Lise Yorum ve Soruları Dersanelerin özel okul olmasıyla ilgili görüşleriniz...

YENA

Her günüm mis gibi dünya kokan bir kavun dilimi
Pro Üye
20 Mart 2009
30.804
91.860
Anadolu lisesi 11.sınıfta okuyan kızım var..
Dersanelerin 2015-2016 öğretim yılın da hazırlık okulu adı altın da egitime geçmesi ne derece doğru..
Dersanesiz üniversite kazanılmaz algısı hakim hepimiz de..Peki dersaneden bozma söz de özel okullara göndermezsek şansımız olmazmı hiç..Özetle kafamız çok karışık epey de kaygılıyız Bu konu da bilgisi olanların görüşlerini çok merak ediyorum...

Dersane sadece bi artıdır. Tabi kullanabilene. Dersaneye gitmeden üni kazanilmaz diye bir sey asla yok olamaz da.
Ozellestirilmeleriyle ilgili ise dershaneler zaten yeterince pahali. Ozel olunca daha da pahalanacaktir. Ama icerik ayni olucak yaniliyor muyum? Nerden daha cok para kazanicaklar iste..
Simdi yeni moda etut merkezleri acildi. Kardesimden biliyorum. Bilhassa matematik uzerine ozel etut merkezleri. Paraya para demiyorlar..
Ogrencilerin yararina bir sey yapildigini dusunmuyorum bu ulkede.

Evet aynen öyle,çok doğru söylüyorsunuz...Sürekli değişen eğitim sisteminden ne bekleyebiliriz...
etüt merkezlerini biliyorum şimdilik gerek görmedik sadece haftasonu okul bünyesin de verilen kurslara gidiyor...
kardeşiniz kaçıncı sınıfta.?

Valla canim ben dersaneci olarak seneye son sinifa gecen kiziniz içinacikogretim dsen devam etmesini tavsiye ederim. Son yol saçma sapan yazilikarla ugrasmasin. Adam akilli bi etüt merkezine verin çocuğu direk ygs yer hazirlansin.
Zaten son yol okulda doğru düzgün ders islenmiyor bir de devam zorunluluğu var. Strese ne gerek var. 2 kardeşim var. Saglik okumamis olsalardi emin olun acil öğretime alirdim kaydini.
Bu arada bizim buradaoözel okullar diploma puani yuksek olur diye kayit almaya baslamis. Diploma puani bazen dezavantaj olabiliyor. Eğer ortalamaları yüksekse ogrencilerin , puanlari düşük okullara geçiş yapmalarini tavsiye hediye ediyoruz. Çünkü okulun verdiği puan o zaman artıyor

Merhaba, oncelikle boyle bi konu actiginiz icin cok sevindim. Bende Samsun Anadolu(devlet)lisesinde 10. sinif ogrencisiyim. Ve okulumuz gercekten iyi ve ozel okula gecmeyi dusunmuyorum. Zaten rotasyon olacak ve ben dersanenin bana bir yarari old dusunmuyorum. Ben boyle dusunuyorum ve bunu yasiyorum. Yani demek istedigim hersey cocugunuza bagli. Siz ne dusunurseniz dusunun hersey onda biter. Eger cocugunuz okulunu eksik buluyorsa,okul bi baskasina yetersiz olmasada cocugunuza yetersizdir. Bence o ne istiyorsa elinizden geldigince yapmaya calisin. Dedigim gibi herkes istedigi hayati yasar ve o da istedigini yaparak basarabilir. Ben dersaneyi yararli bulmadigim halde dersanete gidersem bana bir yarari olmaz. Cunku hersey bende biter. Ayrica bi devlet okulundan ozel okula gecen ogrenciler olacak ve ogretmenlerde rotasyon ile degisecegi icin ve okulunda seviyesi iyiyse bence ortada sorun yoktur. Bunlar benim gorusum. Saglicakla kalin...

Ben 10. Sınıf öğrencisiyim ve üst dönenmimizin gerçekten aklı karışık bu konuda. Yepyeni dershanesiz bir son sene onlara gelecek.

İyi bir lisedeyse, devlet etüt yapıyorsa-yapacaksa, not açısından da bol not veriyorlarsa geçmesin.
Ben sırf not açısından 11de bile geçmeyi düşünmüştüm seneye ama 12 yi bekleyeceğim, deneme bir sistem olacağından.

Ve almanca, din gibi sınava katkısız derslerde, mf ise edb dersinde zorluyorlarsa da geçmesi ona bir artı olur bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…