Derdim bir degilki !

Cok tesekkurler , annem bagimli olacagindan korkuyor o yuzden kullanmiyor , insallah gecici birseydir , genc yasimda sacima aklar dustu asiri stresten sıkıntidan . Yaslandim resmen...
Menopoz SIKINTILARI devam ediyor annemin ama artik eskisi kadar degil. Ilk zamanlar felaketti. Bir anda bir sey soyleyip herkesin kalbini kiriyordu. Hala zaman zaman yapabiliyor. Bazen biz de alttan alip anne yine menopozun tuttu diyoruz. Kotu bir donem farkindayim ama hormonal degisimler maalesef insani allak bullak edebiliyor. Kolay gelsin.

Tesekkurler zahmet edip uzunca yazmissiniz . Tavsiyelerinizi uygulamaya calisiyorum zaten . Ama yazdigim gibi cok duygu degisimleri var yani yetisemiyorum ne ara neye sinirlendi ,bagirdi cagirdi bilmiyorum bazen , bu gidisle doktorun yazdigi haplari onun yerine ben icmeye basliycam sanirim .
Yerinde olsam napardim bilmiyorum ama o ilaçlar bi sure sonra bağışıklık kazanildigindan ilk zamanlardaki gibi etkilemiyor. Bunu annene söyleyebilirsin. İletişiminiz nasil bilmiyorum. Ama bi şekilde tedaviye ikna olmalı.

Bir de sunu soyleyim. Menopoz aslinda sadece dogurganligin bitmesi degilmis onu anliyorsun. Bir sure sonra tansiyon seker tiroid... gibi hastaliklar ekleniyor arkasina. Cunku metabolizma yavas calisiyor. Menopoza kadar tig gibi olan annem su an obez, cok kilo aldi. Babam da antropoza girdikten sonra bir suru ilac kullanmaya basladi cunku hastaliklar arka arkaya ekleniyor. Simdi evde herbirinin ilac torbalari var. Sabah kahvaltidan hemen sonra ikisi de ilac torbalarini alip ilaclarini iciyorlar ve inan tek muhabbetleri hastalik. Oram agriyor buram agriyor:KK43:( cunku kabul etmek lazim ki yaslaniyorlar. Bir gun biz de oyle olacagiz maalesef. Gecmis olsun.

Yerinde olsam napardim bilmiyorum ama o ilaçlar bi sure sonra bağışıklık kazanildigindan ilk zamanlardaki gibi etkilemiyor. Bunu annene söyleyebilirsin. İletişiminiz nasil bilmiyorum. Ama bi şekilde tedaviye ikna olmalı.
Evet ama doktor o bagimlilik yapan ilaclardan yazmadi , hassas bunyeler icin ama yinede kabul etmiyor , iletisimimiz iyiydi eskiden ama bende en az onun kadar cabuk parlayan bir insan oldum malesef ..

Bir de sunu soyleyim. Menopoz aslinda sadece dogurganligin bitmesi degilmis onu anliyorsun. Bir sure sonra tansiyon seker tiroid... gibi hastaliklar ekleniyor arkasina. Cunku metabolizma yavas calisiyor. Menopoza kadar tig gibi olan annem su an obez, cok kilo aldi. Babam da antropoza girdikten sonra bir suru ilac kullanmaya basladi cunku hastaliklar arka arkaya ekleniyor. Simdi evde herbirinin ilac torbalari var. Sabah kahvaltidan hemen sonra ikisi de ilac torbalarini alip ilaclarini iciyorlar ve inan tek muhabbetleri hastalik. Oram agriyor buram agriyor:KK43:( cunku kabul etmek lazim ki yaslaniyorlar. Bir gun biz de oyle olacagiz maalesef. Gecmis olsun.
Dogru haklisin.. benim annem ta genckende boyleydi. Leblebi gibi agri kesici atardi en ufak agrida . Bir gripte antibiotikler dizilirdi dolabin ustune . Yani gecmisi cok parlak degil bu konuda ama , boylesine agir degildi ... Allah yardimcimiz olsun

Dogru haklisin.. benim annem ta genckende boyleydi. Leblebi gibi agri kesici atardi en ufak agrida . Bir gripte antibiotikler dizilirdi dolabin ustune . Yani gecmisi cok parlak degil bu konuda ama , boylesine agir degildi ... Allah yardimcimiz olsun
Benim annem de gencjen ilac icmeyi seven bir tipti. Simdi bir avuc iciyor her gun. Diyorum ki ilaclarla karnini doyuruyorsun. o da ne yapiyim hangi birini icmeyim diyir. Her yeri problemliymis...

Yazmadan duramadım benzer şeyleri yaşıyoruz çünkü. Benim anneminde büyük psikolojik sorunları var ve inatla ilaç almıyor. İlaç almadıkça da hayatı bize zindan ediyor. Belki elinden olmadan bu derece sinirli davranıyor ama her gün evdeki bu kavga ortamından bunaldım artık. Geçen anneme dedim sen ilaç almayıp böyle direttikçe bende bu genç yaşımda ruh sağlığımı kaybedicem haberin olsun diye. Sana bir şey yapmıyorum ben gençlik bunalımlarını bana yükleme dedi :110: Bir çıkış yolu da bulamıyorum sizin gibi kapana kısıldım kaldım. Çözüm bulursanız bana da yardım edin :KK43:
kızlar ayyynı anne tipi bende var kurtulmak için evlendim 2 sene oldu daha kendime gelemedim allah hepinize hayırlı insanlar versin evlenecek sakın acele etmeyin sadece sorunları görmezden gelin ve evden uzaklaşın. kendilerini çok acındırıyorlar ama hiç de öyle değil siz gittiklten sonra öyle de bir hayata tutunuyorlar aklınız şaşar... Ama ne fayda kafaları yine biz yiyiyoruz...

X