Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba arkadaşlar,11 aylık kızımda 3 gündür soğuk algınlığı şikayetleri var.hapşuruk,burun tıkanıklığı,halsizlik,iştahsızlık ve öksürük.ilk gün öksürük kuruydu,şimdi daha da dolgunlaştı.Dr umuzu aradık peditus ,bricanyl şurup ve ventolinli soğuk buhar önerdi.benim sizlerden ricam bu öksürük için evde yapabileceğimiz neler var,önerileriniz neler?yardımcı olursanz çok sevinirim.teşekkürler
cnm o ilaçlardan bende kızıma kullandım ama hiç faydasını görmedim sekrol aldım arkadaşımın tavsiyesiyle oda oğluna kullanmış sonra başka dr a gittik arkadşımın dediği ilacı verdi kullandım balgam söktürücü ilaç ve hemen geçti çok iyi geldi pekmezin iyi geldiğini duydum ve gögsüne ılık havlu koymanı tavsiye ederim gögsü yumuşatır
bu öksürük şurupları daha da kudurtuyo bence öksürüğü ben vermiyorum . Limon-bal veriyorum akşam göğsüne viksi sürüp havlu koyuyorum bide burnunu sık sık serum fiz. yıkıyorum günde 5-6 defa .
yani bu sistem ateşyoksa sırf öksürüyosa tabi . peditusda yarım ölçek verdiğim de oluyo
benim kızımda 4 gündür hasta.son iki gündür öksürüğü balgamlı gibi. hastaneler bu sıralar hasta kaynıyor diye dr a götürmedik. ıhlamur içirmeye başlayacağım peditus veriyorum ve dün serum fiz. kullanmaya başladım.bugün burnu çeşme gibi akıyor öksürük hafifledi gibi. 5. gün geçmezse dr götüreceğim
Canım benim oğlum da geçen hafta aynen senin bebiş gibi oldu. Anneoluncaanladım'ın forumunda Dr Kadir Tuğcu'yu okudum. Ben ona çok güvenirim. Ateş yoksa kesinlikle ilaç kullanmayı önermiyor. Ilık ıhlamur ya da ballı limonlu ılık su içir. Ayaklarına vicks sür. Göğsüne bir mendilin içine vicks sürüp ısıtarak koy. Bir de Kadir Beyin sürekli önerdiği bir damla var. Ben onun çok faydasını gördüm. Kullananlar da aynı şeyi söylüyor. Adı Cold-mix. Bebeğin sadece yastığına ya da yakasına 2 damla damlatıyorsun. Nefesini açıyor. Yalnız kesinlikle haricen kullanılıyor.
Canım bu tip hastalıklar Allah korusun ciğere inmediği sürece her zaman bebeğin bağışıklığını artırır. Olabildiğince ilaçsız geçiştirmek gerektiğini düşünüyorum ben.
ulkeryıldızı arkadasima katılıyorum gerçekten cigere inmemişse ilacsiz çok rahat atlatılabilir..bırakın biraz bebegin vücudu mikroplarla savaşmayı ögrensinki ilerde hasta oldugunda daha kolay atlattsin..burdan hasta bebişlere çok geçmiş olsun diyorum