depresyonumun nedeni çocuk sahibi olamamak...

kolonyali_mendil

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
44
6
16
Edirne
.depresyona girme sebebidir.

hamile misin ? niye degilsin ? bebek ne zaman gelecek? eeee? ler gibi soru isaretlerini sozlu olarak her duydugunda ofkeden delirirsin, sonra ofke yerini caresizliğev birakir.

icinde her daim bir huzun tasirsin, artik aglamaya her daim hazirsindir. bir de buna sanki seninle dalga geciyormus gibi televizyonda habire cikan programlar ( tup bebek - cocuk bakimi - ) eklenince iyice sinersin kendi icine. gecmise donersin, acaba neden ben diye bir plak takilir beyninin icine...

hayirlisi buymus dersin disariya, iceriye ise soyleyecek soz bulamazsin. cocuk sahibi olamamak gizli gizli olmektir, oldugunun farkina kimse varmaz cunku yasamsal formun halihazirda devam etmektedir.

dogdun ve oldun sen, tekildin ikilenemedin bittin...

inanki yazdığın herşeyi tek tek ben de hissediyorum. ama bu duygulara teslim olmamamamız gerekiyor. çünkü umutsuzluğun da depresyonun da sonu yok. güçlü olmak ve bu işin peşinden koşmak zorundayız.

bir de bu durumun bizi çok hassaslaştırdığını dşünüyorum. iyi niyetli soruları bile saldırı gibi anliyoruz bazen. dün bayram ziyaretinde eşimin kaçarak evlendiği için ailesiyle uzun zamandır görüşmeyen kuzenini gördüm. ben nişanlıyken kız kaçmıştı. en az 6 yıldır ilk kez görüştük ve bana herkesin içinde yüksek sesle tedavi görüp görmediğimi sordu. ve bir semt polikliniğindeki kadın doğumcuyu önerdi. doktor aramadığımı söyleyip konuyu geçiştirdim. ama o kadar kızdım ve üzüldüm ki bir kaç saat sonra migrenim tuttu ve şiddetli başağrım başladı.

kızın art niyet taşımadığını sakin kafayla düşününce görebiliyorum. ama o an onu boğabilirdim..

biraz rahatlamayı, her söze kulak asmamayı, başka şeylerle mutlu olmayı öğrenmek zorundayız.. inşallah başarabilirz.

evet insan inanılmaz hassaslaşıyor...benim de topluluklarda çok kalbimi kıran insanlar oldu bilerek veye bilmeyerek...çok hassaslaştım,kırılgan oldum..televizyonda şehit annelerini gördüğüm an ağlaya ağlaya kendimi alamıyorum.

offfff şu yazıyı okurken bile kendimi görüyorum göz yaşlarımı tutamıyorum çok üzücü bide ben 2 tane düşük yaşadım.çok zor günler geçirdim...

arkadaşlar sakin olmak lazım , stres yapmadan sabırla beklemek lazım. diyeceksiniz ki yaşadın mı , hayır yaşamadım ama düşnüyorum toplumda bizi üzecek o kadar konu var ki.
lise biter üni yi kazanmayı dert ettirir insanlar bize üniversite biter iş bulmak stres olur. işe gireriz eeeee düğün ne zaman evde kaldın dert olur. evleniriz çocuk ne zaman. 1. yi yaparsın kimine göre acele etmiş olursun yine yaranamazsın. birileri de başlar 2. ne zaman. oğlum var ve çok zayıf inanın dışarı çıktığımda özellikle ilk ayarda sanki garip bi yaratıga bakar gibi bakıp ayyyyyyyy ne zayıfmış der yanımdan geçerlerdi. insanların saçma sapan lafları yüzünden ağladığım çok olmuştur. her önüne gelen tarif verir durur sanki ben bilmiyorum ne yedireceğimi. kısacası arkadaşlar anlatmak istediğim şu onun bunun lafına fazla takılmamak lazım. şimdi gezin tozun inanın bir gün kucagınız bebelerle dolacak..

Damdan düşenin halini, yine damdan düşen anlar...Çocuğu olan, hele ki uğraşmadan hamile kalanlar bizim gibileri ne anlar??? Bir de 30 lu yaşlardaysan vay haline!!!... Çooook zor canım. Aynı duyguları bende fazlasıyla yaşıyorum. Bebek reklamlarına ve kürtaj olmaya çalışan, kürtajı savunan kadınlara illet oluyorum. Biz para verip, doktor doktor gezip, 1001 türlü zorluklarla mücadele edip yapamıyoruz.... Allah yar ve yardımcımız olsun.evlat hasretiyle yananlar ve hak edenler anne baba olsun İnşallah....

evt maalesef bende... aynı düşünceleri paylaşıyorum arkadaşlar kafaya takmayın diyorlar haklılar ama o kadar hayatın ve tüm mevzuların merkezinde bir konu ki çocuk ...sen unutsan da sana hatırlatıyorlar.mesela bugün gene canım sıkıldı..bir arkadaş toplantısındaydım.ev temizliğinden laf açıldı.senin evin kirlenmezki çoluk yok çocuk yok...dediler.hafta sonu istanbula gidicem dedim tabi gezersin biz çocuklarda bir yere kımıldayamıyoruz sen müsaitsin dediler inanın kalbim o kadar kırıldı ki sanki çocuksuzluk bana verilmiş bir ödülmüş gibi...işte ben kafamda belli bir olura bağlasam da toplumsa sürekli sözleriyle yoksunnluğunu hatırltan,kıran insanlar var hepsini allaha havale ediyorum ne diyebilirim ki canları sağ olsun...

Cevren biliyor mu bebek sorununu

Biliptemi kiriyorlar seni

Tedavi oldunmu yada olmayi dusundun mu

En buyuk destekcin sensin canim

Kendi kendini telkin edeceksin gerekirse agla agla

Ama guclu ol

İnsanlar yasamadiklari bir durum icin assla tam empatigoteremez

Heleki cocugu olan seni assla anlamaz

Cevrende neolursa olsun sen guclu oll

çocuk için bir çok testten geçtim canım teşhis sebepsiz infertibile...çevremdekiler yaşadığımız süreci ve bunu ne kadar arzu ettiğimi biliyorlar.buna rağmen böyle cesurca konuşabliliyorlar.ben çocuk istemediğim için yapmayan biri olsaydım bu söylemlerinden hiç rahatsız olmazdım ama bilmelerine rağmen çok duyarsız davranıyorlar

aynı dertten müzdaribiz.
yapabileceğin birşey yoksa kend,nle dalga geçeceksin ki insanlar üstüne gelmesin.
onlar bir söylerlerse sen bin söyle kendine. ama kafana takma. bende diyorum kendime bana biçilen ömür böyleymiş diye. inan çok zor biliyorum ama yapacak birşey yok. sabır.
bu arada bizde genetik uyuşmazlık var. bizde herhangi bir biyolojik sorun olmamasına ragmen embriyolarda kromozom anomalileri oluşuyor. yani yanlış kişilerle evlenmişiz diyelim. sizde de böyle bir sorun olabilirmi. embriyolara genetik tarama yapıldımı hiç. eğer yapılırsa sağlam embriyo transfer edilebilir sana.

söyleyecek söz bulamıyorum 13 yıl tedaviler 4 gebelik ikisi ikiz gebelik kaybedilen 6 bebek dayanılmaz acılar ve sonuç ortamda birinin ağzından çıkan şu cümle allah herkezin gönlüne göre veriyor sanki ben bu kadar acıyı hakediyorum onu söylemek ister gibi ama yinede isyan etmedim hiç

şükürler olsun rabbim bana peygamberlere verdiği sınavı vermiş elbet mükafatta vericektir

rabbim hayırkı evlatlar versin yüzümüzü yere eğcek evlatlar vermesin

Kucağında ve karninda 2 bebeği olan bı anne olarak gördüklerim ve hissettiklerimi paylaşmak istedim..inanım abartmıyorum..
hayirlisi ise olsun...
eger bir gun cocuğun olursa bu lafımı sende anlicaksin..Allah'tan hakkında hayırlısı olanı iste ve halini sev.....
inan bebeğinde cocuğunda anne olmanın da hayırlısını istemek lazım..
Tabi senin cocuğun var...söylemek kolay diyor herkes...
hayir kardesimmmm...
cevremde bebeği olmayan olamayan insanları görüyorum ve onlar icin asla uüzülmüyorum..onları üzgün görünce kahroluyorum..
herseyin hhayırlısı ve zamanlisini istemek lazım...gercekten...

canım arkadaşım acıların hüzünlerin son bulacak inş az kaldı RABBİM çektiğin sıkıntıların karşılığını verecek inş
senin hikayeni okuyasıya kadar kendimizi çok uğraşmış görüyordum meğer sen bizden kat kat fazla uğraşmışsın bu yolda
az kaldı canım mükafatını almaya
inanıyorum bu sefer mutlu sonla bitecek
veeeeeeeeeee sıra bize gelecek

canım ya böyle lafını sözünü bilmeyenler çok etrafta
ben 1 yıllık falan evliydim eşimin akrabalarından hemen hemen aynı tarihte evlendiğimiz bir bayan la karşılaşmıştık bir yerde kendi o sırada hamileydi akşam sabah doğuracak ve yanıma geldi göbeğimi yokladı sendede mi bebek var dedi kaç aylık dedi bana
aslında zayıf bi insanım bende göbek falan yok ama maksat nispet olsun o an öyle üzüldüm ki hala unutamam

melekcim bu gün transferimin 9.günü ve benim belirtilerim yok hala (( galiba artık hamile kalamıyor nefesim kesiliyor güne ağlayarak uyandım inan kendimi kötü hissediyorum belkide vazgeçmem gerek artık yolun sonuna gelmişim ben kayıplarıma üzülürken şimdi hamile kalamama sorunum çıktı ( yinede hayırlısı

zülme canım ya bak bende üzüldüm sen böyle diyince olacak inş rabbimin izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…