Depresyon

sebepsz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2018
7
1
33
Merhaba ben 1,5 aylık ewliyim ve hemen hamile kaldım Ewliliğe alışamadan ve aşırı kaygı bozukluğu yaşyrm sürekli karamsar olumsuz şeyler düşünüyorum yalnız kalamyrm içim sıkılıyor boğuluyorum ve durmadan ağlama krizlerine giriyorum.hiç bişeyden zewk alamyrm herşey bomboş geliyor .elimde değil engel olamyrm kendime .ailemin yanındayım yine de o düşünceler beni içine çekiyor aşırı iştahsızım yemek te yiyemiyorum .bebeğime bişey olacak diye çokta korkuyorum geçer diyorlar geçer mi benim gibi olan war mı napcm bilmyrm

oncelikle bebeğiniz hayirli olsun. Yasadiginiz kaygılar da ne düşünüyorsunuz ağlarken vs. bebeğe birşey olacak korkusu mu?

oncelikle bebeğiniz hayirli olsun. Yasadiginiz kaygılar da ne düşünüyorsunuz ağlarken vs. bebeğe birşey olacak korkusu mu?
Urfa ya yerleştim eşimin görewi icabıyla ailem Adana da.onlardan uzak nasıl yaşicam diyorum ömür boyu nasıl uzakta yaşıcam. Bebeğim de olsa sanki geçmicek miş gibi geliyor .Yalnız kalmak içimi daraltyr .yabncı şehir yabancı insanlar .hep bi yalnız kalma korkusu beynimde dolaşıyor .güzel şeyler düşünmeye çalştkça hep olumsuz şeyler içinde buluyorum kendimi engelleymyrm

Olumsuza odaklanırsanız mutlu olma sansiniz düşer. evlenip yurtdisinda yasayanlar var. Ne guzel bebeğiniz olmuş. ona bebek odası bakin netten. kiyafetler vs. Mağazaları dolaşın. Bebek kitapları alin. Bir sure sonra kilo alimi vs insan agirlasiyor zaten. Bebek alisverisi o kadar cok oluyor ki. cinsiyeti belirli olunca.. Gunumuz teknolojisinde akilli telefonlar var ailenizle görüntülü konuşma ,arada ziyarete gitme vs bunlar çözümsüz seyler degil ki...

Aynı durumdayız :) adanalıyım görev icabı urfaya gelin gittim bende..hemde çok kötü bir lojman küçücük merkeze uzak bir köy ve dönemde bir ailemi görebiliyordum..hala da öyle..ama eşimi seviyorum güzel vakit geçiriyoruz zamanla alışıyor insan..üzme kendini arkadaşın dediği gibi bebeğine odaklan :))

Çok tşkr ederim umarım bi an önce düzelirim .acaba seni tanıyor olabilir miyim bi akrabamızda Urfa’nın bi köyündeymiş de

Ailemden uzakta nasil yasarim diye dusunmeuin .Bakin hamilesiniz ve artik cekirdek ailesiniz .Bebeginiz ve esinizi düşünün. Tatillerde gidersiniz .Simdi bile ailenizin yanindaymissiniz .Kiymetini bilin .Benim ilk zamanlar midem cok bulanıyordu. Ustelik ise gidiyordum. Ac susuz gecti ilk 3 ay neredeyse .
Hamilelikte ne kadar az stres o kadar güzel 9 ay ve o kadar kolay dogum.
Bu dusunceden siyrilamazsaniz psikolojik destek alabilirsiniz .Hem kendinize hem bebeginize iyilik yapmış olursuniz

Umarım geçer Tşkr ederim

Canım bende aynı durumdayım daha da beterim hatta 18 yıllık evlilik 39. Yaşım olmasına rağmen kendimi ilk defa mutsuz hissediyorum son bir yıldır eşim çok zor zamanlar geçiriyor bende zor zamanlar geçirdim hala da devam ediyor hiç konuşmadığımız şeyleri konuştuk hiç yapmadığınız planlar yaptık ama Rabbimin taktiri bizim bu durumlardan kurtulmamız yönünde değil heralde acaba daha ne göreceğiz diye yada bir mucize olacak diye bekliyoruz sürpriz bir bebeğimiz var bizi çok mutlu etti ama ben içimden ona bile sevinemediğimi hissediyorum ağzımda tat içimde ruh yokmuş gibi sadece şunu diyorum eşime birgün herşey bitecek ve o gün biz nasıl bir mutluluk içinde olacağız düşünebiliyor musun diyoruz. Hayatta şu an ilk hedefimiz ailemizden uzaklaşmak o kadar zarar gördük ki belki uzak oldukları zaman bize değer verirler diye düşünüyoruz. Bütün bunları boy boy dört çocukla yaşıyoruz şöyle bir baktımda aslında yaşadıklarımız çok farklı da olsa hislerimiz ne kadar çok benziyor. Bu ay sonuna kadar mars retrosu denilen birşey vardı astroloji de bu durumun insanları zorlayacağını duymustum burçlarla ilgileniyor musun bilmiyorum ama ben normalde çok kuvvetli bir kadınım hayatımda ilk defa böyle bir sıkıntı yaşıyorum bu açıklamalar bana çok mantıklı geldi vede biteceğini bilmek rahatlattı beni uygur gür var you tube da ilgilenirsen bir dinle klasik astrolog formatından biraz daha öte. Koskoca evrende birçok şeyle manyetik olarak etki altında olduğumuz bir gerçek nasıl dolunay zamanı insanlar tedirgin sinirli oluyor nasıl tutulmalar depremleri afetleri tetikliyor bunları düşünmek lazım ama herşey geçecek bunu bil bebeğin olunca o düşündüğün şeyleri unutacaksın hayatının tadını çıkar ve hep senin sahip olduğuna sahip olmayanları düşünüp güçlu ol. Mesela hemen hamile kalmışsın ama o kadar çok bebek özlemi çeken insanlar varki ne tedavi ler ne acılar çekiyorlar. Arkadaşların dediği gibi hobiler etkinlikle r edin kendine yaş grubun insanlarla tanış. Hayat her yerde aynı ve hep senden iyi olana değil de kötü olana odaklan bu hâline şükretmek için güç veriyor insana sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…