Saka gibi yani. Hayir japonyada da olen tek kisi kendini atan bi turktu ya
Hepimize buyuk gecmis olsun. Buyuk Marmara depremini tetiklemedi diyorlar ama ????Allah daha beterlerinden korusun.
Biz de deprem olum demekte o yuzden...
Olmasin adamlar ne buyuk depremleri sallanip atlatiyorlar bizde yikim ve felaket anca sonra vay efendim niye tayyibe yukleniyomusuz paralari nereye saklayacagini dusunmesine gerek yok iste harcayacak yer cok..
Merkez ussu ege lucky, o bolgede olabilecek maksimum buyuklukteki deprem bu zaten, marmara depremini tetiklemez evet ama onun icin konusulanlar, yapilan modellemeler cok daha korkunc, en kabul goren modelleme der ki, Istanbul'da 50 yil icinde yuzde 50 olasilikla 7.6 ve daha buyuk deprem olacak ve bu modelleme 99 depremini dogru tahmin etti, yani 99 depremi de, bu olasi marmara depremi de biliniyor, gun saat degil ama bir aralikta beklenen belli, yapilan ne 0, bilip beklemek daha da kotu...
Haklısınız heexee, bilmemek daha iyi maalesef
Türk uzmanlar, yabancı uzmanlar bizi sürekli uyarıyor, uyarıyorlar da ne oluyor? Bugün burda okudum, depremde kullanılması için belirlenen 600 nokta imara açılmış, Avm ve konut yapılıyormuş. O 600 noktaya alternatif bulmuşlar mı?
İstanbul'da heryer bina doldu, deprem olursa yıkıntıların arasına mı sığınacak insanlar?
1999'da yaşanan depremden ders çıkarmamışız, Van depremi ibret olmamış bize. 1999 yılından bu yana kaç yıl geçti? Sonuç ?
Ah pardon kentsel dönüşüm projesi var, yeni konutlar yapılıyor, dua edelim de yıkılmasınlar, bu temenni öyle bıyık altı kötü bir gülüşle yapılan kinaye değil, gerçekten yıkılmasınlar istiyorum, İstanbul çok kalabalık bir şehir, olası bir afette İstanbul yıkılır
Kaybımız çok olur((
Doldurma sahillerimiz var, eğreti binalarımız, yeni yapılan binalarsa ne kadar dayanaklı meçhul.
Deprem yarında olabilir, 50 yıl içinde herhangi bir zaman diliminde de ve ne yazık ki biz depreme ne bina, ne bilinç olarak hazır değiliz.
1999'da yaşadığımız deprem ve 1509'da yaşanan İstanbul depremi gibi depremlerden Allah halkımızı korusun, bugünkü binalarla kıyaslanamayacak sağlamlıktaki kaleler, saray ağır hasar gördüyse gerisini siz düşünün, bazı uzmanlarda olası büyük İstanbul depremi sonrası tsunami bekliyor, Marmara iç deniz olmaz diye karşı çıkanlar var, onlar 1509'da Kıyamet-i Suğra diye de anılan depremde olan tsunamiyi okusunlar
99 depreminde bende İstanbul'daydım, Anadolu yakasında oturuyordum, kıyamet bu dedim, yıldızlar dokunabileceğim kadar yakın, gökyüzü kızıldı, Kartal tarafında oturan bir arkadaş can havliyle bizim ilçeye kaçmıştı, yüzü kireç gibiydi.
İnsan kendi sağsalim kurtulunca ilk aklına gelen yakınları oluyor, annemi nasıl aradığımı hatırlamıyorum, o kadar korkmuşum ki kardeşimin şehir dışına çıktığını bile unutmuşum, kardeşimi arayıp ulaşamayınca yaşadığım korku hala aklımda, annem söylemese kardeşimin oturduğu ilçeye gidecektim
O dönem yanılıyorsam düzeltirsin Marmara Denizi'ndeki fay hattını incelemek için Fransız bir inceleme gemisi gelmişti, denizin dibindeki yarıkları vb tespit etmişlerdi, paylaşılanlar korkunçtu
Sen epey detaylı incelemişsin projen gereği, ben haberleri ve uzman açıklamalarını takip ettim sadece ama onlar bile yetti bana, yabancı bir bilim adamı vardı, adı aklıma gelmiyor, İstanbul depremi için onun senaryosu epey ürkütücü, o hissedilecek şiddeti de 9 civarı bekliyor
Bunları yazmak bile ürkütücü ama rahmetli deprem dedenin sözünü unutmamak lazım, Türkiye bir deprem ülkesi, deprem öldürmez bina öldürür.
99'da olanları unuttuk, hepimiz unuttuk, 1999 depreminin hemen akabinde hazırladığımız deprem çantalarımız bile yok artık evlerimizde, kaçımız onca yıldır deprem çantasını saklıyor?
Bugün 266 kişi yaralanmış, panikle balkonlardan pencerelerden atlamışlar, merdivenlerden inenler gördüm haberlerde
Yaşam üçgenlerini unutmuşuz, deprem esnasında evlerimizdeki sağlam eşyalarının orda cenin pozisyonu almamız gerektiğini bilw unutmuşuz.
İvedilikle deprem bilinci oluşturulmalı, afet koordine merkezleri gönüllü vatandaşlara eğitim verip evlere göndermeli, gerekirse kurs açsınlar çünkü Allah korusun olası bir depremde panik ve bilinçsiz hareket eden insanlarda hayatını kaybedecektir.
99 depreminde bende İstanbul'daydım, Anadolu yakasında oturuyordum, kıyamet bu dedim, yıldızlar dokunabileceğim kadar yakın, gökyüzü kızıldı, Kartal tarafında oturan bir arkadaş can havliyle bizim ilçeye kaçmıştı, yüzü kireç gibiydi.
İnsan kendi sağsalim kurtulunca ilk aklına gelen yakınları oluyor, annemi nasıl aradığımı hatırlamıyorum, o kadar korkmuşum ki kardeşimin şehir dışına çıktığını bile unutmuşum, kardeşimi arayıp ulaşamayınca yaşadığım korku hala aklımda, annem söylemese kardeşimin oturduğu ilçeye gidecektim
O dönem yanılıyorsam düzeltirsin Marmara Denizi'ndeki fay hattını incelemek için Fransız bir inceleme gemisi gelmişti, denizin dibindeki yarıkları vb tespit etmişlerdi, paylaşılanlar korkunçtu
Sen epey detaylı incelemişsin projen gereği, ben haberleri ve uzman açıklamalarını takip ettim sadece ama onlar bile yetti bana, yabancı bir bilim adamı vardı, adı aklıma gelmiyor, İstanbul depremi için onun senaryosu epey ürkütücü, o hissedilecek şiddeti de 9 civarı bekliyor
Bunları yazmak bile ürkütücü ama rahmetli deprem dedenin sözünü unutmamak lazım, Türkiye bir deprem ülkesi, deprem öldürmez bina öldürür.
99'da olanları unuttuk, hepimiz unuttuk, 1999 depreminin hemen akabinde hazırladığımız deprem çantalarımız bile yok artık evlerimizde, kaçımız onca yıldır deprem çantasını saklıyor?
Bugün 266 kişi yaralanmış, panikle balkonlardan pencerelerden atlamışlar, merdivenlerden inenler gördüm haberlerde
Yaşam üçgenlerini unutmuşuz, deprem esnasında evlerimizdeki sağlam eşyalarının orda cenin pozisyonu almamız gerektiğini bilw unutmuşuz.
İvedilikle deprem bilinci oluşturulmalı, afet koordine merkezleri gönüllü vatandaşlara eğitim verip evlere göndermeli, gerekirse kurs açsınlar çünkü Allah korusun olası bir depremde panik ve bilinçsiz hareket eden insanlarda hayatını kaybedecektir.
ülkenin tüm batı yarısı duymuş bi ben duymadın, camdan atlama ihtimalimde yok 5. kattayım
apartmanda eski Allaha emanet yaşıyoruz işte
Canım sana birşey diyeceğim ''apartmanda eski Allah'a emanet yaşıyoruz işte'' demişsin ya ''eski'' cümlesinin yanına bence virgül koy ben mesajları hızlı okurum sende oku çok kötü anlam çıktı biraz ödüm koptu tamam haberin yok ama dikkat et canım :)
anlamadım valla Mune, tamam dikkat ederim noktalama işaretlerine, virgüle hep dikkat ederim de, bu defa gözümden kaçmış. Hatta bi ara kazen bi liste çıkarmıştı, en çok düzeltme yapan üyelerdenim
canım ben mune değilim sıradan bir üyeyim hahasadece onun resmini beğenmiştim oda kullanmayınca link attı bana ben kullanıyorum
ay hiç güleceğim yoktu, olsun mesajım değişmezdi
neyse çok konu dışı yazdık, Mune gerçekten gelmesin şimdi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?