derdime bir fikir sunar mısınız lütfen :(

miniktvsn

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2016
20
4
32
Arkadaşlar ben 24 yaşındayım yakında 25 olucam. Yaklaşık 4 senedir birkaç işte çalıştım ama mezun olduğum üniversite mesleğim de hiç çalışmadım bölümümü sevmiyorum ve inanın bir insan ancak benim kadar şanssız olur hiçbir işim dikiş tutmuyor önlisans KPSS atamalar zor bilirsiniz hep sınırda kaldım birazda kendime güvenim yok. Bu sene yeniden sınava girdim sağlık iyidir atanirim en azından dedim birde istedigim bir meslek ama en istediğim paramediğe puanım tutmuyor özele o kadar para verip gene işsiz kalacağım bir sağlıkta okumak istemiyorum yatay geçiş yaparım diyordum ya olmazsa?? Kafayı yicem bir fikir lütfen. Sizce belirsiz bı şekilde okuyayım mı yoksa bir kpss kursuna gidip gerçekten çalışıp atanmak için mi uğraşayım bu arada açıktan lisansa tamamlıyorum son 2 dersim

Kpssye çalış iyi bir kursa git memur olunca yine olursun..

Herkeşlerr paramediği dusunuyor paramedik okuyorum 2014 ve 2016 atamalari arasinda birden artis oldu patladi bolum. Seneye ikinci sinif olcam. Benim bile umudum azaldi. Yillik 12-16 bin arasi degisiyor. Ama ist da bazi okullar ilk tercih indirimiyle yilligi 8 bin liraya indiriyor. Onceden bolumde bitirmissin muaf etsen yararinada olur ama. Pisman olmayacagin karar verirsin insallah. Bazi seyler tamamen risk :/

Kursa git bence atanıp mesleğini yap.yaş olmuş 25 bu saatten sonra okuma.
Ve benden sana tavsiye bir psikologdan yardım al.kuzenim 9. Senesi de psikologdan yardım alıp atandı hemde bölümünden 61 kişi alındıgı sene...başarilar

Fiyatlar anca 12 bin tl falan oluyor ve istediğim bölüm tutmuyor ameliyathane hizmetleri falan anca orda geçiş yaparım diyordum ama o da zor gibi çok uğraş gerekiyor. Ve son atamalar 79da ne yapsam ya

Psikolog olayini bende düşünüyorum. Ya okula gidersem kpss kursuna gidemem para veremem mezun olucam bidaha hazırlanacağım falan o kafamı çok karıştırıyor. Galiba en mantıklısı doğru düzgün matematik eğitimi alıp sınava hazırlanmak

Aynı fikirdeyim..üniversite bitirmek kolay mı?mis gibi çalışip atan arkadaşım

Ne varmış yasında canım, tıp bile okuyabilir istese. Kaldı ki 2 yıllık bir bölüm okuyacak. 2 yıl ne ki su gibi geçer. 27 de geç bir yaş değil.

Öncelikle sağlıkta işsiz kalmak diye bir durum olmaz, kendini geliştirirsen bulunmaz hint kumaşı olursun Şuan paramedikten çok ebelik'te bir artış var. Eğer yapabilirim dersen atamaları falan da güzel bak derim.. İllada paramedik istiyorsan benim mezun olduğum okul senelik 14 bin küsür bir fiyat sunuyor. Bu arada şuan mezun oldugun bölüm nedir? Merak ettim

Keşke ebelige tutsa çok revaçta şuan. Ben hep kararsızlıktan doğru düzgün hazırlanamadım puan iyi gelmedi maalesef. Paramedik bile tutmuyor başka bir sağlık bölümü yazıp geçiş yaparım diye düşündüm ama yatay geçiş çok zormuş korku bastı boşa emek para gider diye. Ameliyathane hizmetleri anestezi falanda iş bulamıyormuş diye duydum siz ne dersiniz? Deniz liman işletmeciliği okudum gene yanlış yönlendirilme sonucu :)

Bende sağlık mezunuyum, bir çok ameliyathane hemşiresi arkadaşım var iş konusunda sıkıntılı bir meslek gerçekten. Ama anestezi okuyan arkadaşlarımın çoğu çalışıyor. Onların enjektör yetkisi olduğu için hemşire gibi oluyorlar. Ve anesteziden kimi okullarda ATT direk geçiş var. Araştır, anestezi okuyup dgs sınavı ile çok çalışıp devlet üniv. Acil Tip Teknisyeni olabilirsin?

Ne varmış yasında canım, tıp bile okuyabilir istese. Kaldı ki 2 yıllık bir bölüm okuyacak. 2 yıl ne ki su gibi geçer. 27 de geç bir yaş değil.
Herkesin fikirleri farklı tabi...2 yıl okuyacağina atanmış olabilir mesleğini yapıyo olabilir.27 yaşinda okulu bitirince kpss ye girmeyecek mi?ilginç

Herkesin fikirleri farklı tabi...2 yıl okuyacağina atanmış olabilir mesleğini yapıyo olabilir.27 yaşinda okulu bitirince kpss ye girmeyecek mi?ilginç
Girsin neden girmesin ki, 27 yaş sınırı mı var kpssde veya herhangi bir üniversitede :) hayatı yaşla sınırlamam ben.

Girsin neden girmesin ki, 27 yaş sınırı mı var kpssde veya herhangi bir üniversitede :) hayatı yaşla sınırlamam ben.
İşte diyorum ya fikirler farklı...siz öyle düşünüyosunuz bende böyle.ben hayatı yaşla sınırlarım her şeyin bir zamanı var.zamanı geçince tadı da kaçar.misal 20 li yaşlarda bikini giymek mi güzeldir 50 li yaşlarda giymek mi?(bu örnege takılıp kalmayın..daha fazla örnek üretilebilir)

27 yaşından sonra mesleğe atanmak için uğraşıcak atanacak evlenecek çocuk yapacak ...2 yıl neden kaybetsin ki..gereksiz..sarfedeceği zamanı parayı ve emeği kpss ye çalışarak avantaja dönüştürebilir DİYORUM ben.
Herkesin fikri farklı zaten burada konu açılmasının sebebi bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…