Depresyondan çıkamıyorum her gün daha kötüye gidiyor ilaçlar hiç bir işe yaramıyor inancı mı kaybediyorum ilaç kullanıp daha kötü olan var mı?

Burcu19941994

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2022
1
0
30
Öncelikle iyi geceler herkeze yaşım 26 ve 2 yıldır depresyon tedavisi görüyorum intihar girişimim oldu 2 kez nişanlıyım şuan ve bu sebepten sürekli erteliyoruz evliliği iyileşmek için çok çabalasamda olmuyor bir türlü kapalı biriydim normalde 1 ay önce açıldım ve alkol kullanmaya da başladım son zamanlarda maalesef günde 17 saate yakın uyuduğum için 4 aydır çalışamıyorum iş yerinden de ayrıldım ilaç olarak cipralex ve lustral kullanıyorum şuan ilacın yanında alkol aldığım zaman uyanık tutuyor aksi halde kafamı bile kaldıramıyorum yataktan günlerce anlayamadığım doktorların ben her gün daha kötüye giderken iyileştiğimi söylemeleri kimseye anlatamıyorum şuan daha kötü olduğumu bütün gün uyuyup geceleri uyuyamıyorum hayatım resmen 5 saate indi kalanı uyuyarak boş boş yatarak geçmeye başladı ilaçları azaltırsam en azından daha iyi olur mu her şey uyku problemi vs bu ilaçları kullanan ve bu durumun aynısını yaşayan var mı?

Öncelikle iyi geceler herkeze yaşım 26 ve 2 yıldır depresyon tedavisi görüyorum intihar girişimim oldu 2 kez nişanlıyım şuan ve bu sebepten sürekli erteliyoruz evliliği iyileşmek için çok çabalasamda olmuyor bir türlü kapalı biriydim normalde 1 ay önce açıldım ve alkol kullanmaya da başladım son zamanlarda maalesef günde 17 saate yakın uyuduğum için 4 aydır çalışamıyorum iş yerinden de ayrıldım ilaç olarak cipralex ve lustral kullanıyorum şuan ilacın yanında alkol aldığım zaman uyanık tutuyor aksi halde kafamı bile kaldıramıyorum yataktan günlerce anlayamadığım doktorların ben her gün daha kötüye giderken iyileştiğimi söylemeleri kimseye anlatamıyorum şuan daha kötü olduğumu bütün gün uyuyup geceleri uyuyamıyorum hayatım resmen 5 saate indi kalanı uyuyarak boş boş yatarak geçmeye başladı ilaçları azaltırsam en azından daha iyi olur mu her şey uyku problemi vs bu ilaçları kullanan ve bu durumun aynısını yaşayan var mı?
Geçmiş olsun öncelikle ilaç tedavisinin yanında terapi de aliyor musunuz birde özel değilse neden bu kadar büyük değişimler yaşadınız

Merhaba çok geçmiş olsun , Sakıncası yoksa neden bir anda. Böyle bir değişim yaşıyorsunuz? Hayatta herzaman iyi şeyler olmaz insanların kötü günleride illaki olucaktır ama daha güzel günler görmek için biraz da kendimız cabalamamız lazım… Şimdi bu ilaçlar ağır gelmiş belli ki benimde ailede biri depression hapları kullandı ve dediğiniz gibi. Sabah saatlerinden akşama kadar uyku ve gece uyuyamazdı. Bu ilaçlar uyutuyor sakinleştiriyo yani bi nevi işte alkolden uyuşturucu gibi maddelerden uzak tutmak için yatırıyor adamı. Ama bu sadece ilaçları al düzelcek demekle olmuyor aynı zamanda Tam bir Terapi görmeniz şart ilacın yanına alkol iyi geliyor diyorsunuz bu hiç sağlıklı birşey değil hem zihin olarak farkında değilsiniz hemde bu ilacın etkisini artırır ve kan basıncıni etkiler!! İyi bir piskolog bulmanız şart ..gençsiniz ve güzel şeyler yaşayabilirsiniz nışanlısınız ve çok şanslısınız bu durumda bile yanınızda ilk önce kendinizi sonrada çevrenizi ve sevdiklerinizi lütfen üzmeyin hayat bazı şeyleri hiç ciddiye almaya gelmiyor inanın ki..

X