Gebeliğe Hazırlık Derdim bu hamilelik. Yardim edin ne olur.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Kalenderender

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
377
165
18
35
Merhaba. Ben uc sene yasmin dogum kontrol hapiyla korundum. Alti ay once biraktim. Yumurtlama takibi yaparak deneme yapiyoruz. Ben ilaci birakmadan alti ay once doktor kontrolune gitmistim. Hersey normal dedi doktor. Hatta rahim ultrasonu da cekilmisti.

Simdi size sorum su. O zaman hicbir sorunum yoktu ama ilaci biraktigim icin bir sorun olusmus olabilir mi. Bu kontrollerden tekrar gecmeme gerek var mi.

Esim de sperm testi yaptirdi onda da bir sorun yok.

Nicin cocugumuz olmuyor. Benim yasadiklarimi yasayan bilen yol gosterecek olan varsa yardimci olabilir mi.

Adetlerim duzenli bu arada 25 yada 27 gun suruyor dongum. Bir problemim olsa adet duzensizliginin de gorulmesi gerekmez mi.

Yine de randevu aldim. Doktora gidecegim tekrar ama sizden de fikir almak istedim.

Ovulasyon testiyle takip yapip kirmizi test cizgisinin belirginlestigi gun ve siliklestigi ertesi gun birliktelik oluyor ama hamilelik olmadi henuz.

Konuyu yanlis yere acmissam kusura bakmayin lutfen. Deneyimleriniz benim icin cok kiymetli.

Ben de ovülasyon testleriyle 1 yıl uğraştım hamile kalamadım rahim filmi çektirdim 1 ay sonra hamile kaldım. Korunmayı bıraktıktan sonra 1 yıl beklemekte fayda var. Ayrıca çok stres yapmak bence hamileliğe engel :) Öncesinde çok kafaya takıyordum rahim filmi çektirdim ve akışına bıraktım hiç düşünmedim ve hamile kaldım :)

Ben de yasmin kullanıyorum 2 aydır...çok korkuyorum kullanmamalı mıyım offff

Evlenmeden bende başlamıştım kullanmaya yasmin toplamda 4ay kullandım. Bıraktığım ay da hamile kaldım. Stres çok önemli bi faktör. 5 sene çocuğu olmayan akrabam var. Kocası ameliyat oldu sorun adamda görünüyodu. Meğer ameliyat olmadan kız hamile kalmış. Kafamdan atmıştım dedi.

hic bir sorun yokken bile baya suruyor bazen ama adet duzenliligini sorunsuzluk olarak gormeyin bir sene dolduktan sonra hala cocuk yoksa tedavi surecine basliyorlar yani dr dr a gitseniz oda suan bir sey yapmaz ultrasonla bakmaktan baska

Evet stress çok önemlidir. Hap kadinlari kisirlaştirmiyor. Öyle olsa şu an insanliğin sonuna gelmiş olurduk, zira milyonlarca kadin hapi kullaniyor. Yani o konuda korkunuz olmasin.

Bende artik ovülasyon testlerden bunalip biraktiğim ayda hamile kalmiştim. Tuvalette hep o testler ile oğraşmaktan gina gelmişti :) Ve o ay hiç ovülasyonuma bile dikkat etmemiştim, hangi gün felan diye.

Stress yapmadiğini saniyorsun fakat yapiyorsun. Bilmeden yapiyorsun. Sadece o çizgiden dolayi beraber olmak bile aslinda stress kaynağidir.

Akişina birak. Olmumsuz hikayeleri dinleme. Evet tedavi gören kadinlar var fakat bak doktor ikiniz için sikinti görmemiş. Içiniz rahat olsun.

Adet düzensizliği hamileliğe engel değil bu yanlış bir bilgi..

Sizinki sanırım sebepsiz infertilite. 6 ay olmuş daha beklemek ve stresten uzak kalmanız şart. Kendinizi dinlerseniz olması zor..

Ben de yasmin kullanıyorum 2 aydır...çok korkuyorum kullanmamalı mıyım offff

Hiç alakası yok. Doğum kontrol hapı doğurganlığa engel değil.
Bıraktıktan hemen sonra hamile kalan da var, yıllarca kalamayan da.
Diğer taraftan hayatında hiç hap içmeyip hamile kalamayan da var..
Bu biraz kişinin fizyolojisi, biraz da nasiple alakalı..
Tıbbın çaresiz olduğu sebepsiz infertilite diye bir teşhis var mesela..

Korkarak kullanacagina kondom kullanmasi belki kendini daha iyi hissettirir.
Esim saglikci,kullandirmiyor bana, zehirden baska bisey degil der.

Sağlikçi olarak hangi meslekten? Jinekologmu? O bölüm ile alakasi var mi?

Tahminimce yok. Hap zehir felan değildir. Internette bin makale var hap üstüne. Baze kanserlerden koruyor hatta.

Korku var ise, ilk önce araştirmasi lazim. Hap nedir, nasil hamileliği önlüyor. Onun yani sira farkli doğum kontrol alternatifleri araştirabilir.

Korkusunu körükleyerek "kullanma" demek bana yanliş geliyor.

Bayan jinekolog arkadaslari kullanmiyor mesela, erkek olanlarda eslerine kullandirmiyor.
Makaleler bizim ulastigimiz bilgi kismi,bu kadar yuksek market payi olan bi hapa tabi kimse acikca tu kaka demez, dedirtmezler.
Jinekolog degil bu arada ama surekli ameliyatlara giriyor oyle diyim, acikca yazmak istemiyorum.
Evet haptan sonra hamile kalinir, gerektiginde tedavi icinde kullanilir.
Sirf hamile kalmamak icin baska yolla korunmak varken buna yonlenmezdim ben, bu benim gorusum tabi

Bende bir bucuk yil kullandim bıraktığım gibi hamile kaldim fakat su var bazi ozel sebeplerden dolayi biraktiktan sonra 2 ay filan esimle birlikte olmadık 3. Ay yani ilk brlikteligimizde hamile kaldim..korkmayin herkes korkuttu beni dogum kontrol hapi kisirlik yapiyor filan diye alakasi yok hatta bi doktor bana aksine yumurtaliklari duzene sokuyor dedi..icinizi ferah tutun hayrli zamanda olacaktir

Hap artik 40-50 yildir kullaniliyor. Ve eskiden dozaji çoktu evet, ve bunu azalttilar. Ve bu hap çok araştirildi, birşey olsa şimdiye kadar çoktan belli olurdu.

Jinekolog arkadaşlara bir sor, hangi bilimsel neden ile kullanmiyorlarmiş? Sonuçta hapin içinde kimyasallar yok, sadece vücüddada bulunan hormonlar var.

Kadinlari kisirlaştirmiyor ise, başka hangi şekilde zehir oluyormuş bu hap?

Ben hiç kullanmadım , 2 sene hamile kalamadım, bir arkadaşım 10 sene kullandı bıraktığı ay , kuzenim bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldı .
Bazıları hap kullanırken bile hamile kalabiliyor .
Demem o ki bence bu yüksek oranda stress ile alakalı bir durum . Hapın aylar sürecek bir etkisi olduğuna açıkçası inanmıyorum , ama tabi sağlıkçı değilim bilemem.
6 ay henüz çok kısa bir süre , biraz daha sabırlı olun . Gebe kalmak öyle dizilerde olduğu gibi 1 kereden olmuyor ben en son eşime acaba biz mi yapamıyoruz diye birşeyler saçmalamıştım zamanı vardır , pozitif olun .
Bol şans !

Hanımefendi doğum kontrol hapını jinekologlar tedavi amaçlı bile veriyo pcos mesela doğum kontrol hapı olmadan çözülecek iş değil

Arkadaşları doktorlar kullanmıyo olması onun kötü bişey olduğu anlamına mı geliyo ?

Doğum kontrol hapınında kullanmakta kısıtlanmaları var
Sigara içen biri 30 yaşından sonra kullanamaz pıhtıya sebep ki 30dan sonra kullanmayı içilmesede tavsiye etmiyolar

Adet düzenlemenin en kolay ve sağlıklı yolu bu herkes korunma amaçlı kullanmıyo

6 yıldır kullanıyorum 2ay önce bıraktım bırakacağım ay gittim dra tahlillerim ultrasonum yapıldı hiçbişeyde sorun yok ( tedavi amaçlı kullananlardanım tek bir kistim 8cmdi şuan tertemiz)
İlkay hamile kalma şansın ve ikiz olma ihtimali çok yüksek eğer olmazsa herhafya görüşmeyelim sende düşünme dedi :)
Hamile kalma ihtimali birkişinin 1ayda da %25 1yılda da %25
Bazen kimyasal gebelik olur sen anlamadan sonlanır regl oldum sanırsın

Yaşınız sanıyorum doğum kontrol hapı için ileri bi yaş ki emzirme sürelerinizide bilmiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…