• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ders seçememe... lütfen yardım.

cilalicillop

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
31
0
36
İstanbul
sizlere bir sorum var cevaplarsanız çok sevinirim.üniversite için ders seçimleri başladı ve benim bu yıl almam gereken iki zorunlu dersim çakışıyor. nasıl oluyor anlamadım acaba bir yanlışlık olabilir mi? ögrenci işleride hiç ilgilenmiyor :(

Normalde çakışmaması lazım, öğrenci işlerinin de sana yardımcı olması lazım. Ne demek ilgilenmiyor, ilgilenene kadar ara sorununu anlat. İllaki ilgilenecekler. Her okulun öğrenci işleri ilgisiz sanırım.

Canım merhaba.
Danışmanına git ve dersleri farklı şubelerden versin sana. Başının etini ye gerekirse. Çünkü çakışan derslerinin birinden kalmış gözükebilirsin dönem sonunda. Ve internette geçmiş gözüksen de mutlaka transkript al. Çünkü internette geçtin yazsa da bu resmi bir şey değil. Elinde resmi belge olsun. Yönetmelikte çakışan 2 dersin birinden bırakmaları gerektiği yazıyor. Bu yüzden mutlaka hallettir bunu.

birini 1.öğretimle birini 2.öğretimle alırsın o zaman. ama çakışmaması gerekiyo ki hemde zorunlu derslerinmiş bi arkadaşın da sorduğu gibi ya birisi alttan alacağın ders ya da bu işte bi yanlışlık var.

bölümünü ara ya da gidince dilekçeyle düzeltirler çünkü seninle aynı sorunu yaşayan çok insan olacak

Benim bölümümde de zaman zaman böyle olurdu ve ne yaparsak yapalım düzeltmezlerdi. Siz de hocaları , danışmanınızı ve kayıt işlerini durumdan haberdar edebilirsiniz. Bölümünüzdeki arkadaşlarınız da aynı şekilde yapsın ve baskı oluşturun. Umarım düzeltirler , gerçekten çok saçma bir durum oluyor.

Otomasyon sisteminden danışmanına mesaj atıp problemi çözmesini isteyebilirsin. Öğrenci işleri gerçekten hiçbirşey yapmıyor. Benzer bir problem yaşadım bu yıl 2-3 defa öğrenci işlerine gittim sorunu halletsinler diye, hiçbir işe yaramadı. Danışmanımla mesajlaştığım anda çözdü.

Back