi gösterilmeye çalışılan olayın- tamamen bir düzmece senaryo olduğunu anlamak pek zor değil.
Cemaat dershaneleri 3 yıldır hazırlıklarını tamamladılar. Yeşilırmak-Fem ve Anafen gibi dershaneler ANAFEN adı altında toplandılar.
Neden mi ? Başbakan diyor ya büyük olanlar okullaştırılacak, küçük olanlar kapatılacak diye. Adamlar zaten büyük dönüşüme üç yıldır hazırlandılar, hazırlar. Aslında bu dönüşüm projesi cemaatin fikri. Cemaatin senaryosu.
Peki bu kavga ediyormuş görüntüsü niye ?
Atanamayan öğretmenleri atama konusunda Başbakanın söylemlerine bir bakalım. “Atanamayan öğretmenleri atarsak mevcut öğretmenlere zam yapamayız böylece çalışanları düşük maaşa çalıştırmış oluruz.” Bunda ne var demeyin aynı başbakan cemaate “tüm öğretmenlerinizi kadroya alalım, hatta atama yaş sınırını 40 a çıkartalım dedik yine kabul etmediler” demiyor mu? (Bu arada dershanelerde çalışan ve başbakanın atama sözü verdiği öğretmen sayısı yetmiş bin.)
Kabul edecekler…. Ama biz sırf başbakan cemaati dize getirdi, bak dershaneleri kapatırken hoca efendinin gözünün yaşına hiç bakmadı helal olsun diyelim diye sürdürüyorlar bu oyunu.
Başbakan atama sözünden başka sözler verdiğini de söylüyor cemaat dershanelerine. “Okullaştığınızda 30 kişilik sınıfınızın yarısı boş kalırsa parasını devlet versin diyoruz kabul etmiyorlar” diyor.
Tadından yenmez teklifler bunlar. Cemaatin senaryosu. Oynuyorlar. Bizler de “Aslan Başbakan Cemaati bile dinlemedi” diyoruz.
Bizler zaten eğitimin özelleştirilmesine karşı olanlar!
Dershaneye de özel okula ihtiyaç duyulmayan bir eğitim sistemini savunanlar ve özleyenler olarak hoca efendi ile başbakan arasındaki bu oyunun bir parçası olmayacağız.
Dershaneler elbette kapatılsın.
Özel okullar da kapatılsın.
Devlet parasız nitelikli eğitimin kapılarını açsın.
Varsa verecek parası bu anlamda kullansın.

Muzaffer ÇİFTÇİ

dershane kapatma kararlarını 2 yıl ertelediler:ssz: amaçları eğitim olsa okullardaki eğitim seviyesini yükseltirler dershanelere de kimse gitme ihtiyacı duymaz.... ne dolap dönüyorsa artık iki ucu . değnek

Türkiye de çok önemli birinin en yakınının yatak sahneleri neyin nesidir ozaman.........hani akp cemaat savaşı başlamışta bel altı vuruyorlar gibisinden

kesinlikle inandırıcı bir mantık değil. madem öyle ; Kılıçdaroğlu neden Amerika 'da? Neden cemaatin ileri gelenleri ile görüştü? Neden gevrek gevrek gülüp iktidar olmaya hazır mısınız, diyor? Akit neden Cemaate savaş açtı? Cemaate yakın vekiller neden bir biri ardına pot kırıyor?Mehmet Baransu neden coştu? ardı ardına servis edilen belgeler neyin nesi?
olmaz olsun bu siyaset, olmaz olsun bu iktidar savaşı

Su cemaatin(pardon camia cemaati bu aralar kabul etmiyorlar) bu kadar meşrulaşip ülke siyasetinde soz hakki olduğunu sanmasina da tahammül edemiyorum. Gezi olaylarına hocq efendi yorumu , dersanelere hoca efendi yorumu , x olaya hoca efendi yorumu diye gazetelerde tvlerde haber görmeye dayanamiyorum. Kimsin sen muhterem?

Su cemaatin(pardon camia cemaati bu aralar kabul etmiyorlar) bu kadar meşrulaşip ülke siyasetinde soz hakki olduğunu sanmasina da tahammül edemiyorum. Gezi olaylarına hocq efendi yorumu , dersanelere hoca efendi yorumu , x olaya hoca efendi yorumu diye gazetelerde tvlerde haber görmeye dayanamiyorum. Kimsin sen muhterem?

Kim oldugunu yazarimda ceza puanim yuksek

Dershane kapatma olayının -aslında cemaat hükümet çatışması gibi gösterilmeye çalışılan olayın- tamamen bir düzmece senaryo olduğunu anlamak pek zor değil.
Cemaat dershaneleri 3 yıldır hazırlıklarını tamamladılar. Yeşilırmak-Fem ve Anafen gibi dershaneler ANAFEN adı altında toplandılar.
Neden mi ? Başbakan diyor ya büyük olanlar okullaştırılacak, küçük olanlar kapatılacak diye. Adamlar zaten büyük dönüşüme üç yıldır hazırlandılar, hazırlar. Aslında bu dönüşüm projesi cemaatin fikri. Cemaatin senaryosu.
Peki bu kavga ediyormuş görüntüsü niye ?
Atanamayan öğretmenleri atama konusunda Başbakanın söylemlerine bir bakalım. “Atanamayan öğretmenleri atarsak mevcut öğretmenlere zam yapamayız böylece çalışanları düşük maaşa çalıştırmış oluruz.” Bunda ne var demeyin aynı başbakan cemaate “tüm öğretmenlerinizi kadroya alalım, hatta atama yaş sınırını 40 a çıkartalım dedik yine kabul etmediler” demiyor mu? (Bu arada dershanelerde çalışan ve başbakanın atama sözü verdiği öğretmen sayısı yetmiş bin.)
Kabul edecekler…. Ama biz sırf başbakan cemaati dize getirdi, bak dershaneleri kapatırken hoca efendinin gözünün yaşına hiç bakmadı helal olsun diyelim diye sürdürüyorlar bu oyunu.
Başbakan atama sözünden başka sözler verdiğini de söylüyor cemaat dershanelerine. “Okullaştığınızda 30 kişilik sınıfınızın yarısı boş kalırsa parasını devlet versin diyoruz kabul etmiyorlar” diyor.
Tadından yenmez teklifler bunlar. Cemaatin senaryosu. Oynuyorlar. Bizler de “Aslan Başbakan Cemaati bile dinlemedi” diyoruz.
Bizler zaten eğitimin özelleştirilmesine karşı olanlar!
Dershaneye de özel okula ihtiyaç duyulmayan bir eğitim sistemini savunanlar ve özleyenler olarak hoca efendi ile başbakan arasındaki bu oyunun bir parçası olmayacağız.
Dershaneler elbette kapatılsın.
Özel okullar da kapatılsın.
Devlet parasız nitelikli eğitimin kapılarını açsın.
Varsa verecek parası bu anlamda kullansın.

Muzaffer ÇİFTÇİ

yani bu yazının hangi tarafına yorum yapmak lazım anlamadım, gayet saçmalamış sayın yazar, güzel bir senaryo yeteneği var, bence bu kabiliyetini köşe yazılarında heba etmemeli, muhteşem yüzyılın fantazi dünyasında yaşayan senaryocularından etkilenmiş belli ki... :31:

iktidarda artık hazmedemiyor ama CHP'nin etekleri zil çalıyor:1:
mazi birden unutuldu.

iktidarda artık hazmedemiyor ama CHP'nin etekleri zil çalıyor:1:
mazi birden unutuldu.

Bu noktaya cemaate "ne isterlerse" vererek getirdiler. Kimbilir neler istendi polis teşkilatı ve yargı bilinenleri.Ülkenin yonetilme şekline bakın. Bir cemaat ne isterse hükümet onu veriyor.

Bu noktaya cemaate "ne isterlerse" vererek getirdiler. Kimbilir neler istendi polis teşkilatı ve yargı bilinenleri.Ülkenin yonetilme şekline bakın. Bir cemaat ne isterse hükümet onu veriyor.

verdiler de ne oldu, sonra ona güvenemediler Mit i devreye soktular.
herşey pazarlık. şimdi bu seçim için başladı pazarlıklar, kaçak oynamalar. en zoruma giden de halkın aptal yerine konması, bir basamak gibi kullanılması.

verdiler de ne oldu, sonra ona güvenemediler Mit i devreye soktular.
herşey pazarlık. şimdi bu seçim için başladı pazarlıklar, kaçak oynamalar. en zoruma giden de halkın aptal yerine konması, bir basamak gibi kullanılması.

Aptal yerine konmak isteyen halk olursa olacak olan bu. Mesela cemaat mensupları halk siyasi olarak epey zıt olan chpye oy verin deseler gerçekten verecekler mi ?

Aptal yerine konmak isteyen halk olursa olacak olan bu. Mesela cemaat mensupları halk siyasi olarak epey zıt olan chpye oy verin deseler gerçekten verecekler mi ?

siyasilerin tümü halkı aptal yerine koymaya çalışıyor. bu halk aptal manasına gelmiyor elbet. eğer öyle olsaydı pek çok siyasi karakter tarihe gömülmezdi.(bknz 2002 seçimi önecsi)
DSP yanlıgısından sonra çoğu sağduyulu cemaat mensubunun CHP ye oy vereceğini düşünmüyorum.Ama CHP benim gibi düşünmüyor:) Garip olan sağ kesimin gözüne kestirdiği siyasi öne çıkan bir fügürde yok. Numan KURTULMUŞ vardı, Tayyip ERDOĞAN zekice bir hamle ile onu saf dışı bıraktı. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu yaşasaydı tarihinin en parlak siyasi dönemini görebilridi. ilginç günler bizi bekliyor......

Son düzenleme:
siyasilerin tümü halkı aptal yerine koymaya çalışıyor. bu halk aptal manasına gelmiyor elbet. eğer öyle olsaydı pek çok siyasi karakter tarihe gömülmezdi.(bknz 2002 seçimi önecsi)
DSP yanlıgısından sonra çoğu sağduyulu cemaat mensubunun CHP ye oy vereceğini düşünmüyorum.Ama CHP benim gibi düşünmüyor:) Garip olan sağ kesimin gözüne kestirdiği siyasi öne çıkan bir fügürde yok. Numan KURTULMUŞ vardı, Tayyip ERDOĞAN zekice bir hamle ile onu saf dışı bıraktı. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu yaşasaydı tarihinin en parlak siyasi dönemini görebilridi. ilginç günler bizi bekliyor......

Numan Kurtulmus mantikli bir hamleydi
Farkli siyasi gorusum olsa da ilimli sevilen bir adamdir Numan bey
Ama Muhsin yazicioglu rahmetle bile anmayacagim bir insandir
Halkimizin bagrina basacagini sanmam muhsin yazicioglunu
Cunku maras sivas ve daha niceleri olarak unutmadik yaptiklarini, unutamiyacagizda

Mune nin ahirete intikal eden siyasilerimiz için söylediği şeyler geldi aklıma...

Fethullah Gülen kimi isaret ederse cemaat de ona verir, cemaatin büyük abileri erdogani sevmez, cünkü Erdogan milli görüsten gelme cemaat Gülen, rahmetli Erbakan hocadan nefret ederdi sevmezlerdi.
refahyol hükümeti yikilip mesutlu bahcelili üc muhtesemler hükümet kurunca "Hayirli Olsun" diye mansetler atmis, refahyol hükümeti icin, birakip gitsin denmistir. erdogana katlaniyorlardi, dayi ayi hesabi, ne zamanki mit olayi yasandi isler tersine döndü, 7 subatta hakan fidan in ifadesi ile basbakanin tutuklanip yüce divana yollanacakti, basbakan bunlardan önce uyandi " beni alin " dedi, Fidan icin kanun cikarildi, basbakan 100 koruma görevlisini degistirdi , basbakanin ofisinde böcek bulundu ipler koptu, zaten cemaat, camia artik herneyse gezi olaylarindan beri, todays zaman da diktatör erdogan nasil devrilir diye taktikler veriliyor, israli gazetlerine hükümetin israil politakalarindan bizde memnun degiliz diye mesajlar veriliyor, mavi marmara olayinda, otorieye karsi konulmamaliydi, diye mesajlar cikiyordu, is bu mihvalde baglar kopmus uzatmalar oynaniyordu.

akp kendi yarattigi frankenstein in saldirisina ugramis seks kasetleri hemde gece gündüz agzindan, Allah peygamber, adi düsmeyen biri tarafindan tehdit ediliyordu.

ne diyelim " at iti, it izine karismis" kim ne dedir belli degil en iyisi biz kücük dünyalarimizda yasamaya devam edelim.

Back