Dermoid Kist :(

yazdıkların için tsk ederim ama o çok eski bir mesaj 2009 yılında yazılmış dikkat edersen
ben o ameliyatı oldum üzerine hamile kaldım doğum yaptım bile :)

çok sevindim sizin adınıza 2013 de yazılmış mesajlar vardı dikkatimden kaçtı demek ki sevgiler

slm arkadaşlar
konu açılalı baya olmuş ama bir sorum var benimde 11 cm. dermoid kistim var dr. acil amaliyat olmam gerektiğini söyledi ama gün almak için hastaneye gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. 9 ayda büyürmü yada patlarmı korkuyorum hatta bende çok ama çok şiddetli sancılar oluyor bu yüzden patlama riski yüksek sanırım lütfen bilgisi olan yazabilirmi???

Ya dermoid kist büyümez gebelikte zira hormon bağımlı bir tümör değil ama yumurtalığın torsiyone olup acil ameliyat geçirme riskini var iyi bir jinekoloğun sıkı takibine gir. Doğumun sezaryen olur bu arada kistide alırlar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

yazdıkların için tsk ederim ama o çok eski bir mesaj 2009 yılında yazılmış dikkat edersen
merhaba bendede dermoid kist var hamile kalamadım maalesef doktorum ameliyat önderiyo fakat ameliyat sonrası yapışıklık olur mu diye tedirgnim ve korkuyorum:(

Çok eski bi konu ama. Bana yardım edicek içimi rahatlatacak varmı. Bende Laparoskopiy le aldılar dermoid kisti mi . Hamile kalma mi kolaylaşır mi artık sizce

iki ay sonra düğünüm var doğum kontrol amacıyla doktor kontrolüne gittiğimde önce ultrasonda daha sonra çekilen tomografide sağ overde 4,5 cm Dermoid ismi verilen kist tespit edildi.tedavi olarak cerrahi müdahale tavsiye edildi.ama doktor hemen gebelik düsünürsen ameliyatı hamilelik sonrasına erteleyebiliriz dedi.İki ay sonra evleniyorum,birkaç ay çocuk düsünmesen evliliğimin 3.ayından itibaren korunmayı bıraksam yani yaklasık 6-7 aya kadar kistimin büyüme ihtimali var mı?ameliyatım ne kadar acil?
bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olurmusunuz?
Canım nasıl oldu ameliyat i. Ne dedi doktorun ameliyattan sonra. Ve ne kadar sürede hamile kaldın. Eski Konu ama bana cevap verebilir misin.

merhaba, evet çok eski konu ,
ameliyatı oldum gayet başarılı geçti ameliyattan çıktıktan sonra doktor kisti temizledik dedi
ancak hamile kalamadım rahim filmi çekildi tüplerimin tıkalı olduğu anlaşıldı bana doğal yöntemlerle hamile kalman imkansız dedi
tüp bebekle çocuk sahibi olabilirsin dedi, neyse uzatmayayım o zaman tüp bebekle bi kızım oldu şuan 4 yaşında,
geçen yılda bir oğlum oldu doğal yollarla kendiliğinden süpriz bibebek,
allahın mucizesi ;)
diyeceğim o ki herşey allahtan sakın umutsuz olma rabbim istediğin bebeği sana da verir inşallah,geçmiş olsun dileklerimle

Inşallah canım ya. Benim tuplerime bakıldı acikmis ... inşallah en kisa zamanda bende anne olurum. Allah evlatlarini sna bagislasin canım.

merhaba, evet çok eski konu ,
ameliyatı oldum gayet başarılı geçti ameliyattan çıktıktan sonra doktor kisti temizledik dedi
ancak hamile kalamadım rahim filmi çekildi tüplerimin tıkalı olduğu anlaşıldı bana doğal yöntemlerle hamile kalman imkansız dedi
tüp bebekle çocuk sahibi olabilirsin dedi, neyse uzatmayayım o zaman tüp bebekle bi kızım oldu şuan 4 yaşında,
geçen yılda bir oğlum oldu doğal yollarla kendiliğinden süpriz bibebek,
allahın mucizesi :KK66:
diyeceğim o ki herşey allahtan sakın umutsuz olma rabbim istediğin bebeği sana da verir inşallah,geçmiş olsun dileklerimle

Merhaba Pulpy,

Dermoid kistiyle beraber yumurtalığınıda aldılar mı? Yani hamileliğin tek yumurtayla mı oldu onu öğrenmek istedim. Benim kistim 7cm e ulaşmış alınacak lakin sağ yumurtalığımda beraber alınacakmış. 2 tüp bebek tedavisi üzerine hiç bir şey yapmadan mucizeye sahip oldum. Şuan 5 aylık ve bu ameliyattan sonra tek yumurtayla çocuğum olur mu diye düşünüyorum şimdi:/

Çok eski bi konu ama. Bana yardım edicek içimi rahatlatacak varmı. Bende Laparoskopiy le aldılar dermoid kisti mi . Hamile kalma mi kolaylaşır mi artık sizce
dermoıd kist ameliyatı sonrası hamile kaldınızmı ne kadar sure ıcerısınde ve belirtileriniz nelerdir

Kızlar bende de birkaç yıldır yumurtalık kisti vardı, 4 tane doktora gittim hepsi doğum kontrol hapıyla beni aylarca oyaladılar en sonunda kist iyice büyüyüp şekil değiştirince bir doktor kistin şekilinden şüphelenerek bu kitle beni korkutuyor dedi. onun üzerine kanser tesleri ve mr çektirdim kanser teslerinden birinde kanser belirteci olan ca 19.9 değerim anormal yüksek çıktı.benim de moralim çok bozuldu bir de donanımlı bir özel hastane doktoru ben bu ameliyatın sorumluluğunu alamam tıp fakültesine git ilaçla tedavi olmaz dedikten sonra çok üzüldüm ağladım. internetten çok araştırma yaptım yabancı sitelere de tıbbi makaleleri de okudum anlayabildiğim kadar ve ca 19.92un kanserin yanında dermoid kistte de yükselebileceğini anlatan makale buldum ve bu makaleyi yazan doktorlardan bir doçente özel muayenehanesine gittim ultrasonu görür görmez dermoid kist dedi. hemen laparoskopiyle alırız dedi. yaklaşık 8cm.di ve de yumurtalığından kazıyıp alacağım için bir miktar zarar verebiliriz dedi. gerçekten çok korkuyordum. doç. dr devletet çalışıyordu ben o hastanede ameliyat olmak istedim fakat sıranın geç geleceği ve kendisinin girme olasılığının düşük olduğunu söyledi (muhtemelen para almak için) ama gözümde yoktu hiç okuduğum yazılarda dermoid kistin patlama olasılığı olduğu ve zehirleme yaptığı belirtildiğinden bir an önce olmak istedim ve özel hastanede bahsettiğim doç dr ameliyatımı yaklaşık 1,5 saatte bitirdi. göbeğimden, yumurtalıklarımın 2 yanından küçük delikler açıldı. küçük bir kavun kadar çıkmış kistim. ameliyat gayet başarılı geçmiş, yumurtalığıma zarar gelmemiş.içinden kıl, yağ, kıkırdak ve hatta tiroid dokusu çıkmış. 1 hafta sonra kendi işimi yapar hale geldim, 20 gün sonra da elime çantamı alıp günde 100 km. katederek işe gittim. ameliyat olacaklara tavsiyem korkmasınlar ve ameliyettan sonra da takip etsinler ben ameliyattan sonra kontrole gitmedim ve sızım var şu anda. geçen gün çok koşmak zorunda kaldım regl gibi biraz kanama oldu ama sonra kesildi. yine de kendine en az 1 yıl dikkat etmek gerekir ama kesinlikle bu konuda uzman yrd. doç, doç ve prof.lara gidin. geçmiş olsun..
dermoıd kist ameliyatı sonrası hamile kaldınızmı ne kadar sure ıcerısınde ve belirtileriniz nelerdir

canım ben 2004 yılında bu operasyonu açık ameliyat şeklinde oldum zaten kapalı yapamazlardı kitle çok büyüktü şöle söleyleyeyim bir portakal kadar yaşadığım süreçleri tahmin bile edemezsin fakat dermoid kistler selim tümörlerdir yani iyi huylu bu sebepten korkma
verdikleri ilaçlar bendeki tümörü çok hızlı büyüttü yani bir beş ay içerisinde 2 katı büyüdü artık torsiyon (kistin kendi etrafında dönüp patlaması) muayneye gittiğimde acil ameliyat dendi oldum geçti çok şükür patolojide temiz çıktı yumurtalıklarıma bi zarar gelemedi

benim tavsiyem kadın doğum ilaçları kistin beslenmesini sağlıyor bazende küçülmesini fakat dermoid kistler operasyonsuz geçmiyor yani ne olacağını bilemezsin ihmal etme derim yaşamış biri olarak düğünün olduğunda stresli ama sağlık bu ihmale gelirmi sence? gelmez dediğini duyar gibiyim sevgiyle kal canım

ben de laparoskopiyle oldum arkadsım ve benimki de küçüktü ama doğustanmış doktor ilaçla düzelmez dedi. yakında kontrole gtcem bakalım. sorun yaşamadım

kızlar hamilelikten önce dermoit kist ameliyatı olanlar doğumlarını normal mi yoksa sezeryanla mı yaptı bilginiz var mı :44:

slm arkadaşlar
konu açılalı baya olmuş ama bir sorum var benimde 11 cm. dermoid kistim var dr. acil amaliyat olmam gerektiğini söyledi ama gün almak için hastaneye gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. 9 ayda büyürmü yada patlarmı korkuyorum hatta bende çok ama çok şiddetli sancılar oluyor bu yüzden patlama riski yüksek sanırım lütfen bilgisi olan yazabilirmi???
Merhaba konunuz çok eski ama gebelik süreciniz nasıl geçti acaba bilgi verirmisiniz aynı kistten bendede var ?

Back