Dermatilomani (Deri Yolma Hastalığı)

Didemzmeric

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
138
37
18
32
Merhaba,
Sahip olduğum psikolojik hastalık; Dermatilomani

Dermatilomani; dürtü kontrol bozukluğudur, kişi sürekli derideki lezyonlara, yara kabuklarına, kıl dönmelerine, sivilce veya böcek ısırıkları gibi şeylere odaklanır. Bundan dolayı, etkilenen bölgede daha ileri hasara ve yara izine neden olabilirler. En sık yolunan bölge genellikle yüzdür. Tırnak ve tırnak etleri, kol, bacak, sırt, diş etleri, boyun, omuz, kafa derisi, karın, göğüs gibi yerleride yolanlar mevcut. Benim sadece yüz bölgesinde var bu.
Yolmanın o anlık stresi ve kaygıyı dindiriyor gibi geldiğini düşünüyorum. Ondan sonrasında pişmanlık,yoğun çaresizlik hissi, suçluluk, utanç duyuyoruz ve bu büyük ölçüde kendi kendine zarar verme riskini de arttırıyor.

Bazen yolarken transa geçiyorum, hatta 'ben bunu ne zaman yaptım?' diyebiliyorum kendi kendime.
2-3 Yıldır bu aptalca şey bende var, üstesinden gelmeye çalışıyorum bir şekilde. Psikolologtan yardım alınmalı kesinlikle ama ben alamıyorum o ayrı mesele.
Gerçekten çok fazla yoruldum, aile baskısı bir taraftan (babam yüzümde iz kalıcak diye bana şiddet uyguluyor.) insanların sana garip garip bakması bir yana.
16 yaşındayım henüz, derslerimi düşünmem gerekirken bu gereksiz şeyi düşünüyorum bazen delirecek gibi oluyorum,desteğe o kadar çok ihtiyacım varki..

Teşekkür ederim okuduğunuz için

Bende de var o kabuk kaldırıyorum çok da iz kaldı ama cildiyeye gittim verdiği ilaçla geçti şimdi elim gitse de tedavisi uzun diye aklıma geliyor vazgeçiyorum. Bence elin gitse de sen yapmamaya çalış. Tedavilik bir konu mu tartışılır benim ileri boyutta değildi tabii

Bende kafa derimi yolarım sürekli. Üstesinden gelemediğim gizli gizli bana çok zevk veren bir durum. O yüzden önüne geçemiyorum çünkü içten içe gerçekten önüne geömek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…