derdim, kürtajın normalleştirilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
elbette herkes kendince kürtaj için haklı sebepler bulabilir.
ben bu sebeplerin 9 ay sonra dünyaya gelmeyi başarabilmiş bir bebek için ne kadar geçerli olduğuyla da ilgileniyorum.
anne karnından çıktığında öldürmek için bu sebepler geçerliliğini yitiriyorsa anne karnındayken de geçersizdir, çünkü ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın bebeğin hiçbir suçu yok yaşananlarda.
bebek anneye tecavüz etmiyor (kocasından dolayı) , bebek ailenin fakirliğinin sebebi değil, bebek annenin psikolojik sorunlarının kaynağı değil.
yani herkes pir ü pak, bebek suçlu, hadi öldürelim. sorunlar hallolsun. yok böyle bir anlayış.
eskiden net yokkken, ilaç doktor yokken bile korunmayı bilenler şimdi nasıl bilmez ya. inanmıyorum ben buna.
eski korunma yöntemleri işe yaramıyormuş ama en azından biliyorlardı. şimdiki zamanda bilmiyordum diyene hiç iyi gözle bakmıyorum.
kürtaj sonuçta bir nevi cinayet, herhalde güle oynaya girmeyecek.

Olaya fazla duygusal bakıyorsunuz. Bilimsel açıdan bir bebeğin gelişimini inceleyecek olursak bebek dış ortamda yaşamaya belli bir süreç sonra hazır hale geliyor. Yasal kürtaj sınırı olan 10 hafta öncesinde bir embriyo halinde. 10. haftadan sonra el ve ayakları şekilleniyor, organları oluşuyor vs. Yani kürtajla alınan bebeği direkt 9 aylık haliyle hayal etmemek gerekiyor.

Sorunlar kürtaja sebep olmamalı diyorsunuz ya o halde bu sorunların bebeğin gelişimindeki yerini düşünün. Psikolojik sorunları olan bir anne çocuğuna yeteri ilgi ve şefkati gösteremez. Ekonomik koşullar çocuğun çok kötü şekilde yetiştirilmesine sebep olabilir. Doğmamış çocuklar için üzülüyorsanız her gün yüzlercesini gördüğümüz sokakta dilenen çocuklar için de üzülmelisiniz. Onların mahvolmuş hayatlarına ve olmayan geleceklerine de üzülmelisiniz.

Tecavüz olayına hiçbir şekilde anlayışla yaklaşamıyorum çok üzgünüm. Tecavüz mağdurlarına zaten kürtaj konusunda 20 hafta sınırı tanınıyor. Tanımadığın bir adamın senle zorla ilişkiye girmesi sonucu oluşan bir çocuğu nasıl büyütebilirsin ki? Kürtaj konusunda en kınanmaması ve sorgulanmaması gereken kişiler tecavüz mağdurları.

Hanımlar fikirleriniz cok güzel fakat bazıları cok buyuk konusmus. Bu kadar kolay degil hicbir sey kim hangi durumdaydi bunu yaparken bilemeyiz onlarin cezasini once kendi vicdanlari sonra da Allah verecek zaten bence bukadar kınamayin unutmayin kinadiginiz sey basiniza gelmeden olmeyeceksiniz.

Ben oğlumun kalbini 6.haftada duydum, elbette o haftada kolu bacağı yok ama kalbi var, kim ne yapıyosa yapsın elbette ama lütfen canlı değil şu bu demeyin, çocuğum olmadan önce bende daha esnektim bu konuda, hatta 10 hafta nedir yaa anlayana kadar ya iş işten geçerse 14 hafta falan olmalı diyodum, 6.haftada kalbi duyunca içim bir tuhaf oldu

Kürtaj için en geçerli sebep tecavüz olabilir onun dışında adam akıllı korunmayıp hamile kalanlara diyecek birsey bulamıyorum, benim bedenim benim kararım diyorsan o bedenin sorumluluğunu alacaksın o zaman, aktif cinselliği olan herkes korunmayı bilmeli, cok küçük ihtimal korunmaya rağmen bebek olduysa onda da anne kendini çok kötü hissederek gidiyodur sanırım kürtaj olmaya

sevgilimle belki evlenirim hamile kalayım, ayrılıyorum aldırayım. kocamla aram iyi bebek gelsin, aram bozuldu öldüreyim. yok böyle bencillik.
cana kıyılıyor bunu anlayamam. herkes kendinden sorumlu elbette. eğer bebek gibi dünyanın en büyük sorumluluğunu alıp gebe kalıyorsan bunu bir çuval yükmüş gibi sırtından atamaz kimse. o da insan, doğmamış olması

:KK1::KK1::KK1: cok haklisin sana katiliyorum. O bir canli ha onu oldurmussun ha buyumus bir cocugu oldurmussun bi bunu anlayabilsek hickimse kurtaj olmaz. Korun kardesim korun ozaman korunamiyorsan evlenmeden bsy yapma sevgilinle/nisanlinla ozaman mahalle baskisinada maruz kalmazsin.

cok haklisin sana katiliyorum. O bir canli ha onu oldurmussun ha buyumus bir cocugu oldurmussun bi bunu anlayabilsek hickimse kurtaj olmaz. Korun kardesim korun ozaman korunamiyorsan evlenmeden bsy yapma sevgilinle/nisanlinla ozaman mahalle baskisinada maruz kalmazsin.

Ne biliyorsunuz insanlar ne yaşıyor? Maddi durumları yeterli mi ne biliyorsunuz?
Psikolojik olarak o insanlar bir evlat yetiştirmek için yeterli mi ne biliyorsunuz?
O bebek belki sakat olduğu için anne onu istemiyor ne biliyorsunuz?
Belki babasız büyüyecek o evlat o Yüzden aldırılıyor ne biliyorsunuz?
Kısaca, klavye başında ahkam keserek neyi bildiğinizi zannediyorsunuz?!

Allah a inancı olan herkes bilir ki kürtaj yani açılım olarak bebeği parçalara ayırarak öldürmek günahtır, cinayettir. şekil olarak doğmuş bir bebeğe benzemiyor diye, anne rahmi gibi kapalı bir alanda sessiz savunmasız diye ortada ciddi, hayati bir tehlike yokken, nikahsız birliktelik yaşayıp hamile kalırken toplumu sallamayanların iş doğurmaya gelince toplum baskısını, çevrenin kötülüğünü bahane etmesi, doğmuş çocukların gerizekalı aileler elinde ziyan olmasını bahane etmesi inandırıcı değil.
çiçek yolmuyorsunuz, ağaç kesmiyorsunuz. ki bir ağaç kesilirken dünyayı ayağa kaldıranlar varken masum bir bebeği öldürmek affedilemez.
anne veya bebek içn hayati tehlike yokken kürtaj=cinayet tir benim gözümde.

derdinizi tam olarak anlamadım şimdi siz bunu yazınca kürtajı normal bulanlar birden aa doğru ya diyip fikir mi değiltirecekler ?
peki ben de sorayım size.
istenmeyen bir çocuk olmuşsa ne yapılabilir?
evliyim düzgün giden bir evliliğim var ama çocuk istemiyoruz durumumuz da müsait değil, engelli annem var, işim çok yoğun vs vs
ben de korunuyorum
ama korunurken (!) oldu diyelim
bir bebeği kaldırabilecek durumda değiliz, zorla mı doğurayım ?
ondan sonra bütünnnn suçlu olarak o bebeği görmeyecek miyim?
hayatımı mahvetti diye düşünüp acısını ondan çıkarırsam her şey güzel mi olacak yani :/

sekiz yaşında sokakta istismar ediliyorsa istismar edeni öldürürüz değil mi, kızı değil. eskiden tecavüze uğrayan kadın ölürdü ya namus diye, şimdi de bebekler ölüyor saçma sapan gerekçelerden dolayı.
kazara veya bilerek bebek sahibi olunuyorsa sorumluluk alınacak, ben istemiyorum deme lüksü yok kimsenin.
ayrıca kürtaj ve toplumsal sorun bambaşka şeyler.
ben keyfi olarak cana kıyılmasın diyorum.
bebekler ölmesin, ama çocuklara zarar veren herkes idam edilsin.
armut yemeyin derken elma da yeme o zaman demek konuyu dağıtmaktan başka bir şeye yaramıyor.

İstismar edeni kimse öldürmüyor
hanfendi.Hiç kimse de kimseyi öldürmesin zaten cezalar adil olsun. Hakimlerin savcıların tecavüzcüler hakkında verdiği kararlardan haberiniz illa ki oluyordur ;8 yaşında çocuklara köy halkından tecavüz edenleri izleyen, bundan da çıkar sağlayan rezil insan müsveddelerinin, çocuklara rızası var kararı veren hakimlerin ülkesi burası.Kadınları tecavüzcüsü ile evlenmeye zorlayanların ülkesi. Günde 5 kadının öldürüldüğü bir ülke burası. Neden bunlar sizi doğmamış bir bebek kadar enterese etmiyor? Evlilik içi tecavüz oranlarından haberiniz var mı? Babasının, abisinin, sevgilisinin tecavüzüne uğrayıp doğurmak zorunda kalan kadınların psikolojisinden? Bu devlet, bu toplum insanlara iyi bakmıyor, çocuklara iyi bakmıyor. Elbette kimse ölmesin, bebekler de ölmesin, insanlar korunma yöntemleri ile ilgili bilinçlensin, kürtaj minimum düzeyde olsun bunu herkes ister. Bir kadın için hiç kolay bir deneyim değil bence kürtaj.
Diyelim toplum farklı, diyelim istihdam iyi, kadın hakları hukuk ile güvence altında kürtaj oranları düşer mi? Elbette düşer Dünya Sağlık Örgütü raporları bize bunu gösteriyor.

cok haklisin sana katiliyorum. O bir canli ha onu oldurmussun ha buyumus bir cocugu oldurmussun bi bunu anlayabilsek hickimse kurtaj olmaz. Korun kardesim korun ozaman korunamiyorsan evlenmeden bsy yapma sevgilinle/nisanlinla ozaman mahalle baskisinada maruz kalmazsin.
Kimsenin cinsel tercihleri bizi ilgilendirmez.
Isterse evlenmeden hamile kalır isterse evli iken.
Bu durum hiçbirimizi hiç mi hiç ilgilendirmez.
Ister aldırır ister doğurur.

8. haftaya kadar kan pıhtısı olarak nitelendiriliyor ceninler. Bu zihniyetteki bir toplum için, kürtajın normalleşmeside normal herhalde..
kürtaj yasağı bebeklerin koruncağını düşünüyoruz belkide.. Bu sefer çöpte, cami kenanların da terkedilmiş bebekleri görünce de şaşırmamak lazım

bu yüzden bu konuda eğitim verilmeli.. İnsanlar sorumluğunu almayacağı şeyler yapmamalı

Keyfi kürtaja karsiyim ve asla sevisip sevişip aldirin demem ancak dün ki konudan yola cikip daha doğrusu onu kullanıp bu konuyu açmak öyle çirkin bir durum ki.ne yapalım kürtaj olan kadınları bu topikte linç mi edelim? Mesela ağız dolusu küfür etsek o giden canlar geri gelir mi yoksa bizi mi rahatlatir sadece?

Ayrıca kürtaj günah diye olnayan ama bebeğini terk eden döven daha beter şeyler yapan cok Anne! gördük değil mi?

Lütfen insanları ve kararlarını rahat bırakın.

Kimsenin cinsel tercihleri bizi ilgilendirmez.
Isterse evlenmeden hamile kalır isterse evli iken.
Bu durum hiçbirimizi hiç mi hiç ilgilendirmez.
Ister aldırır ister doğurur.

Ya Allah askina bizi ilgilendirmez bizi ilgilendirmez. Buyumus bi cocuk olduruldugunde nsl kiziyoruz uzuluyoruz burdaki fark ne farkli olan ne sadece kendini savunamamasimi sesini cikaramasimi sen hic kurtaj videosu seyrettinmi bicakla kesiliyor o bebekler... onuda oldurmeye kimsenin hakki yok normal bsymis gibi konusmayin artik

Ya Allah askina bizi ilgilendirmez bizi ilgilendirmez. Buyumus bi cocuk olduruldugunde nsl kiziyoruz uzuluyoruz burdaki fark ne farkli olan ne sadece kendini savunamamasimi sesini cikaramasimi sen hic kurtaj videosu seyrettinmi bicakla kesiliyor o bebekler... onuda oldurmeye kimsenin hakki yok normal bsymis gibi konusmayin artik
Hayır izlemedim çünkü başkasının kararı bizi ilgilendirmez.
Size birisi çocuk doğurmayın deyince kızarsınız belki başkası doğurmak istemediğinde neden ona karışma Hakkını kendimizde buluyoruz?

şöyle moda var biri konu açar ardından biri kınamak için konu açar...bebek aldırmayı bende normal bulmuyorum ama tecavüze uğramış bir kadın kararı kendisi verir..kimseye laf düşmez...ayrıca şuan başımızdakiler kadını bu şekilde meta olarak görüyorlar... sizde onlar gibi düşünüyorsunuz

sekiz yaşında sokakta istismar ediliyorsa istismar edeni öldürürüz değil mi, kızı değil. eskiden tecavüze uğrayan kadın ölürdü ya namus diye, şimdi de bebekler ölüyor saçma sapan gerekçelerden dolayı.
kazara veya bilerek bebek sahibi olunuyorsa sorumluluk alınacak, ben istemiyorum deme lüksü yok kimsenin.
ayrıca kürtaj ve toplumsal sorun bambaşka şeyler.
ben keyfi olarak cana kıyılmasın diyorum.
bebekler ölmesin, ama çocuklara zarar veren herkes idam edilsin.
armut yemeyin derken elma da yeme o zaman demek konuyu dağıtmaktan başka bir şeye yaramıyor.
Bir çocuğa tecavüz edildikten sonra yapan kişiyi öldürsen ne olacak ?
O çocuk o travmayı yaşadıktan sonra ne yapılsa boş.
Ben böyle konularda büyük konuşmayı sevmem Allah kimseyi o duruma düşürmesin.
Sevişeyim olursa aldırırım kafasında olanlar farklı gerçekten mecbur kalanlar farklı benim gözümde.

KİME NE? Allah cezasini verirse verir vermezse vermez. Ama milletin isinden bize ne?

Benim derdimde korunmayi bilmeyen insanlar o zaman. En az 4-5 cocugu olup sokaklara salan, hic birine gercek bir gelecek saglayamayan, ulkenin refahini huzurunu etkileyenler. Onlara ne yapalim bir fikriniz vardir illa ki o konuda da...
Haklısın, bahsettiğin şey kürtajdan daha büyük sorun. Kontrolsüz çoğalma sonra salma. Çocuk büyütüyorum deyip çocuk adına tek bir şey yapmayan aileler. Anne baba ne yiyorsa onu yer. Anne babanın çamaşırlarıyla birlikte çamaşırları yıkanır. Evdeki bireyliği bu kadar olan milyonlarca çocuk.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X