depresyonumun nedeni çocuk sahibi olamamak...

merhaba tesadüf dolaşırken yazını okudum ve inan çok üzüldümm.lütfen ağlama yazık bebeğine ne diye ağlıyosun ki daha yeni transfer olmusminiğin neden onu üzüyorsunn.ben anlamadım daha bir kaç günün var..bak kendini üzme valla kızacağımmm bvu moralle nasıl olacakki zaten çökmüşsün herşey kısmet bak ağlama..benim transferimde kanamalarım oldu hep ağladım zırladım ne geçti elime biliyomusun minik bir bebek:)şimdi 8 aylık..yıpratma kendini.

seni çok iyianlıyorum canım ben gerçi 4 ay oldu evleneli hala kalamadım ama pkoyum bbekarken bile üzülüyodum ...
buna kızan arkadaşı da ben anlamadım şimdi
yaşamayan bilemez
uzaktan kızmak etmek kolay ama anı yaşamk var
hele kiinsanların imalı lafları göz göre göre laf sokmaları allah hepsinin belasını versin....

Saksının içine baktığımda minik minik böcekleri gördüm. Aklımdan ne kadar gereksizler, var olmalarının ne anlamı var derkenn uzun bir süredir Allah'ın benim bedenime bir evlat "VAR" etmediğini düşündüm. "Var" olmak O'nun tarafından var edilmek ne müthiş birşeymiş. Minik böceklerin "Var"lığına imrendim.

Evlat sahibi olamamak!

Hayvanların bile yavrularına, doğurganlıklarına imrenerek bakmaktır. Baharda açan çiçeklere, meyve veren ağaçlara imrenerek bakmaktır.

Evlat sahibi olamamanın hemen hergün insana getirdiği düşünceleri yazsan kitaplara sığmaz.

Her gün biraz daha kanar yaran, kimse görmeden silmeye çalışırsın. Ama bir yere kadar...

(Allah'ım her dileyene hayırlı evlat nasip etsin inşallah)

Merhaba canım benim çok duygulandım seni ve tüm çocuk isteyenleri çok iyi anlıyorum bende çok uğraştım çok yıprandım sosyal hayatım bitmişti çocuk soracaklar diye artık velilerim bile acıyorlardı bana ki ne acı ama en sonunda kavuştum Rabbimin izniyle hamdolsun maşallah yavruma bahtı güzel olsun inşallah o şu an benim yaşam enerjim ama yıllarca kullandığım aşırı hormon iğne ilaçarı ve en çok ta aşırı stres yüzünden meme kanseri oldum şu an tedavideyim hepinize sesleniyorum herkesi çok kafaya takmayın takıyorsanız psikolojik destek alın hiç kimse sizin canınızdan sağlığınızdan daha önemli değil unutmayın ve Rabbim hayırlısıyla tez zamanda sağlıklı bebişler nasip etsin inşallah biraz uzun oldu kusura bakmayın hepinize sevgiler

Merhaba Arkadaşlar
Ben evli değilim. Dolayısıyla henüz çocuk sahibi olma gibi bir durumum yok. Fakat yaşım 31 olduğundan dolayı çevremdeki arkadaşlarımın hemen hemen hepsi evli ve bu tip sorunlar yaşayanlar var.
Benim henüz oturmuş bir ilişkim bile yok. Bu yaşımda bile arkadaşlarım çocuk sahibi olurken ben terkediliyorum :)
Neyse konumuz bu değil :)
Çok klasik olacak belki ama tamamen taktiri ilahi. Allahın bize çizdiği sınırlar içerisinde bişeyler yapmaya çalışıyoruz. Canı verende Allah, alanda Allah. Üzülmenizi çok iyi anlayabiliyorum, empati yapabiliyorum. Çevremizdeki bir çok insan kadere inanıyoruz der fakat yorum yapmaya geldiklerinde hiç eksik kalmazlar.
Kuranı kerimde Şura suresi 49-50 ayetinin anlamı şöyledir;
Göklerin ve yerin mülkü Allahındır. Dilediğini yaratır. Dilediğine kız çocuklar lütfeder ve dilediğine erkek çocuklar ihsan eder.
Veya onları erkekler ve kızlar olmak üzere çift olarak verir. Dilediğinide kısır bırakır. Muhakkak ki O, Herşeyi hakkıyla bilen ve herşeye gücü yetendir...
Ayetle sabittir arkadaşlar. Tedbir taktiri bozmaz. Elinizden geleni yapın fakat bu yüzden bunalıma girip kendi hayatınızı karartmayın. Çevrenizide boşverin konuşsunlar...

ne kadarda doğru anlatmışsınız..bir insan mandalinayı soyduğunda yanına yapışmış küçücük yavrusunu görünce ağlayabilirmi,tiksindiği hamam böceğinin yavrusunu görünce içerlenip burnunun direği sızlayabilirmi sonra varlığının değerini var edenin değerini bu denli hissedebilirmi..rabbim kimseye evlat hasreti yaşatmasın

amin : canım sana bir kucak dolusu çiçek yolluyorum lütfen kabul et 71: ne kadar güzel anlatmışsın hislerimize bukadarmı güzel tercüme edilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…