derdim, kürtajın normalleştirilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence herkesten çok kadınların kürtajı konuşmaya ve tartışmaya hakkı var, konunun açılmasına neden bu kadar takıldınız ki.

Ayrıca dünkü konuya yargılayıcı bir yazı yazmaktansa ayrı bir başlıkta bu konunun tartışılması daha iyi ve kibarca değil mi?

Dünkü konuya ben de fikirlerimi yazmak istedim, ancak yeni kürtaj olmuş ve zor günler yaşayan konu sahibini daha fazla üzmekten korktum.

O konularda yorum isteyenler de aslında yorum istemiyo haklısın denmesini istiyo,

Bu konuda sadece sansasyonel bir konu, tıpkı çalışan/ev hanımı konuları gibi, kimsenin görüşü değişmicek bolca ban olacak

Başkası çözüm istiyorsa ona yardım etmeye çalışırım.
Ama bir başkası baskasının sorununu sorun ediyorsa ,misal siz gibi, o zaman sanane derim.

Ben kimsenin sorununu sorun etmiyorum istedigim sekilde yazarim sanane diyemezsin bana. ! Keyfiye yat yat sevis tadini cikar hamile kall ayy ben napcam simdi hemen aldirim katil bunu yapan cinayet herturlu cinayet e karsiyim.bunuda istedigim yere istedigim sekilde yazarim kimseninde bana karismaya HAKKI yok.

Herkesin haklı olduğu bir mesele bu.

Ben hamileler hakkında çok hassasım. Annemin bana hamileyken çok zor hamilelik geçirmesine bağlıyor çocuk gelişimciler. Şöyle bir hassaslık: Mesela hamilelerin olduğu bir korku filmi izleyemem, bir hamilenin acı çektiği bir sahne izleyemem, yolda bir hamile düşse benim gözlerim dolar. Aşırı hassasım bu konuda.

Sizce, bu konuda bu kadar hassas olan ben, kürtaj konusunda ne düşünüyorumdur?
Ama ne yapıyorum. Büyük konuşmuyorum. Her koyunun asılabileceği kendi bacağı var.
İnsanların içinde bulunduğu şartları bilemeyiz. Onların çocukluğunu, bilinç altını ve korkularını bilemeyiz.
Kürtajı doğum kontrol yöntemi olarak kullananlar yok değil mi? Var. Onlara söylenecek söz bile yok zaten.

Benim yasalara uygun süre içerisinde yaptırdığım kürtaj kimseyi ilgilendirmez. Kimseye sormadım yanlış mı doğru mu diye mesela.

Katılıyorum.
Herkes ebeveyn olacak karakterde ve sorumlulukta değil. Her bebek doğmamalı bu hayata.

Siz üzmekten korktunuz ama cani diyenler vardı o kadına. Kimse yaptığının doğru olduğunu savunmuyor ama yargılamak da bize düşmez.

şimdi burda iki ayrım var, allah kimsenin başına vermesin ama ya bebek sağlıksızsa? onu bile bile dünyaya getirmek, ömrü boyunca ona eziyet etmek değilmi? demiyorum hasta bebekler illa alınsın, Allah kimseyi bu tercihi yapmak zorunda bırakmasın çok zor bi karar. burda cinayet değil tercih oluyor.
bide evlilik dışı,yada istenmeyen gebelik var. bu kesinlikle cinayet. ama kadın bebeğe bakamayacaksa, ömrü boyunca bu zorluğu o çocuğa çektirmeye ne hakkı var? hangisi daha kötü acaba?
bunun tek bi cevabı yok, evlilik dışı ilişki yaşanabilir, şahsım adına ben yaşamadım ama olabilir, hangi devirdeyiz allasen yatıp kalkmayı biliyosunda korunmayımı bilmiyosun. bunun cinayet olduğunu öğretmektense, hamile kalmamayı öğretmeli kadınlara.

Ben size sanane demedim ki konuya ilişik olarak yazdım neyse konu tartışmaya uygun bir üslubunuz yok gördüğüm kadarı.
Iyi yargılamalar size.

Nemis bu konu dün açılan bir kürtaj konusu kullanılarak açılmış vurun kahpeye minvalunde cirkin bir konu canım, kürtaj konusunu oku anlayacaksın.

Bu kadar büyük konuşmaktan nasıl çekinmiyorsunuz hatalar insanlar için var yapmayın. Kimsenin sevişip keyfinden çocuk aldırdığını sanmıyorum. Gençlerimiz nasıl korunacaklarını bilmiyorlar aileler ayıp diye çocuklarına cinsel eğitim vermiyorlar. Kürtajdan önce bunlar tartışılmalı bence.

Herkes adam akıllı korunsa gerekirse ertesi gün hapı kullansa, ya da 2.çocuğu düşünmeyen adam tüplerini bağlatsa istenmeyen gebelikler azalır dolayısıyla çöpe camiye sokağa bırakılan çocuk olmaz, kürtaj olma doğur sonra çöpe at, o da matah değil yani

Çok iyi korundum hamile kaldım ya da tecavüz bebeğine hamile kaldım diyenler için klinikler her yerde

Kendimden örnek verdim gene veriyim biz kondomla korunuyoruz ama kafamıza göre, olması gereken zamanda değil diyim, şimdi ben bu durumda aaa korundum hamile kaldım diyebilir miyim, dersem alemi aptal sanıyo olurum, burda korunarak hamile kaldım diyenlerin çoğunun da bu şekilde hamile kaldığını ya da hala geri çekilmeyi korunma sandığını düşünüyorum

Not: Ben 2.çocuğu istiyorum olursa aldırmayacaģım için yalap salap korunuyorum onu da belirteyim

evet oln bize olck yine
kimsenin görüşünün okuduğu 2 yorumla değişeceğini sanmam ama belki farklı bir bakış açısı kazanır

konuyu açan bayanın hayatında sadece siyah ve beyazlar var
mesela çocuklar yaşasın derken çocuk istismarcıları ölsün diyor
o bebekler bebek olarak kalmıyor ki
kötü bir ailede doğmuş, belki yurda terk edilmiş,istismara uğramış o çocukların bir kısmı gördüğü hayatı büyüdüğünde başkalarına da yaşatıyor. kötü alışkanlıklar ve suçlara bulaşabiliyor.
hem bebeği istemeyen anne baba 9 ay sonra birden ayyyy canım yvrum moduna geçmiyodur herhalde
itilen kakılan dayak yiyen hor görülen çocuklar sağlıksız yetişkinlere dönüşüp bir kısır döngü oluşturabiliyorlar

BENCE devlet özellikle ergenlik çağının denk geldiği lisede din eğitiminin onda biri kadar cinsel eğitim vermeli ve doğum kontrol yöntemleri evli bekar her isteyene ücretsiz sağlanmalı.
bebek aldırmak hoş bir deneyim diyen çıkmaz herhalde.
ama hayat sadece siyah ve beyazdan ibaret değil
doğuran iyi aldıran kötü değil

dünkü konuya yazdığım yorumu aynen buraya aktarıyorum
ya genel olarak kürtaja karşı çıkamıyorum ben şimdi bunun için bana vicdansız diyenler olacaktır
ama
bebeğini bırakıp 9 gün tatile çıkan anne de kıymamıştı bebeğe
yada bebeği emmeyi bıraksın sevgilisinden yeniden hamile kalayım diye çocuğunu dövüp ölümüne neden olanlar
kızlarının öz babalarının tecavüze uğradığını bile bile yeniden doğum yapan ve en kötüsü kız çocuk doğuranlar bunların hepsi vicdanlı anne de kürtaj olanlar değil mi

herkesin ne durum yaşadığı bilinemez
hamile olduğu duyulursa öldürülecek olanlar var
tecavüze uğramış ve hamile kalmış olanlar var ne yapsın kadın bir ömür boyu o korkunç günü mü hatırlasın çocuğa baktıkça tecavüzünü mü görsün yoksa psikolojisi mahvolup doğurup çocuğa her gün dayak mı atsın

ama şurada hak veriyorum kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değil
eğer bebek bakamayacaksa anneliğe hazır değilse doğru düzgün korunmalı insanlar derim

Siz baskalarinin hayati ve kararlari konusunda soz sahibi misiniz? -Hayir... o sebeple konu bana sacma geldi kusura bakmayin...polemik olusturmaktan baska ise yaramayacak zaten... insanlar israrla herkes kendi bacagindan asilir kendi kararidir diyor, siz ise ben karşıyım diyorsunuz...dogrudur karsinizdir da sonuc? sizin soz hakkiniz var mi bu konuda? nicin boyle bir konu aciyorsunuz? burada polemik yaratacak konular acmak yerine insanlara dertlerine yardimci olun lutfen daha buyuk iyilik etmis olursunuz...cogu kisi suclamaya, rencide etmeye, karalamaya ve ofkesini kusmaya geliyor burda...kadinlar kulubu degil cadi kazani sanki...

Siz üzmekten korktunuz ama cani diyenler vardı o kadına. Kimse yaptığının doğru olduğunu savunmuyor ama yargılamak da bize düşmez.

Bireysel yargılamalar gerçekten üzücü, aynı durumu yaşamadık bilemeyiz, o yüzden kürtajın ayrı başlıkta tartışılması bence daha uygun.
Önemli olan toplumsal bilinçlenme, yoksa burada kürtaja karşıyım diyen bir çok kişi aynı durumu kendi yaşasa ne kadar karşı da olsa çaresizlik onu kürtaja sürükleyebilir. Ben bunu kabul ediyorum. Kürtaja karşıyım ama bir gün çaresizlik beni o durumda bırakabilir ve kararım kürtajdan yana olabilir.

Bir arkadasım 2 türlü korunduğu halde hamile kaldı. Istemeye istemeye bir hamilelik geçiriyor. 9 aydan beri ağlıyor.
Çünkü bu bebeğe hazır değildim diyor.
Herkes bir değil ki.
%100 korunma yöntemi yok çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…