- 24 Şubat 2015
- 1.136
- 1.802
elbette herkes kendince kürtaj için haklı sebepler bulabilir.
ben bu sebeplerin 9 ay sonra dünyaya gelmeyi başarabilmiş bir bebek için ne kadar geçerli olduğuyla da ilgileniyorum.
anne karnından çıktığında öldürmek için bu sebepler geçerliliğini yitiriyorsa anne karnındayken de geçersizdir, çünkü ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın bebeğin hiçbir suçu yok yaşananlarda.
bebek anneye tecavüz etmiyor (kocasından dolayı) , bebek ailenin fakirliğinin sebebi değil, bebek annenin psikolojik sorunlarının kaynağı değil.
yani herkes pir ü pak, bebek suçlu, hadi öldürelim. sorunlar hallolsun. yok böyle bir anlayış.
eskiden net yokkken, ilaç doktor yokken bile korunmayı bilenler şimdi nasıl bilmez ya. inanmıyorum ben buna.
eski korunma yöntemleri işe yaramıyormuş ama en azından biliyorlardı. şimdiki zamanda bilmiyordum diyene hiç iyi gözle bakmıyorum.
kürtaj sonuçta bir nevi cinayet, herhalde güle oynaya girmeyecek.
Olaya fazla duygusal bakıyorsunuz. Bilimsel açıdan bir bebeğin gelişimini inceleyecek olursak bebek dış ortamda yaşamaya belli bir süreç sonra hazır hale geliyor. Yasal kürtaj sınırı olan 10 hafta öncesinde bir embriyo halinde. 10. haftadan sonra el ve ayakları şekilleniyor, organları oluşuyor vs. Yani kürtajla alınan bebeği direkt 9 aylık haliyle hayal etmemek gerekiyor.
Sorunlar kürtaja sebep olmamalı diyorsunuz ya o halde bu sorunların bebeğin gelişimindeki yerini düşünün. Psikolojik sorunları olan bir anne çocuğuna yeteri ilgi ve şefkati gösteremez. Ekonomik koşullar çocuğun çok kötü şekilde yetiştirilmesine sebep olabilir. Doğmamış çocuklar için üzülüyorsanız her gün yüzlercesini gördüğümüz sokakta dilenen çocuklar için de üzülmelisiniz. Onların mahvolmuş hayatlarına ve olmayan geleceklerine de üzülmelisiniz.
Tecavüz olayına hiçbir şekilde anlayışla yaklaşamıyorum çok üzgünüm. Tecavüz mağdurlarına zaten kürtaj konusunda 20 hafta sınırı tanınıyor. Tanımadığın bir adamın senle zorla ilişkiye girmesi sonucu oluşan bir çocuğu nasıl büyütebilirsin ki? Kürtaj konusunda en kınanmaması ve sorgulanmaması gereken kişiler tecavüz mağdurları.