• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon ve antidepresan

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
merhaba kızlar bundan 1ay once psikiyatriste gittim ve depresyon teşhisi koyuldu bana tam 3ay once basladi aslinda depresyon gibi de degildi sadece zihnimi bi konuya taktim ve hergun hatta her dk ayni seyi dusundum ve belli bi zaman sonrd dusuncemi kontrol edememeye basladim hergun aglamalar ve basagrilari giderek dahada kotulestim bazen depresyon dgl acaba kendi kendime mi yapiyorum dye sormaya basladm ama boyle bi insanda dgldim bu arada lise ve orta okul yillarimdada depresyon gecirdim hatta okadr ileriydiki depersonalizasyonda eslik etti buna suan 1aydir ilac kullaniyorum ism vermk dogrumu bilmiyorum ama zedprex ilacim gunde 1taneyle basladim ilk hafta oluyorum sandim gunduz uyku gece uykusuzluk ates basmalari terleme titremeler anksiyeteler huzursuzluk kabuslar istah kesikligi bi ara anksiyete yuzundn hastanelik oldum orda doktor ilacn yan etkilerinin oldugunu yarim yarim kullanip sonra gund 1taneye donmemi istedi oyle yapti simdi iyim butun yan etkiler hemen hemen gecti Allaha sukur :) ama gun icind yorgun hissetmem bide sabah kalktgimda sanki ustumde okuz varmis gbi bi agirlik oluyor ve odaklanma sikintisi var merak ettigim bu ilacin etkisi mi yoksa benim depresyonumun etkisi mi baya bi uzun oldu ama kusura bkmayin simdiden tesekkurler

merhaba kızlar bundan 1ay once psikiyatriste gittim ve depresyon teşhisi koyuldu bana tam 3ay once basladi aslinda depresyon gibi de degildi sadece zihnimi bi konuya taktim ve hergun hatta her dk ayni seyi dusundum ve belli bi zaman sonrd dusuncemi kontrol edememeye basladim hergun aglamalar ve basagrilari giderek dahada kotulestim bazen depresyon dgl acaba kendi kendime mi yapiyorum dye sormaya basladm ama boyle bi insanda dgldim bu arada lise ve orta okul yillarimdada depresyon gecirdim hatta okadr ileriydiki depersonalizasyonda eslik etti buna suan 1aydir ilac kullaniyorum ism vermk dogrumu bilmiyorum ama zedprex ilacim gunde 1taneyle basladim ilk hafta oluyorum sandim gunduz uyku gece uykusuzluk ates basmalari terleme titremeler anksiyeteler huzursuzluk kabuslar istah kesikligi bi ara anksiyete yuzundn hastanelik oldum orda doktor ilacn yan etkilerinin oldugunu yarim yarim kullanip sonra gund 1taneye donmemi istedi oyle yapti simdi iyim butun yan etkiler hemen hemen gecti Allaha sukur :) ama gun icind yorgun hissetmem bide sabah kalktgimda sanki ustumde okuz varmis gbi bi agirlik oluyor ve odaklanma sikintisi var merak ettigim bu ilacin etkisi mi yoksa benim depresyonumun etkisi mi baya bi uzun oldu ama kusura bkmayin simdiden tesekkurler

ilacın yan etkileri canım.. bu kimisinde 1 ay kimisinde 4-6 ay yan etkiler devam eder ... hatta psikolojik sorunlar dana da artar. zamanla düzelir.. yan etkiler ya kaybolur yada onlarla yaşamaya alışırsın. ama sonuç mükemmeldir.. :)) :32:

ilacın yan etkileri canım.. bu kimisinde 1 ay kimisinde 4-6 ay yan etkiler devam eder ... hatta psikolojik sorunlar dana da artar. zamanla düzelir.. yan etkiler ya kaybolur yada onlarla yaşamaya alışırsın. ama sonuç mükemmeldir.. :)) :32:[/QUO

bende bir aydır falan kullanıyorum bazen iyi bazen kötüyüm ama eskiye oranla tabi daha iyim en azından ağlamalarım kesildi baya :) yanlız merak ettigim bu depresyondan tamamen kurtulmak mümkün mü yani eski heyecani kalmiyor insanın eski motivasyon bunlar ilaçla nasıl geri gelir? yani tamamen düzelirmiyim :(

Merhaba ben uzun zamandır psikolojik rahatsızlık yaşıyorum.ama rahatsızlıgımın adını bılmıyorum doktora gıtmıstım 6 once depresyon dedı lustral verdı.sadece bır kutu kullandım ıyı oldum dedım ıcmedım kontrolede gıtmedım.Şimdi tekrar basladı.hayattan tat alamıyorum mutlu olamıyorum ellerım ayaklarım tıtrıyor ıcım sıkılıyor hıcbırsey yapmak ıstemıyorum.sureklı yatmak uyumak ıstıyorum.4 gun once doktora gıttım prozac verdı.şimdi ona basladım yalnız hıc gecmeyen bır sıkıntı huzursuzluk mutsuzluk var.hapın etkısımı yada rahatsızlıgım artıyormu?hap mı?yaramadı.aranızda prozac kullanan varmı?varsa benımle paylasırsanz çok sevinirim..Tesekkurler..

Merhaba ben uzun zamandır psikolojik rahatsızlık yaşıyorum.ama rahatsızlıgımın adını bılmıyorum doktora gıtmıstım 6 once depresyon dedı lustral verdı.sadece bır kutu kullandım ıyı oldum dedım ıcmedım kontrolede gıtmedım.Şimdi tekrar basladı.hayattan tat alamıyorum mutlu olamıyorum ellerım ayaklarım tıtrıyor ıcım sıkılıyor hıcbırsey yapmak ıstemıyorum.sureklı yatmak uyumak ıstıyorum.4 gun once doktora gıttım prozac verdı.şimdi ona basladım yalnız hıc gecmeyen bır sıkıntı huzursuzluk mutsuzluk var.hapın etkısımı yada rahatsızlıgım artıyormu?hap mı?yaramadı.aranızda prozac kullanan varmı?varsa benımle paylasırsanz çok sevinirim..Tesekkurler..

öncelikle geçmiş olsun banada depresyon teşhisi kondu bendeki takıntıyla başladı sonra ağlamalar iç sıkıntısı bide geceleri baş ağrısı fiziksel başka bir şikayetim yoktu ilacı kullandıgım ilk hafta oyle bir huzursuzluk yaşadım ki yerimde duramıyordum surekli hareket etme istegi gereksiz korkular falan kendi kendime ben bu kadar kötü degildim dedim hatta bir ara hastanelik oldum anksiyete yuzunde o da ilacin yan etkisiydi :{ sonuç yan etkiler geçti bende biraz daha iyi hissediyorum kendimi.. antidepresanlar başlarkende bırakırkende cok sıkıntı yasatırlar o yuzden bırakırken çok dikkatli olmak gerekiyor ayrıca bir kutuyla iyileşmen imkansız nerdeyse bıraktıgın icin nuksetti belliki ben ikinci kutumdayım daha bir kutu daha kullancam sonrada doktora kontrole gidicem inş. prozacı babam kullandı ama sanırım bobreklere ve baska seylere zarar verdigi icin bıraktı sana tavsiyem tekrar doktora git bu sefer harfi harfine ne diyorsa yap oyle kafana görede iyi olunca bırakma ilaçlarını. bide olumsuz dusuncelerin varsa bunlardan kurtulmaya calıs ve kendini eve kapatma yada oyalancak birseyler bul kitap film veya kendi zevkine göre:) inşallah daha iyi olursun

ben on yıldır hastayım ..ara ara ilaç kullandım .. hep iyileştim sandım... belkide gerçektem iyileştim .. amastres korku hayat şartlrı derken tekrarlayıp durdu ... tamamen kurtulup kurtulmayacağımı bilmiyorum ... ama hiç yaşamak istemezken hep ölümü arzularken ... şimdi günü kurtaracak kadar yaşama bağlıyım ama hep kopacakmış korkusu we kaygısı taşımaktayım... ilaca dewam ettikçe bu hisler kayboluyo..... ama neden yok olup gitmiyolar bilemedim....

kızlar ilaçlarınızı düzenli kullanın. 1 buçuk sene önce rahatsızlandım anksiyete ve depresyon teşhisi konuldu. hayat cehennem gibi geliyordu. ilacın mg düşürdük şimdi dr umla. şimdi iyileştim mi o kabuslardan eser yok çok şükür ama bende eski ben değilim artık. sanki trafik kazası geçirip ölümden tekrar hayata dönmüşüm ama hala hayata ayak uydurmakta zorlanıyorum.

bu arada yaşlarınız kaç ben 26 ya girdim. neden sordum yapılan araştırmalara göre sözde bu rahatsızlıklar 15 ve 30 yaş arası kendini belli ediyormuş.

Canım bazı ilaçlar yan etki yapabiliyor ama çoğu ilk haftalardan sonra geçip yoluna giriyor. Yan etki kalmıyor yani. Üç dört hafta dişinizi sıkıp alışıp devam ediyorsunuz. Bunların geçici olduğunu düşünün. Bir de ilaç herkese aynı etkiyi yapmıyor, bünyeden bünyeye fark var.
Mesela X ilacı bende çarpıntı yaptı ve dayanamayacak düzeydeydi, ozaman doktora gittim yine (yine kendi başıma karar vermedim elbet) doktor başka bir ilaç yazdı ve onda yan etki olmadı. Her ilacın amacı farklı, hepsi antidepresan ama herbiri her insanda faydalı veya zararlı aynı etkiyi yaratmıyor. X ilacı sizi iyileştiriyor Y ilacı aylar sonra bile yaramıyor. Bu gibi durumlarda herzman doktorunuza güvenin.

bu arada yaşlarınız kaç ben 26 ya girdim. neden sordum yapılan araştırmalara göre sözde bu rahatsızlıklar 15 ve 30 yaş arası kendini belli ediyormuş.

bende 25 yaşındayım daha once ergenliktede depresyon ve kaygı yasıyordum depersonalizasyonda oluyordu cok simdiki gttgm doktor depresyon teshisi koydu ama benimki daha cok anksiyeteye uyuyo bazen panik ataga bile benziyor el kol uyusmasi falan carpıntı sersemlik sinirlilik ben bu atakları gecirince hayattan soguyorum resmen o yuzden depresyonada kayıyor biraz napicam bilemiyorum hep dua ediyorum gecsin diye cok zor bisey gercekten Allah hepimizin yardımcısı olsun :(

kizlar su ilaclari birakin artik. ilaclar sizi uyustururuyor, bende kullandim zamaninda. hicbirsey hissetmiyordum. bildiginiz koyun gibiydim. daha sonra psikiyatr yerine bir psikologa gitmeye basladim. once bana ilaci biraktirdi. baslarda zor geldi ama onun telkinleriyle kendimi cok daha iyi hissetmeye basladim. sonra bir baktim ilac kullandigim donemlerde aslinda yasamiyormusum. simdi harikayim. ilac falan kullanip beynimi bulandirmiyorum. lutfen siz de kullanmayin ve dogru psikologunuzu bulun. ben buldum ve cok mutluyum. herseyimi paylasiyorum. dogru kisilerden yardim almaniz cok onemli arkadaslar, ama dogru sey ilac kullanmak kesinlikle degilll

kizlar su ilaclari birakin artik. ilaclar sizi uyustururuyor, bende kullandim zamaninda. hicbirsey hissetmiyordum. bildiginiz koyun gibiydim. daha sonra psikiyatr yerine bir psikologa gitmeye basladim. once bana ilaci biraktirdi. baslarda zor geldi ama onun telkinleriyle kendimi cok daha iyi hissetmeye basladim. sonra bir baktim ilac kullandigim donemlerde aslinda yasamiyormusum. simdi harikayim. ilac falan kullanip beynimi bulandirmiyorum. lutfen siz de kullanmayin ve dogru psikologunuzu bulun. ben buldum ve cok mutluyum. herseyimi paylasiyorum. dogru kisilerden yardim almaniz cok onemli arkadaslar, ama dogru sey ilac kullanmak kesinlikle degilll

canım ilac kullanmayi kimse istemez emin ol ama depresyonun artık vücuduna vurmaya başlayınca carpıntılar uyuşmalar surekli aglamalar ve huzursuzluk yerinde duramama ben bunları yaşadım psikolog tek başına işe yaramaz ne mutlu sana ki sana faydalı olmus ama o ilaclari kullanmayin deme tahmin edemiyecegin kadar kötü durumda olanlar var.

canım ilac kullanmayi kimse istemez emin ol ama depresyonun artık vücuduna vurmaya başlayınca carpıntılar uyuşmalar surekli aglamalar ve huzursuzluk yerinde duramama ben bunları yaşadım psikolog tek başına işe yaramaz ne mutlu sana ki sana faydalı olmus ama o ilaclari kullanmayin deme tahmin edemiyecegin kadar kötü durumda olanlar var.

haklisin cnm, cok ciddi durumlarda kullanmak gerekir eger bas edilemiyorsa ve hakkaten onlarsiz yapamayacagi dusunuluyorsa ama bende cok ciddi sikintilar gecirdim ve deneyimimden biliyorum ki o ilaclari birakmak verdigim en iyi karardi tatlim. aksi durumda asla simdiki gibi olamazdim. ilaclar uyusturur ve sorunundan kacmani saglar. kisa sureligine sorunlari yok eder ama bir insan sorunundan gercekten kurtulmak istiyorsa bence kullanmamalidir. hepsi bu guzelim. zaten benim soyledigimi kimse uygulamak zorunda degil, ben sadece fikir beyan ediyorum, kullanip kullanmamak insanlarin kendi tercihidrir. yasadigim icin paylasmak istedim. sanada cok gecmis olsun canim. umarim simdi cok daha iyisindir, sevgiler

haklisin cnm, cok ciddi durumlarda kullanmak gerekir eger bas edilemiyorsa ve hakkaten onlarsiz yapamayacagi dusunuluyorsa ama bende cok ciddi sikintilar gecirdim ve deneyimimden biliyorum ki o ilaclari birakmak verdigim en iyi karardi tatlim. aksi durumda asla simdiki gibi olamazdim. ilaclar uyusturur ve sorunundan kacmani saglar. kisa sureligine sorunlari yok eder ama bir insan sorunundan gercekten kurtulmak istiyorsa bence kullanmamalidir. hepsi bu guzelim. zaten benim soyledigimi kimse uygulamak zorunda degil, ben sadece fikir beyan ediyorum, kullanip kullanmamak insanlarin kendi tercihidrir. yasadigim icin paylasmak istedim. sanada cok gecmis olsun canim. umarim simdi cok daha iyisindir, sevgiler

ben zaten karşı çıkmıyorum canım ama bazen mantıklı düşünemiyor insan o zamanda uyuşması gerekiyor inan :/ ama tabi ben yinede karşıyım umarım kimse kullanmak zorunda kalmaz kullananlar da biran önce bırakır senin gibi mutlu mesut devam eder Allahıma bin şükür şuan baya iyim umarım bozulmaz yakında bend birakmayı dusunuyorum tabi kontrollü :)

Ben prozac kullanmadım ama lustral kullandım baya uzun süre. Lustral vb ilaçları öyle kafana göre ben iyi oldum deyip kesemezsin. Eğer bunu yaparsan daha kötü olursun. Ben bir yandan psikologa giderek bir yandan da azaltarak bıraktım. Ancak daha önce de Cipralex kullanıp onu kafama göre bırakmıştım ve çok kötü etkilerini görmüştüm. Şimdi yine depresyon belirtileri gösteriyorum ama ilaç kullanmıyorum tabii ki kafama göre. Şimdilik kendimi çeşitli hobilerle vs. avutuyorum, eğer düzelmezse tekrar psikologa gitmeye başlayacağım.

ben zaten karşı çıkmıyorum canım ama bazen mantıklı düşünemiyor insan o zamanda uyuşması gerekiyor inan :/ ama tabi ben yinede karşıyım umarım kimse kullanmak zorunda kalmaz kullananlar da biran önce bırakır senin gibi mutlu mesut devam eder Allahıma bin şükür şuan baya iyim umarım bozulmaz yakında bend birakmayı dusunuyorum tabi kontrollü :)

ay aman aman tatlim en iyisini yapiyorsun kontrollu birak, oyle aniden birakirsan ciddi sorunlar olabilir ben de psikologumun telkinleriyle kontrollu olarak biraktim aniden birakmadim yavas yavas azalttim ve sonunda hic kullanmamaya basladim. seninde mutlu olmana cok sevindim umarim hersey yolunda gitmeye devam eder, optm cnmmm dikat et kendine cokk :)

ay aman aman tatlim en iyisini yapiyorsun kontrollu birak, oyle aniden birakirsan ciddi sorunlar olabilir ben de psikologumun telkinleriyle kontrollu olarak biraktim aniden birakmadim yavas yavas azalttim ve sonunda hic kullanmamaya basladim. seninde mutlu olmana cok sevindim umarim hersey yolunda gitmeye devam eder, optm cnmmm dikat et kendine cokk :)

aynen oyle bir anda bırakınca cok daha kotu oluyormuş Allah korusun bidaha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum :( sagol canım dikkat etmeye çalışıyorum:)

bi ara başlamıştım cokta iyi geliyordu ama sonra ne olduysa bıraktım simdide ramazan istesemde yapamıyoru artık ramazan bitince başlarım yine :)

spor en güzel antıdepresan bence...bende yıllar once antıdepresan kullandımmm ....sporla ugrasınca ona gerek kalmadı bıle...gecmıs olsunnn :)

Back