derdim, kürtajın normalleştirilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir arkadasım 2 türlü korunduğu halde hamile kaldı. Istemeye istemeye bir hamilelik geçiriyor. 9 aydan beri ağlıyor.
Çünkü bu bebeğe hazır değildim diyor.
Herkes bir değil ki.
%100 korunma yöntemi yok çünkü.

2.paragrafımda onu yazdım, iyi korundum diyen ya da tecavüze uğrayan aldırsın

Ama olursa aldırırım rahatlığı içinde olan adam da çok, türlü türlü insan var, kk ya söyle bir göz atmak kafi, herkes korunarak hamile kalıyo, durex okey ya da bilindik hap üreticileri gelip burda istatistik yenilemeli bence, hepsinin arkasında %99 yazar ya kalan %1 hep kk da

Siz baskalarinin hayati ve kararlari konusunda soz sahibi misiniz? -Hayir... o sebeple konu bana sacma geldi kusura bakmayin...polemik olusturmaktan baska ise yaramayacak zaten... insanlar israrla herkes kendi bacagindan asilir kendi kararidir diyor, siz ise ben karşıyım diyorsunuz...dogrudur karsinizdir da sonuc? sizin soz hakkiniz var mi bu konuda? nicin boyle bir konu aciyorsunuz? burada polemik yaratacak konular acmak yerine insanlara dertlerine yardimci olun lutfen daha buyuk iyilik etmis olursunuz...cogu kisi suclamaya, rencide etmeye, karalamaya ve ofkesini kusmaya geliyor burda...kadinlar kulubu degil cadi kazani sanki...
:) fazla net bir tabir oldu sanki :KK53:
%100 altına imzamı atarım.

meydana gelen gebelik, hemcinclerimiz olarak bizde sadece kadının sorumluluğu olduğunu sanıyoruz.. Bebek iki kişi tarafından yapılır, planlanmamış bir gebelik sadece kadının sorumluluğunda olmasıda haksızlıktır..

Kürtajın yasak olmadığı dönemlerde kürtaj hepvardı.. Merdiven altı yerlerle, kadının defalarca vajinasına şişi batırması gibi.. Tek farkı, kürtajın şuan sağlıklı ortamlarda yapılmış olması..

Eğitim şart..Yurtdışında okullarda cinsel eğitim verilirken, ülkemizde sürekli ayıplı bir şeymiş gibi davranıldı..

Nefret ediyorum bu cahillikten. Allah rızkını verir diye 10 çocuğu arka arkaya yapıp sokağa atmak güzel kürtaj mı sorun? Ayrıca size ne? Burayi büyük harflerle yazmak isterdim size ne?? Bunun ne kadar hassas bir konu olduğunun farkında bile değilsiniz. Ayrıca şu yıllardır bekliyoruz millet aldırıyor muhabbeti de yok olmalı bence artık. Senin beklemenle herhangi bir kadının kürtaj olmasının ne alakasi var arkadaşım? Senin çocuk sahibi olma hakkını mı gasp ediyor o kadın? Bana bunun mantikli bir izahını yap önce hele?

Azalarak bitin zira oksijen israfından baska bir şey değilsiniz.

Bu kadar büyük konuşmaktan nasıl çekinmiyorsunuz hatalar insanlar için var yapmayın. Kimsenin sevişip keyfinden çocuk aldırdığını sanmıyorum. Gençlerimiz nasıl korunacaklarını bilmiyorlar aileler ayıp diye çocuklarına cinsel eğitim vermiyorlar. Kürtajdan önce bunlar tartışılmalı bence.

Bak ne gzl yazmissin benim kizdigim bunu normal gorup ister yatar ister aldirir diyenler bende bi anneyim valla agliyorum catir cutur kesiliyor o bebekler yuregim dayanmiyor valla dayanamiyorum.

Arkadaslar bazılarınız kızıma nasil hamile kaldığımı çok iyi biliyor. Ben tüp bebekle anne olmuş ve doktorların sizin normal yolla çocuğunuz olmaz dediği bir kadinim haliyle ilk çocuktan sonra korunmadik ve tam 3 yıl sonra ben ikinci kez hamile kaldım. Doktorlar olmaz demişti ve oldu.burada da çok yazmıştım ne yapacağım diye.maddi manevi hazır değildik ancak ben doğurdum ikinci bebeğimi de.aldiramazdim asla.simdi yanimda kahvaltı yapıyor prensesim:) ancak istenmeyen bir hamilelik olduğu için 9 ay neler neler yaşadım. Psikolojim mahvolmustu.

Yani bence kimse büyük büyük cümleler kurmasın olmayacak şeyler olabiliyor.

Ben de bu mantığa hastayım doğursun olmazsa evlatlık verir ya da yurda verir. Yeter ki yaşasın ama dünyanın her türlü pisliğini çeksin o yavrucak.
ha birde o var sanki her evlatlık alan aile çocuğa süper bakacak diye bir garanti var
yurtları yazmama gerek yok bir o yurtlardan çıkan çocuklardan dinlemeli
birde zaten anne babalı çocuk bile kaçırılıyor dilenci yapılıyor kötü muamele görüyor değil annesinin babasının olmadığı bildiği çocuğun ya korkudan ya çaresizlikten bir şey yapamayacaklarını tahmin ettiği çocuğa neler yaparlar

Kürtaja karşıyım lakin, başkalarının hayatına da müdahale edemem. Herkesin kendi hayatı ve kimse günahını da sevabını da benimle paylaşmıyor sonuçta. O Allah ile kul arasında. Burda polemik yaratmaya lüzum var mı

Bide su var her 5-10 tane cocuk yapan sokaga atmiyor yuvaya vermiyor dovmuyor. Boyle yapacak insan 1taneyede yapar 10taneyede sayiyla alakasi yok VICDANla alakali.

Bide su var her 5-10 tane cocuk yapan sokaga atmiyor yuvaya vermiyor dovmuyor. Boyle yapacak insan 1taneyede yapar 10taneyede sayiyla alakasi yok VICDANla alakali.

Masun Kırmızıgül'ün 21 kardeşi varmış mesela.
Adam şuanda Türkiye'deki iyi yönetmenlerden sayılıyor.

Şu an dışardayım. İlk fırsatta cevap vereceğim yorumlara.

"gerizekalı ailelerin elinde ziyan olmaması" bir bahane değil ciddi bir gerekçe.
doğurup bakamayacaksa, o bebek 18 aylıkken tecavüze uğrayacaksa, kısacık ömrü şiddet, tecavüz ve sonunda acı çekerek ölümle sonuçlanacaksa daha fetusken aldırsın.

Herkes dilediği gibi yaşasın. .:KK56:

Bunca korunma yöntemleri varken ,:KK56:

Bebek katilleri çoğalmasın tek duâm. .:stop:

Sana katiliyorum. O kadar korunma yöntemi varken inatla gebe kalip o yavruya kiymak cok buyuk vebal. Allah kimseyi sasirtmasin.

Tecavuze ugrayanlardan bahsetmiyorum onlar cok ayri. Allah onlarin yardimcisi olsun..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X