• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim çok, çok büyük bu kez.. Başımı yastığa koyamıyorum..

Ne yazikki çok aci ama burada bile sorumluluk sadece erkeğe yuklenmemelidir sorumluluk iki tarafindir diye bahseden cikiyor tecavüz gibi bir meselede. Tüm erkekler erkekliginden utaniyor 2 gündür kadinlarin haline bak.. Aklimi kaybedeceğimi.

Demagoji yapmayin lütfen. Su otekilestirmek de huy oldu buralarda

Ben tecavuz meselesi ile sinirlamamistim konuyu ama siz oyle anlamissiniz.. ben genel olarak kiz cocuguna da erkek cocuguna da ogretilmesi gerekenlerin varligindan bahsettim. Her neyse sizin gibi uslupsuz birine laf anlatmak icin caba harcamam gereksiz...
Konu tecavüz, konu vahşet, konu bir kadın kıyımı. Neyin genellemesinden bahsediyorsun ? Çaba harcama bencede, yorma hiç kendini..

Queen Bee Queen Bee kimin olup kimin kalacagi tamamen sans eseri. O dolmusta olan o kiz degl, pekala sen ya da ben de olabilirdik. Olma olasiligimiz da hala var. Herkes korkuyor, taksiye tek binmekten, dolmusta son kalmaktan ve haklilar.

Dolmuslar kaldirilsin demis, eee taksiler ne olacak peki? Her seyi kaldirsak bile sokakta tecavuz etmeye kalkan cikar. Tabi ki en agir cezalar getirilmeli, ama ceza cozum degil cunku toplumsal zihniyetimiz sapik ve hasta. Bu zihniyet degismedigi surece bu isin sonu olmaz. Ote yandan cezalar yok gibi, ya mahkemede avukati, hakimi bir bahane bulup ceza indirimi yapiyor, ya da baska seyler donuyr. 11 yasindaki kiza tecavuz edenler, psikolojik yara almadi denilerekten serbest birakilmadi mi? Bu nasil bir vicdan ? Goz gore gore aleni sekilde, hukumet tecavuzculeri kayiriyor, ellerinden gelse, yazik ya, o da bir erkek nefsi var, affediyoruz bu seferlik diyip davasiz saliverecekler. Aklim almiyor.

Bu heriflee muebbet verilse bile 3-5 yil sonra iyi halden saliveririler.

Bence tecavuzun cezasi artik idam olmali. Hindistan'da bir tecavuzden sonra halk linc gerceklestirmisti, ceza idam olmasa bile suclular kurbanin ailesine teslim edilmeli, veya Taksim meydanina birakilmali. Ortacag zihniyetine Ortacag yargilamasi ve infazi yapilmali.

Turkiye cok karanlik bir ucurumdan serbest dusuyor bence. Toplumun gittikce civisi cikiyor.

Otobüse dolmuşa tek binmeyin diyenler var ama bazen bi kaç kişi oluyo binerken ve onlar iniyo sonradan yine tek kaliyosun hadi bilmedigin bi yerde inenlerle indin diyelim ee o daha tehlikeli bu seferde. Kadinin bi güvencesi yokki gülerken bile iki kere düşünüyor insan. Bu canilerin zengin örneğini de gördük fakir örneğini de parayla iliskilendirmiyorum bu yüzden. Bunun nedeni ne onu da bilmiyorum Çok çok üzüldüm sadece

Dolmuşu, taksiyi geçtim bir zamanlar Serpil Yeşilyurt ve annesi vardı bilir misiniz..
Evlerinden annesiyle yanlış hatirlamiyorsam bir kina gecesi için güle oynaya çıktılar belki de.. Peki ya sonrası..
Cezaevinden yeni cikmis, ağzından iğrenç salyalar akıtan bir ergen sürüsünün "taze kan isteriz" homurtulariyla hışmına uğradılar..
Serpil öğretmene ne oldu peki.. Burdan sonrası yurek kaldirmiyor..
Bu olay geceli kaç sene oldu, üstünden kaç sene geçti.. Nerdeyiz? Hicbir ilerleme var mi? Kaç bin tane boyle olay oldu bu tur o günden bu güne.. Peki bu pisliği yapanlar simdi nerdeler
bilmem ne affına uğrayıp salıverildiler..
Ya hic bir aci bir anneye, "keşke kızımı kurşunla oldurselerdi, daha fazla aci cekmezdi" gibisinden bir cümle kurdurtabilir mi? Bu anne kurdu.. Onun yüreğinin acisini ne sen ne ben anlarız kimse anlayamaz..
Milletvekillerimiz, umarım bu hazin olaydan bir ders çıkarıp az olsun empati yapıp, çözümün "dans" da bilmem neyde değil, yasaları düzenleyip adaleti saglamakta olduğunu bir an önce anlar, inşallah.
İnşallah benim ülkemde bir gün, bilimsel çalışmalarla, aldığı uluslararasi odullerle kendinden söz ettirecek bir gün, boyle vahşet ve katliamlarla değil..
O kadar sinirim piskolojim bozuk ki darmadaganim bende, uyuyamiyorum.....

Kadınlar kulübü yeterince sessiz kalmadı mı ?? bugün tüm gün ne yapabilirim diye düşündüm. Aslında örgütleneceksin, Meclisin önünde Çadır kuracaksın, bu yasalar değişmedikçe de kalmaya devam edeceksin. Hak verilmez alınır, batıdaki hemcinslerimiz nasıl aldıysa bizim de almamız gerekir. Gerçi kadını suçlu gören kadınlar olduğu sürece bunu nasıl yapacağız bilmiyorum ama. Kızı olan her kadının mücadele etmesi, sokakta her yerde hakkını duyurması lazım. Birleşmeliyiz kızlar, başka çaremiz yok.

bende sürekli özgecanın fotoğrafı düşüyor aklıma durduk yerde
biz buralarda tamamıyla şans eseri yaşıyoruz
özgecanın yaşadıklarının yaşamayacağımızın katillerimizin 3- 4 sene sonra ellerini kollarını sallayarak gezmemesi için hiç bir güvencemiz yok

Dolmuşu, taksiyi geçtim bir zamanlar Serpil Yeşilyurt ve annesi vardı bilir misiniz..
Evlerinden annesiyle yanlış hatirlamiyorsam bir kina gecesi için güle oynaya çıktılar belki de.. Peki ya sonrası..
Cezaevinden yeni cikmis, ağzından iğrenç salyalar akıtan bir ergen sürüsünün "taze kan isteriz" homurtulariyla hışmına uğradılar..
Serpil öğretmene ne oldu peki.. Burdan sonrası yurek kaldirmiyor..
Bu olay geceli kaç sene oldu, üstünden kaç sene geçti.. Nerdeyiz? Hicbir ilerleme var mi? Kaç bin tane boyle olay oldu bu tur o günden bu güne.. Peki bu pisliği yapanlar simdi nerdeler
bilmem ne affına uğrayıp salıverildiler..
Ya hic bir aci bir anneye, "keşke kızımı kurşunla oldurselerdi, daha fazla aci cekmezdi" gibisinden bir cümle kurdurtabilir mi? Bu anne kurdu.. Onun yüreğinin acisini ne sen ne ben anlarız kimse anlayamaz..
Milletvekillerimiz, umarım bu hazin olaydan bir ders çıkarıp az olsun empati yapıp, çözümün "dans" da bilmem neyde değil, yasaları düzenleyip adaleti saglamakta olduğunu bir an önce anlar, inşallah.
İnşallah benim ülkemde bir gün, bilimsel çalışmalarla, aldığı uluslararasi odullerle kendinden söz ettirecek bir gün, boyle vahşet ve katliamlarla değil..
O kadar sinirim piskolojim bozuk ki darmadaganim bende, uyuyamiyorum.....
o hikayeyi bende okudum serpil öğretmeni okudum nette.. çok üzüldüm annesi noldu acabaa?

Back
X