Derdim bir degilki !

helloeverybody

:/
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2013
1.172
300
Oncelikle herkese hayirli aksamlar ,.
Benim problemim annemle alakali . Kendisi psikolojik sorunlari olan ama kendini fiziksel olarak hasta goren , hicbir hatasini kabul etmeyen bir insan . Yaklasik dort senedir hastane hastane doktor doktor dolastik ama ne hikmetse hic bir doktor kendisine care bulamadi , bir hastalik koyamadi . Gecen haftalarda gittigimiz bir deneyimli , iyi bir doktor annemin psikolojik sorunlarinin oldugunu hemen anladi ve ilaclar yazdi . Kendisi ilaclarini atmayi kabul etmiyor . Bagimlisi olurmus,kendisinin kotu bir hastaligi varmisda kimse anlamiyormus vs vs..

yapilan hicbir testte hicbir hastalik bulunmadi . Yani kendisi sapasaglam biri ama surekli hastayim ve menapozdayim kimse beni anlamiyor diyor . Korkunc derecede duygu degisimleri var . Bir dakikasi iyiyse ertesi dakika kavga cikartiyor . Evin icinde kovalamaca oynuyoruz , kimse yuzyuze gelmek istemiyor , cunku her seferinde kavga gurultu saatler suren aglama krizleri , eski defterleri acma vs. Hepsini yazarsam sanirim kitap olur .

Temizlik yuzunden kavga cikiyor genelde . Evde askeri sistem istiyor . Askeri sistemden kastim disiplin yani .(Asker hanimlari bana kizmasin :) )
yani sabah kalkildiginda yataklar duzeltilecek, banyo ,wc temizlenicek . Kahvaltiya inilicek(kendisi kahvalti hazirlamiyor) . Hergun ev supurulecek, kiyafet dolabi her daim duzgun olucak , mutfak bal dok yala olacak yani akliniza ne gelirse .
Yahu bu kadin omru hayatinda boylesine temiz biri degildi . Ne oldu bilmiyorum . Allah icin ev hanimi olan uyeler bana yazabilirlermi lutfen , var mi boyle duzenli olabilen ? Yoksa benmiyim garip olan ?

Bazi zamanlar oldu , bir dedigini iki etmedik temizligide yaptik ama bu seferde baska problemler cikardi . Hergun hergun evde nedensiz problem kavga gurultu bagirma cagirma , artik dayanicak gucum kalmadi . Kendisiyle hastane hastane dolasmaktan universite sinavlarimi veremedim . Derslerime konsantre olamadim . Kendiside hic dusunmuyor beni . Sanki mecburmusum gibi bunlari yapmaya...

Bende yirmili yasimin ortalarindayim yani, kendisinin korkutmalari yuzunden ne arkadasim var ne sevgilim var , hicbirseyim yok ot gibi yasayan bir insanim annem gibi asosyalim kisaca. Ciddi ciddi tasinmayi dusunuyorum evden , dayanamiyorum cunku . Kendisi tedavi olmaya da yanasmiyor . Kapana kisilmis fare gibiyim , kipirdayamiyorum .

Simdi sizlerin fikirlerine ihtiyacim var . Lutfen icinizden gecenleri yazin .

Kendisindeki değişimin farkında mı? Üzüldüğünüzü ve kötü etkilendiğinizi konuşun. Psikolojik tedavi alması için ikna edin.

Anneniz hipokondriyasiz hastasi yani hastalik hastasi diyoruz halk arasinda.
Psikologa gitmeden tedavi gormeden kendi kendine atlatabilecegi bir hastalik degil.
Ileriki donemlerde kanser oldugunu, yada vucudunda tumor oldugunu dusunmeye baslayabilir o hale geldiginde hic basedemezsiniz.
Baska takintilarida baslamis bu bi anda mi oldu yoksa anneniz bir olay yasadi sonra mi bu davranislari gostermeye basladi?

Kendisindeki değişimin farkında mı? Üzüldüğünüzü ve kötü etkilendiğinizi konuşun. Psikolojik tedavi alması için ikna edin.
Kesinlikle kabul etmiyor , asil uzulenin kendisi oldugunu dusunuyor , her zaman ona yazik ,her zaman ona gunah , o omrunu curuttu ya bizim icin ? Hep boyle soyler...

Kanser oldugunu dusunuyordu kimi zaman da tumoru vardi basi ne zaman agrisa muhakkak tumoru vardi kendisine gore . Aile olarak kotu gunler atlattik , sadece o yasamadi yani en kotu etkilenen ben oldum cunku tum aileyi tekrardan ben biraraya getirdim . Babam aldatti annemi . Ama aldatilmayan kadin varmidir su dunyada ? Yani kabul etmiyor ilaclarini almayi , dunyayida bana zindan ediyor resmen .

Aldatilmadan sonra mi bu takintilar basladi? Birde anneniz babaniza duskun mu yani bosanmayi dusundu mu yoksa kocamsiz olmaz diyen hanimlardan mi?

Aldatilmadan sonra mi bu takintilar basladi? Birde anneniz babaniza duskun mu yani bosanmayi dusundu mu yoksa kocamsiz olmaz diyen hanimlardan mi?
Kendimi bildim bileli boyle biriydi ama bu son yillarda epeyce bir artti .bosanmayi cok dusunuyor ama ne onla oluyor ne de onsuz oluyor diyenlerden annem .

Kendimi bildim bileli boyle biriydi ama bu son yillarda epeyce bir artti .bosanmayi cok dusunuyor ama ne onla oluyor ne de onsuz oluyor diyenlerden annem .
Hastalik hastaligi tek basina olan bi problem degil annenizin baska psikolojik sorunlarida var. Ya kendinde affedemedigi bir sey var ofkesini bu sekilde yansitiyor. Yada depresyon nedeniyle boyle.
Yani kisaca siz tek basiniza hicbir sey yapamazsiniz babanizlada konusun tedavi olmasi icin ikna edin.
Omur boyu boyle dusuncelerle devam eder. Anneniz yuzunden kendinize hayati zehir etmeyin bir an once cozume odaklanin.

Cok tesekkur ederim tavsiyeler icin , bende biseyler yapmam gerektiginin farkindayim ,ama o kadar gucsuz hissediyorumki kendimi .

Anlatılmayan kadin var midir diyerek aldatilmayi ve annenizin bu travmasini kucumsemeniz hoşuma gitmedi
Allah yardimciniz olsun, gercekten zor bir durum ve psikolojik destek şart

Yazmadan duramadım benzer şeyleri yaşıyoruz çünkü. Benim anneminde büyük psikolojik sorunları var ve inatla ilaç almıyor. İlaç almadıkça da hayatı bize zindan ediyor. Belki elinden olmadan bu derece sinirli davranıyor ama her gün evdeki bu kavga ortamından bunaldım artık. Geçen anneme dedim sen ilaç almayıp böyle direttikçe bende bu genç yaşımda ruh sağlığımı kaybedicem haberin olsun diye. Sana bir şey yapmıyorum ben gençlik bunalımlarını bana yükleme dedi Bir çıkış yolu da bulamıyorum sizin gibi kapana kısıldım kaldım. Çözüm bulursanız bana da yardım edin

Insallah canim , bir cozum bulabilirim . Yani bir cozum ariyorum bazen ölum tek cozum gibi geliyor ama cayiyorum her seferinde . Bu annelere ne oluyor anlayamiyorum inan . Her anne temizlik yapiyor her anne yemek yapiyor yaptigi hrr isi basima kakiyor . Yapma diyorum o zamanda kavga cikiyor of off

Annem menopoza girdiginde de aglama krizleri, duygu degisimleri yasamisti. Bir anda alev basti diye kapi pencere actirirdi sonra bir bakarsi usuyorum kapatin derdi. Hormonal degisimler de duygular uzerinde etkili. Bu duygusal dalgalanmalari menopoza giren cogu kadin yasiyor ve cok zor oldugunu soyluyorlar. Babam da aslinda antropoza girdiginde asiri sinirli olmustu. Menopoz donemini biraz daha sakin gecirmek icin ilaclar var sanirim. Annem kullanmamisti gerci ama bir bakin derim. Gecmis olsun.

Cok tesekkurler , annem bagimli olacagindan korkuyor o yuzden kullanmiyor , insallah gecici birseydir , genc yasimda sacima aklar dustu asiri stresten sıkıntidan . Yaslandim resmen...

Beni elestirmek disinda , yardim edeceginiz bir konu yoksa lutfen uzatmayin , tesekkurler .
Yardim edebileceğim bi konu yok, seninde yok. Devreye girmesi gereken kişi baban, annenin yaninda olması gereken, doktor doktor gezmesi gereken baban. Bosanmamislar madem, yaptığı hatayı telafi etmesi gereken, anneni tedavi olmaya ikna etmesi gereken baban.

Sana kizdim, çünkü hem babanın sorumluluğunu alıp annenle uğraşıyorsun, kendi hayatini mahvediyorsun, hem de aldatilmayan var mi diyerek annenin yarasını kucumsuyorsun. Hem de ben seni saygıyla eleştirirken, sen bana saygısızlık yapıyorsun.

Bu hayata bi kere geliyoruz, hepimiz zor yollardan geçtik, annene elbette kol kanat gerip yaninda olacaksın ama sen onun kizisin, kocası olamazsin. Bi zahmet babanda elini taşın altına koysun.

Bu süreçte annene destek ol, of Pof deme, hayaller kur, anneni al cay icmeye, eğlenmeye götür elinden geldiğince. Yasayamadiklarini yaşasın kadın.

Psikolojik hastalıklar çok zor, heleki yakinimiz hastaysa. Ama inan annen için o iç huzursuzluğu ile yasamak , bunu yenememek bin kat zor.

Tesekkurler zahmet edip uzunca yazmissiniz . Tavsiyelerinizi uygulamaya calisiyorum zaten . Ama yazdigim gibi cok duygu degisimleri var yani yetisemiyorum ne ara neye sinirlendi ,bagirdi cagirdi bilmiyorum bazen , bu gidisle doktorun yazdigi haplari onun yerine ben icmeye basliycam sanirim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…