Dermoid kist

Aycabayndr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2015
5
0
27
Arkadaşlar bir portakal büyüklüğünde dermoid kistinde var gittiğim iki doktor hemen kaporpskopiyle alınmasını söyledi ama son gittiğim doktor kistin büyük olduğunu laporoskopiyle çıkartırken patlayacagını o yüzden açık ameliyat diyor . Açık ameliyat olan veya fikri olan varsa yardımcı olabilirmi

iki ay önce açık yumurtalık ameliyatı oldum. sağ tarafta 13 cm.lik kist vardı ve kan toplamış patlamak üzereymiş. büyük olduğu için açık oldu ve kist sağ yumurtalığa zarar vermiş, kangren oluşmuş o yüzden sağ yumurtalık da alındı. genel anestezi oldum bel fıtığımdan spinal anestezi de ameliyat sırasında çok belim ağrıyor. ameliyat kesiği sezeryan gibi ve ameliyat süresi de 45 dakika. benim ameliyat 2 saatten fazla sürdü. yumurtalık alındığı ve çok kanama olduğu için uzun sürdü. ameliyat sonrası tam iyileşme 2 haftayı buluyor. çalışıyorsanız 1 ay heyet raporu veriyorlar. tabi ameliyatta sonra biraz ağrı oluyor ama benim en büyük sıkıntım kan kaybından dolayı nefes darlığı, baş dönmeleriydi. ameliyattan sonra adet günlerim düzenli oldu, önceden adetlerim yoğun ve ağrılıydı onlar düzeldi.
isterseniz güvenebiliceğiniz başka bir doktorla daha görüşün iki doktor lapraskopi, biri açık deyince siz de şaşırmışsınızdır.
şimdiden geçmiş olsun. ameliyat olursanız da bir hafta yalnız kalmayın mutlaka yanınızda size yardım eden birileri olsun

Merhaba ben de açık kist ameliyatı oldum.amelyattan beş fün sonra çalışmaya başladım.rapor almak istemedim

ben de 3 ay önce açık kist ameliyatı oldum. tek yumurtalığım alındı, diğerindeki kistler temizlendi. ameliyat 1 saatten az sürdü. belden lokal anestezi ile oldum. iğneyi yapmadan serum yolu ile bir ilaç verdiler iğneyi hissetmedim bile. ameliyattan dil çıkararak çıktım :) ertesi gün de taburcu oldum. tabi ilk birkaç gün ağrım oldu ama 2 haftaya tamamen normal hayatıma döndüm. yaklaşık 30 cmlik bir kesik, ssezeryan gii... ama şuan yara tamamen iyileşti. hafif bir iz var...

benim sıkıntım, bugün doktora kontrole gitmiştim, kalan yumurtalıktaki kist tekrarlamış ve 5 cmi geçmiş. şimdi yeni bir ilaca başlıycam, küçülme olmazsa o yumurtalık da gidecek sanırım. keşke dikiş yerine fermuar takılsaydı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…