• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depozitoyu geri alamıyoruz, bilgisi olan yardım etsin...

Beklenti_delisi

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2017
557
516
23
32
Arkadaşlar yaklaşık 4 ay önce taşındık ve hala depozitoyu geri alamıyoruz. Ev sahibi her konuştuğumuzda öteki haftaya ya da önümüzdeki aya gün veriyor. Ödeme alacagim size verecegim diyor ama yalan daha bir hareket yok. Bizi oyalayıp biktirma pesinde bence. Ayrica biz evde otururken evi baskasina satmis. Ama sözlesmemiz bittiği zaman yapmis bunu galiba. 40 gün fazladan durmak zorunda kaldık evde tasınacağımız ev bitmemisti ve buna ev sahibi izin vermisti kendi. Sözleşme hala bizde bu arada.

Ne yapabilirim bu durumda avukata mı gitsem diyorum bu sefer de astari yüzünden pahalıya mı gelir bilemedim. Başına gelen var mı siz bu durumlarda ne yaptiniz?

Not: depozito 2000 lira bu arada 1000 lirasını yeni ev sahibine verecegiz fazladan durdugumuz zaman için. O süreçte ona gecmis ev çünkü. Tabi parayı alabilirsek.

Bu arada çok da borcumuz var yani ihtiyaç olmasa uğraşmayayim ama daha kırki çıkmamış bebegim var ki hastahaneye ödemeyi kredi kartı ile yaptik. Daha odenecek yani. Üstüne yeni ev borcuna girdik ayriyeten ihtiyac kredisi borcumuz var.

İhtiyacınız olmasa bile depozito denilen zorttan bir hava parasını yani hakkınızı tabikide geri alacaksınız. Sözleşmeniz duruyor mu depozito ödediğinizde yazıyordur heralde. Sözleşmenizi kullanarak tehdit edin. Ben size bağış yapmadım onu ya geri.verin ya da mahkemeyle uğraşın diyn

İhtiyacınız olmasa bile depozito denilen zorttan bir hava parasını yani hakkınızı tabikide geri alacaksınız. Sözleşmeniz duruyor mu depozito ödediğinizde yazıyordur heralde. Sözleşmenizi kullanarak tehdit edin. Ben size bağış yapmadım onu ya geri.verin ya da mahkemeyle uğraşın diyn

Neler dedi eşim aylardır ben mesaj attım birkaç kez. Mahkemeye falan verirsem o mesajları kullanir diye tehditvari konusamadim maalesef. Ama çeklerim var alacaklarim var onlar gelsin odeyeyim diyor eşime hep. Sırf oturdugumuz evi 270bine satmış ki aynı şekilde yan daire de satıldı benzer fiyata. Çek senet beklemeye lüzum yok oradan da verebilirdi istese. Ama dedim ya oyalama pesinde.

Depozitoyu almak yerine son ay kira vermeden oturmak daha mantıklı eğer öyle yaptıysanız ev satıldıysa eski ev sahibiniz yeni ev sahibine 1 aylık kirayı vermek zorunda

Notere gidip ihtarname çektir canım 15 güm içinde İban numaranısına yatırın diye iadeli tahütlü posta yolu ile yolla eger 15 gün geçerde ödemezde icra dairesine gidip başvuru yap

Sonradan aklimiza geldi maalesef. Günü gününe kira öderken biz adamın bu denli vurdumduymaz davranacağını düşünemedik.
Maalesef aynı şeyi bizde yaşadık. Ev sahibi bugün yarın diye diye aylarca oyaladı bizi ve vermedi paramizi. Uğraşmak istemedik Allah'tan bulsun hayrını görmemiştir inşaallah.

Maalesef aynı şeyi bizde yaşadık. Ev sahibi bugün yarın diye diye aylarca oyaladı bizi ve vermedi paramizi. Uğraşmak istemedik Allah'tan bulsun hayrını görmemiştir inşaallah.

Alamadıiniz mı siz de. Valla çıkarken sorun etmesin diye eve kendi evim gibi baktım ama fayda etmedi kırıp doken kiraci lazimmis böyle adamlara.

Canım siz artık o parayı unutun millet verdiği çeki ödemiyor kimse birşey yapmıyor sizin depozitonuzu o adama kimse ödettiremez.Bundan sonra taşınscağınız zamn aklınızda olsun son aylar kiradan düşün depozitoyu.Ayrıca evin yeni sahibine ödeme yapmayın borcu eski sahibine devredin.Size böyle yaptılarsa sizde böyle uyanık olacaksınız.

Arkadaşlar yaklaşık 4 ay önce taşındık ve hala depozitoyu geri alamıyoruz. Ev sahibi her konuştuğumuzda öteki haftaya ya da önümüzdeki aya gün veriyor. Ödeme alacagim size verecegim diyor ama yalan daha bir hareket yok. Bizi oyalayıp biktirma pesinde bence. Ayrica biz evde otururken evi baskasina satmis. Ama sözlesmemiz bittiği zaman yapmis bunu galiba. 40 gün fazladan durmak zorunda kaldık evde tasınacağımız ev bitmemisti ve buna ev sahibi izin vermisti kendi. Sözleşme hala bizde bu arada.

Ne yapabilirim bu durumda avukata mı gitsem diyorum bu sefer de astari yüzünden pahalıya mı gelir bilemedim. Başına gelen var mı siz bu durumlarda ne yaptiniz?

Not: depozito 2000 lira bu arada 1000 lirasını yeni ev sahibine verecegiz fazladan durdugumuz zaman için. O süreçte ona gecmis ev çünkü. Tabi parayı alabilirsek.

Noterden ihtar çekin isterseniz. Avukattan ucuza gelir.

Back