Deprem Esnasında Kendini Camdan Attılar

NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye.

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
295.011
607.798
1.098
43
Malatya
Marmara, Ege ve Akdeniz'i sallayan deprem esnasında panikleyen vatandaşlar camdan atladı.

Marmara, Akdeniz ve Ege'de meydana gelen deprem korkuttu. Gökçeada yakınlarında meydana gelen depremin şiddetinin 6,5 olduğu öğrenildi. Deprem Bolu’dan Edirne’ye, İstanbul’dan İzmir’e, Çanakkale’den Eskişehir’e kadar geniş bir alanda hissedildi.

CAMDAN ATLADILAR

Depremi hissedenler sokaklara dökülürken, 5 kişinin kendini camdan attığı öğrenildi. Deprem sırasında paniğe kapılıp baygınlık geçiren ve pencerelerden atladıkları gerekçesiyle Çanakkale'de 30'a yakın kişi, Şarköy’de 5, Tekirdağ’da 4, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde de 4 kişi yaralandı. Edirne'de inşaatın altında depreme yakalanan 1 kişi de başına tuğla düşmesi sonucu yaralandı.

CAN KAYBI YOK, UFAK ÇAPLI HASAR VAR

AFAD, Ege Denizi'ndeki depremlin ardından Gökçeada ve Edirne'de bazı binalarda ufak çaplı hasar oluştuğunu, depremin herhangi bir can kaybına neden olmadığını bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Ege Denizi'nde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından Gökçeada ve Edirne'de bazı binaların çatılarında ufak çaplı hasarların bildirildiğini, depremin herhangi can kaybına neden olmadığını açıkladı.

AFAD, depremden sonra, büyüklüğü 3.0 ile 5.3 olan onlarca artçı depremin meydana geldiğini, artçı deprem aktivitesinin yoğun şekilde devam ettiğini bildirdi.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ ABD 7.2, KANDİLLİ 6.5 OLARAK AÇIKLADI

Marmara, Akdeniz ve Ege'de meydana gelen deprem korkuttu. Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu (USGS) Türkiye'de de hissedilen depremin büyüklüğünün 7.2 olduğunu duyurdu. Kandilli Rasathanesi merkez üssü Gökçeada'nın batısı olan depremin büyüklüğünü önce 6.7 olarak duyurdu ancak daha sonra 6.5 olarak yeniledi.

AFAD, 6.5 OLARAK DUYURDU

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Ege Denizi açıklarında saat 12.25'te meydana gelen depremin büyüklüğü 6,5 olarak ölçüldü.

Kaynak:http://www.sondakika.com/haber/haber-deprem-esnasinda-5-kisi-kendini-camdan-atti-6069307/

Deprem anlık bir şey Allah korusun..

1. derece deprem bölgesinde yaşıyoruz bizde ve bugünkü depremi saniye saniye yaşadık çok korkutucuydu çıplak ayaklarla koşturduk dışarı..

O an kaçmak yerine bir anda nasıl cesaret edip atlıyorlar anlamış değilim ..

Artçılar çok oluyor ama inşllh daha büyükleri olmaz..

Hepimize buyuk gecmis olsun. Buyuk Marmara depremini tetiklemedi diyorlar ama ???? Allah daha beterlerinden korusun.

Merkez ussu ege lucky, o bolgede olabilecek maksimum buyuklukteki deprem bu zaten, marmara depremini tetiklemez evet ama onun icin konusulanlar, yapilan modellemeler cok daha korkunc, en kabul goren modelleme der ki, Istanbul'da 50 yil icinde yuzde 50 olasilikla 7.6 ve daha buyuk deprem olacak ve bu modelleme 99 depremini dogru tahmin etti, yani 99 depremi de, bu olasi marmara depremi de biliniyor, gun saat degil ama bir aralikta beklenen belli, yapilan ne 0, bilip beklemek daha da kotu...

Haklısınız heexee, bilmemek daha iyi maalesef
Türk uzmanlar, yabancı uzmanlar bizi sürekli uyarıyor, uyarıyorlar da ne oluyor? Bugün burda okudum, depremde kullanılması için belirlenen 600 nokta imara açılmış, Avm ve konut yapılıyormuş. O 600 noktaya alternatif bulmuşlar mı?
İstanbul'da heryer bina doldu, deprem olursa yıkıntıların arasına mı sığınacak insanlar?

1999'da yaşanan depremden ders çıkarmamışız, Van depremi ibret olmamış bize. 1999 yılından bu yana kaç yıl geçti? Sonuç ?
Ah pardon kentsel dönüşüm projesi var, yeni konutlar yapılıyor, dua edelim de yıkılmasınlar, bu temenni öyle bıyık altı kötü bir gülüşle yapılan kinaye değil, gerçekten yıkılmasınlar istiyorum, İstanbul çok kalabalık bir şehir, olası bir afette İstanbul yıkılır
Kaybımız çok olur((
Doldurma sahillerimiz var, eğreti binalarımız, yeni yapılan binalarsa ne kadar dayanaklı meçhul.

Deprem yarında olabilir, 50 yıl içinde herhangi bir zaman diliminde de ve ne yazık ki biz depreme ne bina, ne bilinç olarak hazır değiliz.

1999'da yaşadığımız deprem ve 1509'da yaşanan İstanbul depremi gibi depremlerden Allah halkımızı korusun, bugünkü binalarla kıyaslanamayacak sağlamlıktaki kaleler, saray ağır hasar gördüyse gerisini siz düşünün, bazı uzmanlarda olası büyük İstanbul depremi sonrası tsunami bekliyor, Marmara iç deniz olmaz diye karşı çıkanlar var, onlar 1509'da Kıyamet-i Suğra diye de anılan depremde olan tsunamiyi okusunlar

Bu donem bitirme projelerimden biri Kuzey Anadolu Fayi'ydi abla, olmaz olaydi, onceden de hep ogrendik ama yurtdisinda cok daha detayli biligiye ulasabiliyorsun... Her sey acik, milim milim hesaplanmis, kiyamet bekleniyor, 99 depremini Istanbul Avcilar'da yasadim, ucuz atlattik, ne oldugunu cok iyi biliyorum, ve okudukca bu yuzden de daha kotu oldum... Merkez ussu Kocaeli olan bir deprem bile bizi ne hale getirdi, onun merkez ussunu Istanbul'a tasi, 1509 depremine kucuk kiyamet demisler ya iste bu tam anlamiyla felaket olur... Tsunami konusu muamma ama, ic deniz haklilar ama hem tarihi kayitlar hem de bazi gozlemler tsunmayi destekler nitelikte... Olsada olmasada her yer icin saatler geri sayiyor abla.. Dedigin gibi belki bugun, balki 30 yil sonra ama felaket geliyor o kesin... Bizim onlemimiz ceset torbalarini hazirlamak ve paralari sacma sapan yerlere harcamak, bir tane siginilacak nokta birakmamislar baksana, ya okullar, hastaneler, her yer sansa birakildi... Ben inan dusunmek istemiyorum, Van depremi, 99 depremi bile bize ders veremediyse biz bu kadar balik hafizali bir millet ve isine gelen disinda zerre kadar hicbir sey umrumda olmayan bir devlet olursak bunlari da yasayacagiz, ne gelir elden...

99 depreminde bende İstanbul'daydım, Anadolu yakasında oturuyordum, kıyamet bu dedim, yıldızlar dokunabileceğim kadar yakın, gökyüzü kızıldı, Kartal tarafında oturan bir arkadaş can havliyle bizim ilçeye kaçmıştı, yüzü kireç gibiydi.
İnsan kendi sağsalim kurtulunca ilk aklına gelen yakınları oluyor, annemi nasıl aradığımı hatırlamıyorum, o kadar korkmuşum ki kardeşimin şehir dışına çıktığını bile unutmuşum, kardeşimi arayıp ulaşamayınca yaşadığım korku hala aklımda, annem söylemese kardeşimin oturduğu ilçeye gidecektim

O dönem yanılıyorsam düzeltirsin Marmara Denizi'ndeki fay hattını incelemek için Fransız bir inceleme gemisi gelmişti, denizin dibindeki yarıkları vb tespit etmişlerdi, paylaşılanlar korkunçtu

Sen epey detaylı incelemişsin projen gereği, ben haberleri ve uzman açıklamalarını takip ettim sadece ama onlar bile yetti bana, yabancı bir bilim adamı vardı, adı aklıma gelmiyor, İstanbul depremi için onun senaryosu epey ürkütücü, o hissedilecek şiddeti de 9 civarı bekliyor

Bunları yazmak bile ürkütücü ama rahmetli deprem dedenin sözünü unutmamak lazım, Türkiye bir deprem ülkesi, deprem öldürmez bina öldürür.
99'da olanları unuttuk, hepimiz unuttuk, 1999 depreminin hemen akabinde hazırladığımız deprem çantalarımız bile yok artık evlerimizde, kaçımız onca yıldır deprem çantasını saklıyor?

Bugün 266 kişi yaralanmış, panikle balkonlardan pencerelerden atlamışlar, merdivenlerden inenler gördüm haberlerde

Yaşam üçgenlerini unutmuşuz, deprem esnasında evlerimizdeki sağlam eşyalarının orda cenin pozisyonu almamız gerektiğini bilw unutmuşuz.
İvedilikle deprem bilinci oluşturulmalı, afet koordine merkezleri gönüllü vatandaşlara eğitim verip evlere göndermeli, gerekirse kurs açsınlar çünkü Allah korusun olası bir depremde panik ve bilinçsiz hareket eden insanlarda hayatını kaybedecektir.

Gecmis olsun,daha beterlerini belki ben yasadim, mucize ama umarim bir daha yasanmaz...
Deprem buyuklugu ve siddet farkli iste, siddet zarari, 7.6 buyulugundeki bir depremin,zarari yani siddeti cok daha fazla bile olabilir...
O kadar haklisin ki, ne yazik ki, deprem cantalari, sabitlenmis mobilyalar, yapilacaklar vs. hepsi ani anlatiyoruz iste boyle...
Su balkon, pencere konusu cok berbat, burdan kim okursa kar, Istanbul'da olulerin nerdeyse yarisi merdiven bosluklarindan toplandi, gozunuzu seveyim uzak durun...O deprem bilinci olusturulur mu, hic sanmam, ah vah ederiz, bizi bulana kadar da kimse konusmaz, bu da bir deprem oldu da senle iki konustuk...
Keske yapilsa, aynen burasi bir deprem ulkesi, tartismasiz bu konuda alinabilecek onlarca onlem var, belki cok yikici depremler olacak ama alinan onlem dolayisiyla kurtarilabilecek bir can bile nelere bedel... Sonumuz iyi olsun, ben dusunmek bile istemiyorum

Mune Hanım,
Yazdıklarınızı tek solukta okudum çok çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm aahh ahh Allah(c.c) bize depremler felaketler yaşatmasın. (Amin).

ülkenin tüm batı yarısı duymuş bi ben duymadın, camdan atlama ihtimalimde yok 5. kattayım

apartmanda eski Allaha emanet yaşıyoruz işte

Canım sana birşey diyeceğim ''apartmanda eski Allah'a emanet yaşıyoruz işte'' demişsin ya ''eski'' cümlesinin yanına bence virgül koy ben mesajları hızlı okurum sende oku çok kötü anlam çıktı biraz ödüm koptu tamam haberin yok ama dikkat et canım :)

anlamadım valla Mune, tamam dikkat ederim noktalama işaretlerine, virgüle hep dikkat ederim de, bu defa gözümden kaçmış. Hatta bi ara kazen bi liste çıkarmıştı, en çok düzeltme yapan üyelerdenim( daha doğrusu mesaj düzenleme panelini kullanan üyelerden) bu mesajıda düzelttim yine

Son düzenleme:
anlamadım valla Mune, tamam dikkat ederim noktalama işaretlerine, virgüle hep dikkat ederim de, bu defa gözümden kaçmış. Hatta bi ara kazen bi liste çıkarmıştı, en çok düzeltme yapan üyelerdenim

canım ben mune değilim sıradan bir üyeyim haha sadece onun resmini beğenmiştim oda kullanmayınca link attı bana ben kullanıyorum

canım ben mune değilim sıradan bir üyeyim haha sadece onun resmini beğenmiştim oda kullanmayınca link attı bana ben kullanıyorum

ay hiç güleceğim yoktu, olsun mesajım değişmezdi

neyse çok konu dışı yazdık, Mune gerçekten gelmesin şimdi :)

Son düzenleme:
Burda Çanakkale'de sürekli artçılar oluyor ve artık herkes aptal gbi oldu. sürekli başımız dönuyor tansıyonumuz düşükmüş gbi bi his içerisindeyiz. Allah birdaha yaşatmasın gerçekten cok kötüydü

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…