Dermoid kisti hakkinda bilgisi olan

Sade frappe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2019
4.642
6.766
158
Herkese merhaba. 2 yıllık evliyim ve 1 yıldır cocuk düşünüyoruz. Jinekolojik muanelerimde 3 cm cikolata kistigimin oldugu ve bunun gebelige engel olabilecegi soylenmisti. Tüplerimin acik olup olmadigina bakmak icin rahim filmi vs cekildim. Acik ciktilar. Kafaya cok takmamak icin 6 ay kadar akışına biraktim. Gebelik yine gerceklesmeyince bu sefer baska bir doçent doktora gittim. Gittigim bu doktor ise bana dermoid kist teshisi koydu. 1.8cm boyunda oldugu icin mudahale etmem, gebelige de engel degil dedi. Internette ve bu forumda kist ile bilgi arastirirken; bu kistin gebelik esnasinda tehlikeli olabilcegi tarzinda seyler okudum.
Bu kist hakkinda bilgisi ve tecrubesi olanlar paylasabilirlerse cok memnun olurum.

Benımde ıkı yumurtamda daçikolata kisti var ve bende de bi doktor dermoid kist gördü oda zararsız dedi şimdilik o doktor kistleri aldırmamam gerektiğini söyledi ayrıca perde var bide rahmimde başka bir profösör doktora gıttım oda butun kistleri ve perdeyi alcaz dedı bebek olmasına engel dedı çikolata kistleri çok kararsız kaldım bnde

Ben aşırı agrıyla doktora gittim 3 cm kist gördü dermoide benziyo dedi emin olamadı. Adetten sonra bi daha gidicem. Sanırım tek caresi ameliyatmıs. Aldırmak lazımmıs bende zararlı diye okudum ama hemen ameliyata yatmak da dogru değil gibi geliyo bakalım ne olacak

Soğan kürüyle cikolata kistlerini eritenleri cok okudum onu deneseniz ameliyata girmeden. Cünkü bir doktor ol biri olma diyorsa vardır ihtimali

Ağustos’ta yazmıssınız durum nedir su an?

Ağustos’ta yazmıssınız durum nedir su an?

Merhaba, ben kasim ayinda hamile kaldim. 7 haftalikken de kalbi durdugu icin kuretaj olmak zorunda kaldim. Bu 7 haftalik surecte kistim eridi ve yok oldu. Kistim icin 2 doktor cikolata 1 doktor da dermoid demisti. Bilindigi uzere dermoidler hamilelikte hormanlarla birlikte buyuyen; cikilotaysa tam tersine kuculen bir kist cinsi. Benimkisi de kuculdugune gore demek ki dermoid degil cikolataymis diye dusunuyorum. Suan icin yeni bir hamilelik durumu yok. Neden sordunuz? Size de dermoid teshisi konuldu?

Evet dermoid olabilir dedi doktor regl sonrası tekrar bakıcak. Ben cikolatadan süpheleniyorum ağrı cektigim icin ama bilmiyorum gidince öğrenicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…