Derdimiz sınav iptali (kpss)

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.173
15.040
Merhaba kızlar. Arkadaşım bugün kpss'ye girdi. Sınavda elleri terlediği için optik formda işaretledikleri dağılmış. Silebildiği kadar silmiş. Sonra sınav bitince kitapçıklar kapanmış, o da kapatmış. Bulaşan yerleri silerken yarısını sildiği bir soru gözüne çarpmış optikte. Kitapçığı falan açmadan bu yarısı silik soruyu optikte yeniden kodlamış netleşsin diye. Sınav görevlisi "bildirmek zorundayım" demiş. Ancak tutanak vs tutulmamış. İnternette sınavda tutulmasa bile tutanak tutulabileceği yazıyor. Sizce ne olur bu işin sonu? Gitti mi sınav? Belki sınav görevlileri vardır diye sormak istedim.

Bir de kamerada bu soruyu sınav süresinde çözdüğü, sınav bitti dendikten sonraki 2 saniyede yaptığı işaretlemenin zaten çözülmüş ve işaretlenmiş bir soruda yapıldığı anlaşılır mı sizce?

Bir de kamerada bu soruyu sınav süresinde çözdüğü, sınav bitti dendikten sonraki 2 saniyede yaptığı işaretlemenin zaten çözülmüş ve işaretlenmiş bir soruda yapıldığı anlaşılır mı sizce?
sınav süresi bittikten sonra kodlama yapmak ya da işaretlenmiş bir soruyu silmek, temizlemek de yasak. dediğiniz şey kameradan anlaşılsa bile onu kurtaracak bir durum değil maalesef.

tutanak tutulur mu, tutulursa ne olur hiç fikrim yok açıkçası. sadece bu açıklamanız sizi rahatlatmasın demek istedim :/

Tutanağı sınava giren adayın yanında doldurmak zorunda değil.
Elindeki yoklama kağıdına tik atması yetiyor sanırım en başta.
Sınav bitti dediği anda kalemi bırakması lazımdı. 1 saniyelik bir olaysa belki gözetmenin insiyatifine bakar ama yaptığı kopya olarak geçiyor. Geçen ay tyt ye girdim. Arkamdaki çocuk işaretlemeye devam etti. Ve gözetmen kalemi bırakmazsan sınavını iptal edebilirim dedi. Sonrasında tabi tutanak tuttuğunu sanmıyorum ki uyarmasına gerek olmadan direk kopya yazma hakkı var böyle bir durumda.

Merhaba kızlar. Arkadaşım bugün kpss'ye girdi. Sınavda elleri terlediği için optik formda işaretledikleri dağılmış. Silebildiği kadar silmiş. Sonra sınav bitince kitapçıklar kapanmış, o da kapatmış. Bulaşan yerleri silerken yarısını sildiği bir soru gözüne çarpmış optikte. Kitapçığı falan açmadan bu yarısı silik soruyu optikte yeniden kodlamış netleşsin diye. Sınav görevlisi "bildirmek zorundayım" demiş. Ancak tutanak vs tutulmamış. İnternette sınavda tutulmasa bile tutanak tutulabileceği yazıyor. Sizce ne olur bu işin sonu? Gitti mi sınav? Belki sınav görevlileri vardır diye sormak istedim.

Evet orada onlerinde fotolu kagitlar var yaninda yaziyor mesela sinav suresi bittiginde isaretlemeye devam etti gibi şiklar var ..onu isaretliyor ..yani iptal sebebi..esim gorevliydi..

Yuh ya 2 saniyeden ne olur gözetmen de çok acımasızmış yazık, kural ihlalinden malesef iptal olur , benim girdiğim zaman böyle bir saçmalık yoktu yeni türemiş Türkiye de okunmaz oldu millet boşa yurt dışı kasmıyor.

Bugün görevliydim sınavda ve evet sınav bitmiştir dedikten sonra kalemlerin bırakılması gerekiyor optik üzerinde herhangi bir işlem yapılması yasak. Öğretmen aday çıktıktan sonra da sınav evrakına tutanağı işleyebilir. Kameraya bakılır ve isaretledigi soru üzerinde dahi oynama yapılmışsa iptal edilir. Tanıdığımın bir arkadaşının bu sebeple 82 puan aldığı kpps' si iptal edildi.

Amacim yargilamak degil . Bende girdim bugun sinava ama ben kalemi biraktiktan sonra baska birinin halen isaretleme yaptigini gorsem kendime haksizlik kabul ederdim. Sonucta herkes ayni stresi ve yetistirememe kaygisi yasiyor,o zaman herkes aynisini yapar .
E tabi ben de mesela sınav bitmiştir dedim çocuk kitapçığa işaretledi tam optige geçirecekti süre bitti, bana bakti hani izin verin işaretleyeyim diye içim acıyarak maalesef izin veremedim hem onca insanın hakkı söz konusu hem de sınıftan birisi şikayet etse ösym'ye beni savunmaya çağırırlar yani. Öğretmen de kendi tarafınca haklı maalesef ki

Ben de sinavda gorevliydim. Arkadaşınızın yaptıği yanlış.Aday yoklama listesinde sure bittiği halde isaretleme yapti seçeneği var.Ögrenci çıktıktan sonra işaretlenebilir. Görevli işaret koymamissa da kameradan illaki görünür diyemeyiz. Çünkü kameralarin hepsine bakilmiyormus, şikayet vs yada bazı kameralara bakıyorlar sadece.

Çocuk korkutmaya çalışmıyorlar sonuçta. Bildirmeliyim demişse bildirmiş olabilir

E tabi ben de mesela sınav bitmiştir dedim çocuk kitapçığa işaretledi tam optige geçirecekti süre bitti, bana bakti hani izin verin işaretleyeyim diye içim acıyarak maalesef izin veremedim hem onca insanın hakkı söz konusu hem de sınıftan birisi şikayet etse ösym'ye beni savunmaya çağırırlar yani. Öğretmen de kendi tarafınca haklı maalesef ki
Evet gorevli hakli bencede. Ne kadar sacma bir sistemde olsa herkesin umutlari oradaki sorulara bagli. Sinavi iptal edilsin yine istemem ama insanlarin birbirlerinin haklarina artik saygi duymasi gerekiyor:KK76:

Bildiğim kadarıyla her salonda kamera yok. Ama artık sınavlarda tutanak tutulmuyor. Herhangi bir sorun varsa zaten seçeneklerden duruma uygun olanı işaretleniyor. Onu da arkadaşınız çıktıktan sonra da işaretlemis olabilir.
Sınav görevleri de kutsal bir görevdir ve herşeyi kuralına uygun yapmak gerekir. Ben de tyt de görevli iş ve bir öğrenciyi sınav başlamadan sınavdan çıkarmak zorunda kaldım. Hala da hatırladıklarım üzülüyorum o çocuğa ama kuralların önünde boynumuz kıldan ince.

Son çözdüğü soruyu işaretlemeyip, sınıfın sıcaklığının yüksek olması nedeniyle yaşadığı bir sorundan ötürü yarısı silinen soruyu netleştirmek istemesini ben makul buluyorum açıkçası. Arkadaşım olduğu için değil, mantıklı gelen bu bana. Sınavın ortasında çözmüş, işaretlemiş, sonrasında yaşanan aksilikler.
Daha bağlaç olan de'yi ayrı yazamayan insanlarla yarışan ve minimum 90 bekleyen biri olarak umarım sınavı iptal edilmez. Edilirse "adaletli olan buymuş" diyebilmek isterdim, ama maalesef adaletten söz etmek çok da mümkün değil biliyorsunuz.
Umarım gerçekten adil olan ne ise o olur.
Herkese tecrübelerini aktardığı için teşekkür ederim.
Konuyu kapatabiliriz Mune Mune

Merhabalar hocam, ben de aynı durumdayım. Arkadaşınızın akıbeti noldu? Kabul edildi mi sınavı? Ne olur cevap verin acil

X