Derdim Yüzüm :(

Pigment

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2015
2.386
4.015
Hanimlar selam.Benim de derdim cilt kurulugu. Mimik yapsam yüzüm yırtılacak sanki😔O kadar kuruyor ki anlatamam.Bi nemlendirici süreyim etkisi 1 saat. Sonra yine ayni bakimsiz duruyor yuzum.1 saat e bir krem sursem aksama 1 tüp krem bitmis olur😂Abartmiyorum gunde 4 litreye yakin su da icerim.Akşam eve geliyorum pantolon u cikariyorum pul pul deri dokuntuleri o kadar da losyon surerim halbuki.1.5 yil once doktor a gitmistim aynen şunu dedi: şampuan vucuduna,yüzüne değdiğinde kurutur. Bildigimiz elidor.Velhasil kelam yağlarda sürüyorum ama etkisi az sürüyor ve korkuyorum zeytin yaği,hindistan c.yagi falan sarkıtır mi yuzu diye.Önerilerinizi bekliyorum hanimlar.

Hanimlar selam.Benim de derdim cilt kurulugu. Mimik yapsam yüzüm yırtılacak sanki😔O kadar kuruyor ki anlatamam.Bi nemlendirici süreyim etkisi 1 saat. Sonra yine ayni bakimsiz duruyor yuzum.1 saat e bir krem sursem aksama 1 tüp krem bitmis olur😂Abartmiyorum gunde 4 litreye yakin su da icerim.Akşam eve geliyorum pantolon u cikariyorum pul pul deri dokuntuleri o kadar da losyon surerim halbuki.1.5 yil once doktor a gitmistim aynen şunu dedi: şampuan vucuduna,yüzüne değdiğinde kurutur. Bildigimiz elidor.Velhasil kelam yağlarda sürüyorum ama etkisi az sürüyor ve korkuyorum zeytin yaği,hindistan c.yagi falan sarkıtır mi yuzu diye.Önerilerinizi bekliyorum hanimlar.
Yok ya, yağlar ile niye cilt sarkıtsın? Yaş kaç? Argan yağı kullansan mesela yıkamadıkça kuruması imkansız, ama hakikisini bulmalısın. Ucuz şeylere itibar etme.

Hindistan cevizini de çok tavsiye ediyor...çok yoğun olduğu için deneyemedim ben.

29 Alnim ve kaşimin ortasi zaten çizgili.Annem gecen arko krem alip yollamiş yuzun pullanmis diye.Bal da suruyorum ama bi daha gidecegim doktor a.

1,5 senedir nasıl dayanıyorsunuz bu duruma? Keşke başka doktorlara da gitseydiniz. Yağ cildi sarkıtmaz. Yüzünüzü ıslatıp yağı sürün. Hem nem içerde kalır hem de yağ daha çabuk emilir. Jojoba yağı insan sebumuna neredeyse birebir benziyor. Belki onu deneyebilirsiniz.

Bilinen kozmetik ürünler aksine eczanelerde satılan dermokozmetik ürünleri kullanmanızı tavsiye ederim. Bir çok eczanede ücretsiz cilt analizi yapıyorlar ve o şekilde hangi ürünleri kullanabileceğinizi öğrenebiliyorsunuz.

1,5 senedir nasıl dayanıyorsunuz bu duruma? Keşke başka doktorlara da gitseydiniz. Yağ cildi sarkıtmaz. Yüzünüzü ıslatıp yağı sürün. Hem nem içerde kalır hem de yağ daha çabuk emilir. Jojoba yağı insan sebumuna neredeyse birebir benziyor. Belki onu deneyebilirsiniz.
Teşekkur ederim cevab icin bu sene daha cok oldu babek acibadem kullandim o biraz idare etti o da biraz tuylendirdi

24ümden sonra ergenliğe girmiş olacağım ki yüzümü sivilceler basmıştı. O dönem çok h.cevizi yağı kullanmaya başladım ertesi gün bile etkisini hissediyordum yüzümde. Alerjiniz falana yoksa tavsiye ederim.

Teşekkur ederim cevab icin bu sene daha cok oldu babek acibadem kullandim o biraz idare etti o da biraz tuylendirdi
Rica ederim. Korkutmak istemem ama sizin aslında acil doktora gitmeniz lazım. Günde dört litre su içip pul pul cildinizin dökülmesi hiç normal ve sağlıklı değil! Allah şifa versin.

benım cildimi anlatmışsın inan ,

ben aksam e vitamını ampul sürüyorum sabah yüzümü yıkadıktan sonra kupkuru oluyor ,
bende çok su içerim , hyluronık asıt hap içiyorum içten nemlendırsın diye
ama banamısın demıyor cildim ,

Guzel nemlendirici bir krem alın. Kremi surdukten sonra surdugunuz bolgeye vucut veya yuz yagi surun. Kremler nem verici olabilir ama sizin cildiniz nemi tutamiyor. Bu yüzden aynı zamanda ciltle uyumlu nem tutucu bir yağ sürmeniz gerekir nemlendiricinizi üstüne kanaatimce.

24ümden sonra ergenliğe girmiş olacağım ki yüzümü sivilceler basmıştı. O dönem çok h.cevizi yağı kullanmaya başladım ertesi gün bile etkisini hissediyordum yüzümde. Alerjiniz falana yoksa tavsiye ederim.
Gunluk nemlendirici olarak kullaniyordunuz oylemi supermis☺Aloevera jeli de kullandim bi nebze çözmüstü.Tesekkur ederim

benım cildimi anlatmışsın inan ,

ben aksam e vitamını ampul sürüyorum sabah yüzümü yıkadıktan sonra kupkuru oluyor ,
bende çok su içerim , hyluronık asıt hap içiyorum içten nemlendırsın diye
ama banamısın demıyor cildim ,
Valla bize çareyi bulsa bulsa K.K bulur.Ne kremler ne tarifler çikar herkes nasiplenir😀

Şampuanı yüzüne değdirme. Saçını vücudundan ayrı yıka en başta

Saçınıza (boya yoksa) yüzünüze kısaca tüm vücüdunuza organik zeytinyağlı sabun kullanın nem oranını dengeler.

Gunluk nemlendirici olarak kullaniyordunuz oylemi supermis☺Aloevera jeli de kullandim bi nebze çözmüstü.Tesekkur ederim
hehhhh evet sırf onun için aloevera aldım eve kopartıp kopartıp sürüyodum suratıma o da baya geriyor yüzü sizin kuruluk probleminize çözüm olur mu bilmem ama h.cevizini bi deneyin ☺

Biodermanin nemlendiricisi çok güzel, atoderm ismi egzema gibi aşırı kuruluklarda çok işe yariyor. Zaten dermokozmetik bir ürün.Bende egzema yok ama yinede çok kuruyor kullanıyorum daha rahat ediyorum. Bide banyoda vucudun islakken havludan önce bebek yağı sür heryerine, nemli kaliyo bu sayede.

X