Ders çalışma zamanını nasıl ayarlayım?:(

kend

adaletin AMENNA...
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.823
0
156
Diğer
ya ben neden ders çalışamıyorum yardım edin finaller başlamadan kendimi toplamam lazım notlarım fena degil ama daha iyi olmasını istiyorum uyumaktan sıkıldım neden böyle oluyo çok geç kalkıyorum üniversitede okuyan yada bilgisi olan birilerinden yardım bekliyorum off offfffffff

tabiki de sınavdan bir gün önce çalışmaya başlamalısın

özellikle ranzaya uzanıp bir elinle kafana destek verirken diğer elinde tutuğun notları okumalısın

aslında burada önemli olan fazla devamsızlık yapmamak ve derste sürekli not tutmak bence çalışmanın birinci aşaması bu.

derste dinleyip anladığın konular insanın aklından kolay kolay çıkmıyor.

diğer önemli bir husus dersten sonra tekrar yapmalısın ve konuları fazla biriktirmeden ders çalışmaya başlamalısın yoksa bütün konular üst üste geliyor.

fazla uyumak da iyi değil her şeyin fazlası zararlı yine kendi açımdan söylemem gerekirse gündüz vakti gün ışığı ile ders çalışmak daha sağlıklı

yani erken kalkıp çalışmaya erken başlamalısın geç saatlere bırakmamalısın.

ayrıca ders çalışırken de etrafında konsantrasyonun bozacak hiçbir materyal olmamalı ki çalıştığın konuya odaklanabilesin.

Günü gününe çalışmak denir ama pek yapamıyorum onu ben.
Mesela arkadaşlarım gecenin bir vakti çalışmaya başlarlar,sabahlarlar ben öyle yapmıyorum.
Erken uyanıp çalışıyorum,yazarak çalışıyorum ki çok faydasını görüyorum.
Erken kalıp kendime gaz vere vere erkenden konuyu bitirmeye uğraşıyorum.Bitirdiğim zaman da 1 saat internet+ uyku ödül bana.
:)Kolay gelsin.

valla ben de hiç çalışmıyorum
aylardır kitap almadım elime
internet bağımlısı oldum
((

cnm aynen ıkı hafta sonrada benım fınaller var :) ben de nerden baslasam dıye dusunuyorum .)ve persembe gunu baslıcam calısmalara ben ben de sole calısırım hep once akademık takvıme bakarım hangı sınav en onde dıye ve sozellerı arkaya atarım cunku mesela bı saat once calıstım dıyelım borclar hukukuna bı saat sonra sor hıc bıseyı hatırlamam .) en ıyısı en sona onları saklamak sayısal derslere once calısırım artı tabı not toplarım arada ya da satın alırım ordan burdan ole ıste :)

benım de vala kotu ıyı arası ıc acıcı degıl fınaller daha zorlu olcagı ıcın bakalım benım de 2. sınıf daha

ranzaya uazanıp 5 dk çalışırım sonra kesin uyurum geç saatleri bende sevmem ama ikinci ögretimim ve geç kalkıyorum malesef bugunde farklı bi yöntem yaptım uyudum uyandım şimdi ders çalışacagım sayısal derslere bakacagım inşallah başarıcam teşekürler yorumunuz içinde:)

ah bu finaller bitsede gitsek rahatlasak tatilde uyusak:)

Son düzenleme:
madem kalktım çalışıyım ozaman çok uyudum zaten fazla bile:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…