• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

derdim 26 günlük evladım....doktor arkadaşlar;kayseridekiler yardım edin ALLAH RIZASI İÇİN...

oncelıkle gecmıs olsun. benım bebegım bu ayın 14 unde 6 aylık oluyor dogumsal hıpotroıdı hastalıgı var. onun dısında daha da kotu bır hastalıgı oldugundan dogdugu an cocuk cerrahı yogun bakımına alındı 28 gun yogun bakımda 3 gun servıste kaldı. dogum oykulerınde mucıze bebek olarak konuyu paylasmıstım dılersenız bakabılırsınız. alınan topuk kanı ornegıyle hıpotroıdı oldugu teshıs edıldı zaman kaybetmeden tedavıye baslanıldı. tek bır tedavı seklı var ılaclı olarak. 0-3 yas arası beyın gelısımının buyuk kısmı tamamlandıgında erken teshısle beraber erken tedavı onemlı aksı halde kotu sonuclar dogurabılıyor. bır an once tedavıye baslanması gerek bu surecte guclu olmalısınız kı bebegınıze faydanız olsun. merak etmeyın erken teshıs edıldıgı taktırde tedavı aksamadan surdugu surece bır sorun olmuyor. 3 yasına kadar kullanacagı ılacı saatını aksatmadan vereceksenız 3 yasından sonra doktor durumuna gore ılacı keser ya da kesmez ama doktorumuzun dedıgıne gore olumlu sonuclar alınıyormus. burda belırttıgım her sey doktorumun bızlere belırttıgı cok memnunum kendısınden ama ne yazık kı ıstanbulda yasıyorum ben. umudunuzu yıtırmedım bol bol dua edın

Dün ilacimizin dozu ayarlandi. 50 MGC idi 25 e indirdi. Test sonucuna göre tsh 0.26 larda T4 ise 0.6 gibiydi. Yani verilen doz bu seferde baskilamis.
bu günden itibaren ilaciizi kırıp verecegiz 15 gun sonra kontrole gideceğiz nasipse...
Rabbim biz zayif kullarini evlatlarimizla sinamasin...(Amin.

Dün ilacimizin dozu ayarlandi. 50 MGC idi 25 e indirdi. Test sonucuna göre tsh 0.26 larda T4 ise 0.6 gibiydi. Yani verilen doz bu seferde baskilamis.
bu günden itibaren ilaciizi kırıp verecegiz 15 gun sonra kontrole gideceğiz nasipse...
Rabbim biz zayif kullarini evlatlarimizla sinamasin...(Amin.
Anlaşılan ilaç dozu fazla gelmiş işin en kötü tarafida bu doz ayarlama işi,bizde çok uzun süre 15 günde bir kan verdik,tsh aşırı düşmüş bu durumda hipertroide çevirebilir ki bundan kurtulmak hipotroide göre çok daha zor derdi doktorumuz...rabbim tez zamanda sizide kurtarsın bu ilactan,bizimde bu hafta yada haftaya kontrolümüz var bakalım biz ne haldeyiz...

Dozunu ındırmesı olumlu gıttıgıne ısaret. Bızımde 2 tabletten 1 bucuga bır bucuktan bır ceyrege sımdı ıse 1 tablete dusuruldu yanı ıyıye gıdıyor. Ilk zamanlar 2 haftada bır ya da ayda bır gıtmenız normal ama zaman gectıkte aylar uzatılıyor. En son gıttıgımızde 4 ay sonrasına randevu verdı doktorumuz cunku her sey olumlu ılerlıyor hamdolsun kı. Ne mutlu sıze kı dozu dusmus bu durumda bebegınız tedavıye cevap verıyor.

Anlaşılan ilaç dozu fazla gelmiş işin en kötü tarafida bu doz ayarlama işi,bizde çok uzun süre 15 günde bir kan verdik,tsh aşırı düşmüş bu durumda hipertroide çevirebilir ki bundan kurtulmak hipotroide göre çok daha zor derdi doktorumuz...rabbim tez zamanda sizide kurtarsın bu ilactan,bizimde bu hafta yada haftaya kontrolümüz var bakalım biz ne haldeyiz...

Allah beterinden korusun...size de çok geçmiş olsun. İnşallah sizin için de her şey yolunda gidecek
..sizin yavrunuz kaç aylık ne zamaadır kullanıyorsunuz

Dozunu ındırmesı olumlu gıttıgıne ısaret. Bızımde 2 tabletten 1 bucuga bır bucuktan bır ceyrege sımdı ıse 1 tablete dusuruldu yanı ıyıye gıdıyor. Ilk zamanlar 2 haftada bır ya da ayda bır gıtmenız normal ama zaman gectıkte aylar uzatılıyor. En son gıttıgımızde 4 ay sonrasına randevu verdı doktorumuz cunku her sey olumlu ılerlıyor hamdolsun kı. Ne mutlu sıze kı dozu dusmus bu durumda bebegınız tedavıye cevap verıyor.
MaşaAllah:) razı olsun canım ..biz de olumlu yorduk..Çok şükür ..bakalım 2 hafta sonra nasıl olacak.? 25 mgc ile bugün başladık..bölüp veriyorum yarım saat önce emzirmeyi bırakıyorum hapı verdikten sonra yarım saat de emzirmiyorum. bu gittiğimiz dr farketmeyeceğini söyledi ama endokrinolıoji bölümünde görüştüğümüz dr emilimi daha iyi olur dedi böyle yaparsan..Hayırlısı...
Rabbim tüm yavrularımıza şifa versin. Evladımızla sınamasıN...

bu arad ilk doz ayarlama zamanındada mı 15 gün sonra gittiniz? mesala biz 1 hafta 50 mgc kullandık sonra 25 e indirdi ama bu sefer 15 gün sonraya randevu verdi

Bız sabah 6 da 1 saat aclıkla kullanıyoruz ılacımızı. Sabah ac karnına etkısını hızlı gosterıyormus dr oyle dedı. Ve aynı saatte verılmesı gerekıyor. Kan verılecegı gun ıse ılacı kan verdıkten sonra verıyorum. Kandan once ılacın kesınlıkle verılmemesı gerekıyor.

Benim oğlum şuan 7 yaşın içinde 3yaş 7 ay kullandık ilacı..o 7 ayida fazladan kullanmışiz 3 yaş yeterliyani duruma göre...

Back
X