• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deprem Projesi...

Volvic

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
307
4
118
Diğer
Herkese Merhaba,

uzun bir süredir bu foruma üyeyim.Aktif olarak katilmasamda düzenli olarak foruma ugrayip özelliklede "bir derdim var" bölümündeki konulari okuyor,gerektiginde elimden geldigince yardimci olmaya calisiyorum.
Arkadaslar daha öncede bir yazi yazmistim:ben Almanyada yasayan üniversite ögrencisiyim.Üyesi oldugum dünyanin en büyük ögrenci kurulusunda (SIFE) toplumun sosyal ve ekonomik sorunlarina projelerle elimizinden geldigince merhem olmaya calisiyoruz. Bunu yaparken en önemli hedefimiz belli bir kitleye yardimci olmak,onlara balik vermek degil balik tutmayi ögretmek.

Daha önce Türkiyede bir proje yürütmek istedigimizi belirtmis ve bunun icin sizden Türkiyedeki sorunlari özet gecmenizi rica etmistim. Hemen hemen bir yil gecti ve biz su an Türkiyeyle ilgili somut olarak bir proje yürütmekteyiz.Kisaca özetlemek gerekirse: Siddet görmüs ve esinden/ailesinden ayrilmis olan kadinlara yardimci olmak istiyoruz. Kendi kendilerine toplumun ihtiyac duydugu seyler üretip gecimlerini saglamalarini hedeflemekteyiz.Somut olarak ise büyük sirketlerin kullanmadiklari pankartlarla cadir dikmelerini,böyleliklede Van depreminden sonra ortaya cikan cadir sorunununda olasi bir Istanbul depreminde önünü kesmek istiyoruz.Tabiri caizse bir tasla iki kus vurmus olacagiz: hem kadinlari koca/aile siddetinden kurtarmis hemde toplumun dikkatini deprem konusuna cekerek duyarliligi arttirmak istiyoruz.

Peki bizden ne istiyorsun diyebilirsiniz. Yaratici fikirlerinize ihtiyacimiz var.Takimin tek türk üyesi ben oldugum icin haliyle bazi seyler zor oluyor. Projemizin ismini "Hayat" koyduk, deprem sonrasindaki hayatada dikkat cekmek istedik bu isimle.Ama bize simdi birde "Hayat" projesinin altina depremi cagristiran kulaga hos gelen bir slogan lazim,isim ve logo tamam cünkü. Düsündüm düsündüm isin icinden cikamadim.Aklimdan "Yikilmadim Ayaktayim" seklinde bir özet gecebilirz diye gecti ama bu sloganin lisansli oldugunu düsündüm.Baska bir örnek vermek gerekirse "Sarsilalim ama Yikilmayalim" seklinde bir slogan daha var ama bunlar bizim fikrimiz olmadigi icin tabiri caizse hirsizlik yapmakta istemem.

Sizlerden bu konuda yaratici fikirler bekliyorum. Yardimlarinizi esirgemezseniz sevinirim.

Herkese hayirli aksamlar.

Bende düşünüyorum şekerim ama henüz birşey bulamadım aklıma birşey gelirse yazarım.

Deprem Öldürmez, (Çürük) Bina Öldürür

tarzında birşey olabilir belki..

Ilgin icin cok tesekkürler canim.
Verdign slogan güzel ama malesef zaten kullanilmakta,hirsizlik sorunu söz konusu olabilir.
Aklina birsey geldiginde benimle paylasirsan sevinirim :)

Back