• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon mu?

No_PRoMiSeS_BaBy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
25
0
86
Aydın
mrb ßana yardım edin Lütfen 1 senedir kndimi çok kötü hissediorum 1 ay içinde 55 kiLodan 40 kiLoya düştüm we ne yesem kiLo aLmıorum qerçi ßirşey yemiyorum yiyesim qeLmiyor kendimi hep mutsuz çaresiz hissediyorum hiçßirşey düzeLmiyecekmiş qißime qeLiyor önceden karar wereßiLiyordum şmdi ise çok düşünmem qerekiyor hep daLıp qidiyorum önceden aqLayaßiLiyordum şmdi ise ne kadar aqLamak istesemde qözLerimden yaş akmıyor herşeye çok çaßuk sinirLeniyorum ßaqırıyorum çaqırıyorum önceden sakin oLan ßen şmdi ise 1 canawara dönüştüm kendimi ßeqenmemeye ßaşLadım çewremdekiLer ne kadar qüzeL oLduqumu söLeseLer de ßen öyLe düşünmüyorum herşeyden yoruLuyorum 1 ßardak kaLdırsam ßiLe hemen yoruLuyorum artık öyLe 1 haL aLdım ki KENDİMDEN NEFRET EDİYORUM zaman ßuLsam kendimi öLdürürüm..hiç kmseyLe konuşmak istemiyorum hep ewdeyim arkadaşLarım dışarı çıkmam için ısrar ediyor ama hiçßirşey yapmak istemiyorum uyku düzenimde çok ßozuLdu qeceLeri uyanık kaLıyorum saßahLarı uyuyorum işe ßaşLasam ßiLe uykum düzeLmio 2-3 saatLik uykuyLa qidiorum işe aiLeme ßeni psikoLoqa qötürmesi için konuştum ama ßenim kendi kendimin doktoru oLaßiLceqimi söyLüyorLar ama ßen kndi kndimin doktoru oLsam ßu haLe qeLirmiydim ? ßu arada yaşım 18 okumuyorum acaßa yaşımın werdiqi şeyLerden doLayımı ßunLarı yaşıyorum Lütfen yardım edin =((:gitme:

canım maalesef bunun adı depresyon. ve ben ne kadar kendini üzme desemde biliyorum ki boş.bende ağır bir depresyon geçirdim.ağırdı çünkü bende kendim baş edebilirim diye hatta aynen sendeki gibi babamın kendi kendinin doktoru ol demesinden tedavi olmadım zamanında.sonra hep daha kötüye gittim.daha mutsuz oldum.artık kendimle baş edemiyordum ve ilaç kullanmaya başladım.6 aydır kullanıyorum ve olumlu etkilerini görüyorum.eskisi gibi sinirlenmiyorum ve daha umursamazım çevremdeki sorunlara karşı.bence depresyon ilaçsız baş edilebilecek bir şey değil tatlım.ailene bunu anlatmaya çalışmalısın. yada kendin gidebilirsin doktora.

canım ergenlik dönemindesin ve bunun getirdiği psikolojik sıkıntılar yaşıyorsun, bunları kendin atlatmaya çalışma, yanlış arkadaslıklar yaşayabilir yanlış yönlere sapabilirsin insan depresyonda oldugu zaman mantıklı düşünemez, en yakın zamanda psikolojik tedavi almalısın,sakın ihmal etme, çok geçmiş olsuna.s.

çok tşk ederim zaman ayırıp ßeni ßiLqiLendirdiqiniz için ama yaşadıqım yerde psikoLoq yok Didimde yaşıyorum aydına qitmem qerekio..o da çok waktimi aLır haßersiz de qidemem =( ßende kndi kndime atarax adLı iLaç aLdım iLk ßaşLarda 1 tanesi sakinLeşmeme yetiodu uykumu qetiriodu we ßu qit qide 2 ye 3 e 4 e çıkmaya ßaşLadı.ßaş aqrısı için doktora qittim depresyon nedeniyLe oLuo dedi we insidon isimLi anti depresan hapı yazdı en yakın zamanda psikoLoqa qitmemi söyLedi.şmdi o da yetmio qünde 2 ye çıkardım we yine sakinLeşemiorum önceden uykumu qetiren hap şmdi hiçßişey yapmıo =(( aiLemide ikna edemiorum sanırım ßenim durumumu ßen intihar edince anLıcakLar =((((

çok tşk ederim zaman ayırıp ßeni ßiLqiLendirdiqiniz için ama yaşadıqım yerde psikoLoq yok Didimde yaşıyorum aydına qitmem qerekio..o da çok waktimi aLır haßersiz de qidemem =( ßende kndi kndime atarax adLı iLaç aLdım iLk ßaşLarda 1 tanesi sakinLeşmeme yetiodu uykumu qetiriodu we ßu qit qide 2 ye 3 e 4 e çıkmaya ßaşLadı.ßaş aqrısı için doktora qittim depresyon nedeniyLe oLuo dedi we insidon isimLi anti depresan hapı yazdı en yakın zamanda psikoLoqa qitmemi söyLedi.şmdi o da yetmio qünde 2 ye çıkardım we yine sakinLeşemiorum önceden uykumu qetiren hap şmdi hiçßişey yapmıo =(( aiLemide ikna edemiorum sanırım ßenim durumumu ßen intihar edince anLıcakLar =((((

yaa ne saçma saçma iş yapıyorsun?
tıp fakültesi diplomanı nerden aldın?
kendi kendine aldığın ilacı bırak zaten atarax antidepresan değildir antihistaminiktir..
bir an önce psikoloğa değil psikiyatriste git

evet canim ayni seyleri bende yasadi zamaninda o yüzden seni cok iyi anliyorum...
ben kendi kendimin doktoru olabildim allahima sükür ama bu benim senelerimi aldi yalan degil. ve cok cok zor oldu.
sen bunlari yasama lütfen bi psikyastriste yada psikologa felan git, onlar sana cook cok yardimci olucaktir, cok iyi oluyo gitmek gercekten sana bunu tavsiye ediyorum.
annenle babani bu konuda ikna et, seni götürsünler.
ve ayrica lütfen o ilaclari kafana göre icme, kafana görede birakma. doktorun nasil dediyse onlari öyle kullan olurmu, psikyatriste gidince de $u $u ilaclari kullaniyorum diye söyle..

kardesim senin derdin ruhani bir bosluk rabbine yonel icindeki sikintiyi bu sekilde onleyebilirsin ilk adim dua ikinci adim namaz sana haplardan bile daha tesirli gelecek insallah...bu yonde bir rican olursa seve seve yardima hazirim..Allah yardimcin olsun...

ailen izin vermiyorsa , başka bir büyüğünü al yanına o götürsün seni..

kesinlikle gitmelisin doktora yani psikiyatr' a..

bu dünyadan kurtuldun diyelim, öteki dünyada ne yapacaksın? orası için hazırmısın?

bunu düşün ve mantıklı ol canım:1hug:

yaa ne saçma saçma iş yapıyorsun?
tıp fakültesi diplomanı nerden aldın?
kendi kendine aldığın ilacı bırak zaten atarax antidepresan değildir antihistaminiktir..
bir an önce psikoloğa değil psikiyatriste git

ßaşka çarem yoktu ne yapaßLirim ayrıca ßen oraya atarax anti depresan hapıdır die yazmadm doktorun werdiqi iLAcı antidepresan die yazdım dikkatLi oku ßence ßen ßuraya antidepresan mı deqiLmi die tartışmaya qeLmedim ßirşey sordum aßLaLarım saqoLsun cwp werdiLer ama sn kndi kafana qöre takıLıosun kötükedihüso

evet canim ayni seyleri bende yasadi zamaninda o yüzden seni cok iyi anliyorum...
ben kendi kendimin doktoru olabildim allahima sükür ama bu benim senelerimi aldi yalan degil. ve cok cok zor oldu.
sen bunlari yasama lütfen bi psikyastriste yada psikologa felan git, onlar sana cook cok yardimci olucaktir, cok iyi oluyo gitmek gercekten sana bunu tavsiye ediyorum.
annenle babani bu konuda ikna et, seni götürsünler.
ve ayrica lütfen o ilaclari kafana göre icme, kafana görede birakma. doktorun nasil dediyse onlari öyle kullan olurmu, psikyatriste gidince de $u $u ilaclari kullaniyorum diye söyle..

aßLacım ataraxı kafama qöre kuLLandım ama insidonu doktor wermişti we haLa kuLLanıorum ama yetmio yetmio sakinLeşemiorum artık ßirde yaşadıqım yerde yani didimde psikoLoq yok aydına qitmem Lazm o da aiLemden izinsiz qidemem onun içn durumum çok zor aLLahıma herqün dua ediorum ama sanki cezaLandırıLmışım qßi hiçßişi düzeLmio =(

aßLacım ataraxı kafama qöre kuLLandım ama insidonu doktor wermişti we haLa kuLLanıorum ama yetmio yetmio sakinLeşemiorum artık ßirde yaşadıqım yerde yani didimde psikoLoq yok aydına qitmem Lazm o da aiLemden izinsiz qidemem onun içn durumum çok zor aLLahıma herqün dua ediorum ama sanki cezaLandırıLmışım qßi hiçßişi düzeLmio =(

cezayla filan bi alakasi yok canim seni cok iyi anliyorum, birden bire oluyor bu insan nasil oldugunu bile anlamiyor, bi bakmisin depresyondasin, farkinda bile degilsin halbuki. bende öyleydim
24 saat sadece uyumak isterdim, insan durduk yere agliyasi geliyor, kimseyle görüsmek disari cikmak istemiyor, ne istedigini bile bilemiyor, kimse beni sevmiyor diye düsünüyor insan. uyuyordum sabah kalkip okula gidiyordum, okuldan gelince yine uyuyordum. ama uykumda bile kabusla görüyordum, hayat hep karanlik sanki, disarda günes varsa bile ben görmüyorum hep karanlik gibi heryer. inan bunlari bende yasadim cok iyi biliyorum. ama bunlardan kurtulmak öyle kolay degil. ne yap ne et bi psikologa git canim :teselli:

cezayla filan bi alakasi yok canim seni cok iyi anliyorum, birden bire oluyor bu insan nasil oldugunu bile anlamiyor, bi bakmisin depresyondasin, farkinda bile degilsin halbuki. bende öyleydim
24 saat sadece uyumak isterdim, insan durduk yere agliyasi geliyor, kimseyle görüsmek disari cikmak istemiyor, ne istedigini bile bilemiyor, kimse beni sevmiyor diye düsünüyor insan. uyuyordum sabah kalkip okula gidiyordum, okuldan gelince yine uyuyordum. ama uykumda bile kabusla görüyordum, hayat hep karanlik sanki, disarda günes varsa bile ben görmüyorum hep karanlik gibi heryer. inan bunlari bende yasadim cok iyi biliyorum. ama bunlardan kurtulmak öyle kolay degil. ne yap ne et bi psikologa git canim :teselli:
haftaya ankaraya qdicem aßLacım orda psikoLojik destek aLmayı düşünüyorum ßende çok yatıyorum saßah 7 ye kdr uyanıqım akşam 5 e kdr uyuorum meseLa uyuduqumda uyanmak istemiorum uyandıqımdada ßidaha uyumak istemiorum =((

haftaya ankaraya qdicem aßLacım orda psikoLojik destek aLmayı düşünüyorum ßende çok yatıyorum saßah 7 ye kdr uyanıqım akşam 5 e kdr uyuorum meseLa uyuduqumda uyanmak istemiorum uyandıqımdada ßidaha uyumak istemiorum =((

Allah c.c sana kolaylik versin insaallah.Mutlaka uyku düzenini kontrol altina almaya calis aksam 5 lere kadar uyuma ,bir mesguliyet bul.Internetin var, burda hobby bölümüne bak seninde hosuna giden yapmak istedigin ugraslar cikacaktir.Sabah 7deye kadar ayakta olmamaya calis...bu senin gectigin dönemden herkes bir sekilde geciyor kendini salma birseylerle mesgul ol.Doktora gelince imkan buldugunda git bir konus ne yapman gerektigine dair yönlendirir,fakat bilmedigin ilaclarida kullanma yan etkileri olabilir...saglicakla kal...