derin isminin uygunluğu,uygunsuzluğu

gamzeeezmag

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2015
71
29
8
arkadaşlar ablamın yakında bir kızı olacak.derin ismine takmış durumda.. sizce nasıl bir isim..
benim psikolog bir kaç arkadaşım derin ismi hakkında çok iyi yorumlar yapmadı..
derin isimli kişilerin kompleks bir kişilğe sahip olcağını söylüyorlar..
bir de burdaki forumlardan birinde okumuştum özellikle ergenlikte kızlarda cinsellik konularında çok travmatixe edici dalgalar geçilebileceğini çocukların çok acımasız olduğu ile ilgili bir yorum okumuştum.
koyacaksınızda erkek ismi olarak daha uygun gibilerinden şeyler yazıyordu..
bir de cehennem çukurunun çok derin bir çukur olması ordaki betimlemeyi çağrıştırabileceği içinde dini açıdan uygun olmaz gibilerinden şeyler de duydum..
bir de bu isim uniseks sanırım hem kıza hem erkeğe konuluyor..
sizin yorum ve duyumlarınız nelerdir merak ettim..

Böyle yorumları saçma buluyorum, zira fal bakmak gibi; kafadan atma, neye dayandığı belli olmayan iddialar.
Bu yorumları yapan psikologlar nasıl ve nereden bu sonuca varmışlar? Yüzlerce Derin'in üzerinde araştırma mı yapmışlar acaba?
Şahsen sevdiğim bir isim değil ama bu ismi seçseydim, bu tip yorumlara takılmazdım. Sonuçta "derin"in tek bir anlamı olmadığı gibi bir çok da güzel anlamı var.

Ben ilkokulda geçilecek espirileri düşünüyorum derin ne kadar derin ismin kadar derin misin , bu deniz ne kadar derindir, vsvs..
Ben de derin ismini çok beğeniririm bol espiri çıkabilir ama güzel. Derin Mermerci mesela ne güzel ne havalı kadındır

Bundan birkaç sene sonra 1. sınıfa giden kız çocuklarının yüzde 70 inde bu ismi duyabilirsiniz. Tıpkı bir zamanların Ecrin'i , Sude'si gibi.

Defne ismi de öyle mesela çok severdim ama o kadar çok ki. İsim olayları adeta furyaya dönüştü.

Fikrim bu yönde , hoş bir isim ama çok fazla var.

Orası kesin...85-86 lı yıllarda funda sibel gibi isimler çok modaydı..şimdi bu isimlerin hiç konulduğunu duymadım..dediğiniz gibi derin,duru gibi isimlerde şuan furya içinde..ilerde ne olur bilemeyiz..bu arada derin ismi unisex isim olduğu için erkeklerde duyma ihtimali artabilir diye düşünmekteyim tıpkı ada ismi gibi

Bundan birkaç sene sonra 1. sınıfa giden kız çocuklarının yüzde 70 inde bu ismi duyabilirsiniz. Tıpkı bir zamanların Ecrin'i , Sude'si gibi.

Defne ismi de öyle mesela çok severdim ama o kadar çok ki. İsim olayları adeta furyaya dönüştü.

Fikrim bu yönde , hoş bir isim ama çok fazla var.
Orası kesin...85-86 lı yıllarda funda sibel gibi isimler çok modaydı..şimdi bu isimlerin hiç konulduğunu duymadım..dediğiniz gibi derin,duru gibi isimlerde şuan furya içinde..ilerde ne olur bilemeyiz..bu arada derin ismi unisex isim olduğu için erkeklerde duyma ihtimali artabilir diye düşünmekteyim tıpkı ada ismi gibi...

Back