- 10 Ocak 2022
- 2.985
- 5.917
Ne bileyim yetişkin insanların sağlık ve acil şeyler dışında ailesinden bu kadar yüksek miktarlar alması çok garip geliyor bana. Siz özelinde değil sadece. Kardeşlerinin babama kitleyelim modunda olması da sıkıntı.Kızlar bilen bilir bahsetmiştim depremde otoparkta duran aracımın üzerine 3 tane bina yıkıldı ön ve arka camları kırıldı ve arabamın önü kaput göçtü
Bende aracı fazla kullanmıyorum ve kasko aşırı yükseldiği için ve yan tarafı sürttüğümde ve kasko karşılamadı diye yaptırmamıştım ama nerden bileyim ki deprem olacaktı araç durduğu yerde hasar aldı zararı 70-80 bin TL
Babacım da orta halli biridir ‘ben ödüyecem’ demişti ama içim kıyılıyor.
Ben mi ödemeliyim di mi ?
Aklıma takılan şu ben hariç diğer kardeşlerim çok savurgan, asla iş tutmazlar para gelsin yiyelim derdindeler.
Babam bunu ödemese direkt 3-4 katını babama kitlerler, kitliyorlar da ben ödesem yine öyle yapacaklar adım kadar eminim.
Ama babama da kıyamıyorum keşke kendine harcasa ya da ne bileyim keşke aracın kaskosu olsaydı ya da deprem olmasaydı ya da aracım orda olmasaydı of of
Sizce ne yapayım? Araç tamiri konusunda
Kardeşlerinizden parayı kurtarmak için bu çok mantıklı gerçekte. O parayla ikiniz güzel bir Türkiye turuna bile çıkabilirsiniz. Yaşlılar bu şekilde çocukları onlarla ilgilendiğinde çok mutlu oluyor. Biz de elimizden geldiğince anneannemi gezdirmeye çalışıyoruzBaban ödesin, sen de başka şeylerle o parayı babana ver. Mesela tatil satın al, senin için taril ayarladım de gitsin gezsin. Veya güzel bir tesbih, plak al veya iyi bir yere yemeğe götür… böylece hem baban kendince babalık görevini yerine getirir, hem sen babana para vermediğin için kardeşlerin o pratı kullanamaz hem de babana sürekli hediyeler alan iyi bakan evlat olursun. Bi taşta sürü kuş
Babam bunu ödemese direkt 3-4 katını babama kitlerler, kitliyorlar da ben ödesem yine öyle yapacaklar adım kadar eminim.