dermoit kist ve yaşadıklarınız

serzan

saracan
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
96
Yer
İstanbul
a.s.sürekli bundan bahsediyorum ama sizlerden cevap alamadım.yoksa dermoit kisti olan yokmu?kararsızım ameliyat için.yardımcı olursanız sevinirim.

canım :)
ben 2 ay önce kist aldırdım yumurtalığımdan.
uzun bir süre doktorlar dermoid kist sandılar. baştan 2 cm di sonra 2.5 oldu, sonra bir ay içinde 3.5 cm olunca aldırmaya karar verdik. fakat pataloji sonucum (ameliyattan sonra) çikolata kisti çıktı.
canım, ameliyat öncesi yaşadığım süreci sana anlatayım:
birincisi, kistin dermoid olup olmadığını tam olarak anlamak imkansız! ben 4 farklı doktora gittim, renkli ultrason ve pelvik tomografi çektirdim, sonuçta yine 'dermoid kist?' yazıyor. yani emin değil.

anlaşılmasının tek yolu ameliyat. benim regli dönemi dışında ciddi ağrılarım olmadığı için, dermoid olduğu kanısına varılmıştı. (çikolata kisti çok ağrı yapıyormuş) fakat sürpriz oldu sanuç bana anliyacağın...

canım, dermoid kist ise, zaten bir gün mutlaka aldırmak zorunda kalacaksın...küçükken aldırman daha iyi. çünki bu çok hızlı büyüyor ve çok yoğun-sert olduğu için yumurtalığını boğma riski olur. o yüzden aldırman avantajlı olur canım.

ameliyat türü ise, açık ameliyat öneririm. çünki laparoskopik yöntemi çok iyi bilen biri ancak dermoid kisti alabilir laparoskopi ile. yumurtalık dokusuna aşırı yapışıktır. açık ameliyat daha kolay olur. elbette iyileşme süresi, laparoskopiye nazaran uzundur ama 1 haftada toparlıyorsun.

umarım faydalı olmuşumdur canım! geçmiş olsun!a.s.

geçmiş olsun bana bu tanı nerdeyse 4 sene önce kondu.çapa da amelliyat için kist bölümüne başvurdum. kisti göremediler.fakat daha sonra farklı bir rahatsızlıktan dolayı çekilen ultrasyonda farklı bir hastahane teşhis koydu.uzun süreli doğum kontrol ilacı kullandım.kullanırken bu kist ortaya çıktı.çikolata kisti olsaydı yok olur dedi doktor ama bilinmez.15 tatilde özel bir hastanede amelliyat olmayı düşünüyorum.bakalım hayırlısı ayrıca nerede amelliyat oldun?yanıtın için teşşekürler.

geçmiş olsun bana bu tanı nerdeyse 4 sene önce kondu.çapa da amelliyat için kist bölümüne başvurdum. kisti göremediler.fakat daha sonra farklı bir rahatsızlıktan dolayı çekilen ultrasyonda farklı bir hastahane teşhis koydu.uzun süreli doğum kontrol ilacı kullandım.kullanırken bu kist ortaya çıktı.çikolata kisti olsaydı yok olur dedi doktor ama bilinmez.15 tatilde özel bir hastanede amelliyat olmayı düşünüyorum.bakalım hayırlısı ayrıca nerede amelliyat oldun?yanıtın için teşşekürler.

canım, Batı Bahat Hospital. Op. Dr. Serkan Özkul. tavsiye ederim =)

geçmiş olsun canım ,

4 ay önce laparoskopi ile 6 cm ye yakın dermoit kistim alındı ameliyat cd sini izledim içi kıllarla doluydu tanı doğru konmuştu ve gördükten sonra iyikide aldırmışım dedim. benim yumurtalığım alınmadı tüplerimde açıkmış çok doktor araştırdım sana mutlaka laparoskopiyi öneririm iyileşme süresi çok kısa ayrıca komplikasyon riski daha az(yanlız biraz daha pahalı) Prof Dr.Yücel Karaman'a mutlaka görünmeni tavsiye ederim.
sevgiler..:teselli:

mrb arkadaşlar. ben yenı üye oldum. bı konuda bana yardımcı olursanız sevınırım. bende de dermoid kist tanısı konuldu. ameliyat gerekiyormuş. doktorum özel hastanede ve acık amelıyat önerdi. 4 ay önce kist var dedı ve 4 ay boyunca doğum kontrol hapı kullandım. 6,5 cmden 5 cme düştü. buarada pelvık mr cektırdım ve sonuç dermoid kist dendı. başka doktora daha gıdeceğım ama bılgısı olan yazsın lütfen. kafam karıştı. sonuçta kistte az da olsa bi küçülme olmuş. şimdiden teşekkürler

ben dermoid kist ile ilgili bişeyler yazmıştım kaybolmuş

arkadaşlar bende dermoid kistten 2 hafta önce ameliyat oldumönce laparaskopi denilmişti sonra açık ameliyat yapıldı 5.5 cm di ama ameliyata kadar dermoid kist olduğun hiçbir doktor anlamamıştı ameliyat sırasında belli olmuş ve laparaskopiden açık ameliyata geçiş yapmışlar şimdi iyiyim doktorum 3 ile 6 y arasında hamile kalabileceğimi söyledi daha önceden ameliyat oln arkadaşlardan hemen hamile kalanlar varmı acaba azarlarsa sevinirim

arkadaşlar bılgısı olan lütfen bana cevap yazsın. yenı üye olduğumdan kimseyi tanımıyorum.

benımde kıstım var hem yumurtalıkta hem kenarında ama dermoıs degıl paraovarıan buyume gostermıyor 5 cm capında en azında para ovarıan dend belkıde dermoıddır
laparoskopı olacagım bende amam karar veremedım nerde olsam ozel hastane cok pahalı
ve erkek drlar bu konuda daha basarılı ama ben muayenedencekındıgım ıcın gıdemıyorum malesef:(
bakalım haftaya bellı olacak laparoskopı gunum :(

kızlar hamilelikten önce dermoit kist ameliyatı olanlar doğumlarını normal mi yoksa sezeryanla mı yaptı bilginiz var mı :44:

Back