depresyonda mıyım neyim???

hopfen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2011
115
0
46
Ankara
bayanlar meraba
ben 32 hafta 5 günlük gebeyim..son günlerde kendimi hiç iyi hissetmiyorum..Allah ' a şükür bebeğimle ilgili bir problemim yok ama ben kendimi ruhsal olarak hiç iyi hissetmiyorum..
bebeğimi mutsuz etmemek için polyannacılık oynamaya çalışıyorum ama nafile..
birçok nedeni var belkide..karnım büyüdükçe,varislerim artııkça,kilo aldıkça...kendime hiç güvenim kalmadı bir kadın olarak bile görmüyorum kendimi..içimden süslenmek güzel giyinm ek gelmiyor..zaten güzel ne giycem aldığım olan 2-3 tane elbisem var onları giyiyorum..eşimle de yaklaşık 3 aydır karı-kocadan ziyade iki arkadaş gibiyiz..korkuyor yanıma yaklaşmaktan..tamam bende çok istekli değilim ama bu kadarda olmazki diyorum daha da önümüzde uzun bir dönem var 1 buçuk ay hamilelik sonra loğusalık dönemi nereye kadar yanii..
hamileyim diye sosyalleşmemiz de kalmadı..iş-ev arasında mekik dokuyorum sadece..hafta sonları hiç bir yere çıkmadan evde oturarak geçiriyorum..kısacası bunalımdayımmm..fenalardayımm...benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa lütfen paylaşımda bulunsunlar...yoksa yalnız mıyım böle hissesedn tek ben miyimmm onu öğrenmek istiyorummmm...:18:

Henüz hamileliğimin 5. ayındayım ama yaşadığın bazı problemler inan hepimizide mevcut. Ani duygusal dalgalanmalar yaşıyorum. Bazen dünya başıma yıkılmışta altında kalmış kadar mutsuz oluyorum, nedensiz ağlamalar falan.. Aynaya baktığında her geçen gün vücut şeklinin değiştiğini karnının git gide büyüdüğünü ve çirkinleştiğini hissediyor insan.. Ama inan bu problemlerin çoğunu kendimiz yapıyoruz.. Eşinle ilişkiye gelince sonuçta onun çocuğunu taşıyorsun karnında, o da belki bebeğine zarar gelmesinden korktuğu için uzak duruyordur ilişkiden. Hamileliğin vermiş olduğu fazla alınganlık, kırılganlık, duygusala bağlama ve yanlış anlama durumlarıda oluyor.

Hepsi üst üste gelince sende haklı olarak hep olumsuz düşünüyorsun cnm. Bence hiç kendini yıpratma. Geçici bir dönem bu sonuçta, bebeğini sağlıkla kucağına alıp, kendini de şöyle baştan aşağı bi yeniledin mi oooo dünya sana güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…