iki ay önce açık yumurtalık ameliyatı oldum. sağ tarafta 13 cm.lik kist vardı ve kan toplamış patlamak üzereymiş. büyük olduğu için açık oldu ve kist sağ yumurtalığa zarar vermiş, kangren oluşmuş o yüzden sağ yumurtalık da alındı. genel anestezi oldum bel fıtığımdan spinal anestezi de ameliyat sırasında çok belim ağrıyor. ameliyat kesiği sezeryan gibi ve ameliyat süresi de 45 dakika. benim ameliyat 2 saatten fazla sürdü. yumurtalık alındığı ve çok kanama olduğu için uzun sürdü. ameliyat sonrası tam iyileşme 2 haftayı buluyor. çalışıyorsanız 1 ay heyet raporu veriyorlar. tabi ameliyatta sonra biraz ağrı oluyor ama benim en büyük sıkıntım kan kaybından dolayı nefes darlığı, baş dönmeleriydi. ameliyattan sonra adet günlerim düzenli oldu, önceden adetlerim yoğun ve ağrılıydı onlar düzeldi.
isterseniz güvenebiliceğiniz başka bir doktorla daha görüşün iki doktor lapraskopi, biri açık deyince siz de şaşırmışsınızdır.
şimdiden geçmiş olsun. ameliyat olursanız da bir hafta yalnız kalmayın mutlaka yanınızda size yardım eden