merhaba kızlar bundan 1ay once psikiyatriste gittim ve depresyon teşhisi koyuldu bana tam 3ay once basladi aslinda depresyon gibi de degildi sadece zihnimi bi konuya taktim ve hergun hatta her dk ayni seyi dusundum ve belli bi zaman sonrd dusuncemi kontrol edememeye basladim hergun aglamalar ve basagrilari giderek dahada kotulestim bazen depresyon dgl acaba kendi kendime mi yapiyorum dye sormaya basladm ama boyle bi insanda dgldim bu arada lise ve orta okul yillarimdada depresyon gecirdim hatta okadr ileriydiki depersonalizasyonda eslik etti buna suan 1aydir ilac kullaniyorum ism vermk dogrumu bilmiyorum ama zedprex ilacim gunde 1taneyle basladim ilk hafta oluyorum sandim gunduz uyku gece uykusuzluk ates basmalari terleme titremeler anksiyeteler huzursuzluk kabuslar istah kesikligi bi ara anksiyete yuzundn hastanelik oldum orda doktor ilacn yan etkilerinin oldugunu yarim yarim kullanip sonra gund 1taneye donmemi istedi oyle yapti simdi iyim butun yan etkiler hemen hemen gecti Allaha sukur :) ama gun icind yorgun hissetmem bide sabah kalktgimda sanki ustumde okuz varmis gbi bi agirlik oluyor ve odaklanma sikintisi var merak ettigim bu ilacin etkisi mi yoksa benim depresyonumun etkisi mi baya bi uzun oldu ama kusura bkmayin simdiden tesekkurler
ilacın yan etkileri canım.. bu kimisinde 1 ay kimisinde 4-6 ay yan etkiler devam eder ... hatta psikolojik sorunlar dana da artar. zamanla düzelir.. yan etkiler ya kaybolur yada onlarla yaşamaya alışırsın. ama sonuç mükemmeldir.. :))[/QUO
bende bir aydır falan kullanıyorum bazen iyi bazen kötüyüm ama eskiye oranla tabi daha iyim en azından ağlamalarım kesildi baya :) yanlız merak ettigim bu depresyondan tamamen kurtulmak mümkün mü yani eski heyecani kalmiyor insanın eski motivasyon bunlar ilaçla nasıl geri gelir? yani tamamen düzelirmiyim
Merhaba ben uzun zamandır psikolojik rahatsızlık yaşıyorum.ama rahatsızlıgımın adını bılmıyorum doktora gıtmıstım 6 once depresyon dedı lustral verdı.sadece bır kutu kullandım ıyı oldum dedım ıcmedım kontrolede gıtmedım.Şimdi tekrar basladı.hayattan tat alamıyorum mutlu olamıyorum ellerım ayaklarım tıtrıyor ıcım sıkılıyor hıcbırsey yapmak ıstemıyorum.sureklı yatmak uyumak ıstıyorum.4 gun once doktora gıttım prozac verdı.şimdi ona basladım yalnız hıc gecmeyen bır sıkıntı huzursuzluk mutsuzluk var.hapın etkısımı yada rahatsızlıgım artıyormu?hap mı?yaramadı.aranızda prozac kullanan varmı?varsa benımle paylasırsanz çok sevinirim..Tesekkurler..
merhaba kızlar bundan 1ay once psikiyatriste gittim ve depresyon teşhisi koyuldu bana tam 3ay once basladi aslinda depresyon gibi de degildi sadece zihnimi bi konuya taktim ve hergun hatta her dk ayni seyi dusundum ve belli bi zaman sonrd dusuncemi kontrol edememeye basladim hergun aglamalar ve basagrilari giderek dahada kotulestim bazen depresyon dgl acaba kendi kendime mi yapiyorum dye sormaya basladm ama boyle bi insanda dgldim bu arada lise ve orta okul yillarimdada depresyon gecirdim hatta okadr ileriydiki depersonalizasyonda eslik etti buna suan 1aydir ilac kullaniyorum ism vermk dogrumu bilmiyorum ama zedprex ilacim gunde 1taneyle basladim ilk hafta oluyorum sandim gunduz uyku gece uykusuzluk ates basmalari terleme titremeler anksiyeteler huzursuzluk kabuslar istah kesikligi bi ara anksiyete yuzundn hastanelik oldum orda doktor ilacn yan etkilerinin oldugunu yarim yarim kullanip sonra gund 1taneye donmemi istedi oyle yapti simdi iyim butun yan etkiler hemen hemen gecti Allaha sukur :) ama gun icind yorgun hissetmem bide sabah kalktgimda sanki ustumde okuz varmis gbi bi agirlik oluyor ve odaklanma sikintisi var merak ettigim bu ilacin etkisi mi yoksa benim depresyonumun etkisi mi baya bi uzun oldu ama kusura bkmayin simdiden tesekkurler
bu arada yaşlarınız kaç ben 26 ya girdim. neden sordum yapılan araştırmalara göre sözde bu rahatsızlıklar 15 ve 30 yaş arası kendini belli ediyormuş.
kizlar su ilaclari birakin artik. ilaclar sizi uyustururuyor, bende kullandim zamaninda. hicbirsey hissetmiyordum. bildiginiz koyun gibiydim. daha sonra psikiyatr yerine bir psikologa gitmeye basladim. once bana ilaci biraktirdi. baslarda zor geldi ama onun telkinleriyle kendimi cok daha iyi hissetmeye basladim. sonra bir baktim ilac kullandigim donemlerde aslinda yasamiyormusum. simdi harikayim. ilac falan kullanip beynimi bulandirmiyorum. lutfen siz de kullanmayin ve dogru psikologunuzu bulun. ben buldum ve cok mutluyum. herseyimi paylasiyorum. dogru kisilerden yardim almaniz cok onemli arkadaslar, ama dogru sey ilac kullanmak kesinlikle degilll
canım ilac kullanmayi kimse istemez emin ol ama depresyonun artık vücuduna vurmaya başlayınca carpıntılar uyuşmalar surekli aglamalar ve huzursuzluk yerinde duramama ben bunları yaşadım psikolog tek başına işe yaramaz ne mutlu sana ki sana faydalı olmus ama o ilaclari kullanmayin deme tahmin edemiyecegin kadar kötü durumda olanlar var.
haklisin cnm, cok ciddi durumlarda kullanmak gerekir eger bas edilemiyorsa ve hakkaten onlarsiz yapamayacagi dusunuluyorsa ama bende cok ciddi sikintilar gecirdim ve deneyimimden biliyorum ki o ilaclari birakmak verdigim en iyi karardi tatlim. aksi durumda asla simdiki gibi olamazdim. ilaclar uyusturur ve sorunundan kacmani saglar. kisa sureligine sorunlari yok eder ama bir insan sorunundan gercekten kurtulmak istiyorsa bence kullanmamalidir. hepsi bu guzelim. zaten benim soyledigimi kimse uygulamak zorunda degil, ben sadece fikir beyan ediyorum, kullanip kullanmamak insanlarin kendi tercihidrir. yasadigim icin paylasmak istedim. sanada cok gecmis olsun canim. umarim simdi cok daha iyisindir, sevgiler
Merhaba ben uzun zamandır psikolojik rahatsızlık yaşıyorum.ama rahatsızlıgımın adını bılmıyorum doktora gıtmıstım 6 once depresyon dedı lustral verdı.sadece bır kutu kullandım ıyı oldum dedım ıcmedım kontrolede gıtmedım.Şimdi tekrar basladı.hayattan tat alamıyorum mutlu olamıyorum ellerım ayaklarım tıtrıyor ıcım sıkılıyor hıcbırsey yapmak ıstemıyorum.sureklı yatmak uyumak ıstıyorum.4 gun once doktora gıttım prozac verdı.şimdi ona basladım yalnız hıc gecmeyen bır sıkıntı huzursuzluk mutsuzluk var.hapın etkısımı yada rahatsızlıgım artıyormu?hap mı?yaramadı.aranızda prozac kullanan varmı?varsa benımle paylasırsanz çok sevinirim..Tesekkurler..
ben zaten karşı çıkmıyorum canım ama bazen mantıklı düşünemiyor insan o zamanda uyuşması gerekiyor inan :/ ama tabi ben yinede karşıyım umarım kimse kullanmak zorunda kalmaz kullananlar da biran önce bırakır senin gibi mutlu mesut devam eder Allahıma bin şükür şuan baya iyim umarım bozulmaz yakında bend birakmayı dusunuyorum tabi kontrollü :)
spora başlamanı tavsıye ederımmm
ay aman aman tatlim en iyisini yapiyorsun kontrollu birak, oyle aniden birakirsan ciddi sorunlar olabilir ben de psikologumun telkinleriyle kontrollu olarak biraktim aniden birakmadim yavas yavas azalttim ve sonunda hic kullanmamaya basladim. seninde mutlu olmana cok sevindim umarim hersey yolunda gitmeye devam eder, optm cnmmm dikat et kendine cokk :)
bi ara başlamıştım cokta iyi geliyordu ama sonra ne olduysa bıraktım simdide ramazan istesemde yapamıyoru artık ramazan bitince başlarım yine :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?