Konuşma Problemleri DENVER 2 TESTİ SONUÇLARI :( ACİL YARDIM LÜTFEN

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Denver yapıldı ama toplasan 5 dk anca sürmüştür. Bize daha çok soru sordular, yanıtladık. Sonucu doktorunuz paylaşıcak dediler. İnş iyi gözlemlemişlerdir.

Siz yanındamıydınız test yapılırken, hepsini doğru yapabildi mi?

Kızıma hiç biley yaptırmadılar ki. Sadece kalem kagıt verdi kızım azıcık bi karalama yaptı. Orada durmak istemedi. Süt dilimi verdik yanımıza gelsin diye. Elindeki kalemi isteyince verdi sonra vaz geçip geri çekti. Bize sorular sordu daha cok. Söyle yapar mı böyle yapar mı diye. Yani test pek de sağlıklı olmadı bence ama..:/

Sizin sonuç belli oldu mu?

Doktora gitmedik henüz. 2.bi psikiyatriste gittik. Tv yi hayatımızdan çıkartıp 3 ay beklemek lazımmış denver testi için. Beyin kendini 3 ayda yenilermiş. Tekrar yaptırıcaz. 24 hazirana randevu aldık. Siz hangi rehabilitasyon merkezine gittiniz? Ben de istanbuldayım.

Merhaba.
Bay bay i cok gec yapti demissiniz, acaba kac aylikti yaptığında ?
Kizim 2 yasinda ve halen yapmiyor.

Merhaba biraz bilgi verirmisiniz ? Kızımda 27 aylik tek kelime yok göz kontağı var komut alıyor ama az. Erkekleri sevmiyor bana çok bağlı atipik otizm denildi yaygın gelişimsel bozukluk uyaran eksikliği hersey olabilir denildi özel eğitim ve kreş tv tablet yasak denildi tv az iletiyorum kreşe vermek istiyorum ama ağlıyor sürekli. Özel eğitime gidiyor. Siz neler yaptınız ?

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Çocuğunuzun konuşması için televizyon, tablet, telefon tamamen yasaklamalısınız çünkü bunlar çocuklarda gelişiminde gerilik yapıyormuş. Benim kızımda televizyona maruz kaldığı için gelişiminde gerilik oldu bunların hepsini yasaklayalı gelişmeler var.Ben bunları yasaklamaya 22 aylık başladım ayrıca kızım için dua okudum konuşamayan çocuklar için dua var onu okudum sizde okumak isterseniz
Rabbişrahli duası 27 defa, 7 defa Fatiha suresi ,3 defa selaten tefriciye duası 27 gün boyunca hiç ara vermeden hergün okunacak
Bütün duaları suya okuyup üfleyecek hepsini tek tek okuyup suya üfleyecek çocuga içirecek hergün okudugu suyu içecek çocuk inanın benim kızımın en fazla 5 kelimesi vardı hatta su bile diyemiyordu bu duayı okuduktan sonra kelime hazinesi baya arttı hatta 2li cümle kurmaya başladı şimdi 3 lü ve 4 lü cümle kuruyor sizde okuduktan sonra faydasını görürsünüz inşallah benim kızım şuanda 33 aylık

Bilgi verirseniz bizde farklı şeylere yonelebiliriz benim kızımda konuşmuyor. Nasıl bi eğitim aldınız ? Evde neler yaptınız
Bilgi verirseniz bizde farklı şeylere yonelebiliriz benim kızımda konuşmuyor. Nasıl bi eğitim aldınız ? Evde neler yaptınız
Bahsettiğiniz durumlar zamanla çözülebilir, biraz sabır. Çok şükür ciddi bir tanı konmamış.
Bizim özel eğitim için gittiğimiz kurumda böyle hafif vakalar için anasınıfı vardı. Günde 3 saat eğitim veriyorlardı bu çocuklara. Konuşma, bilişsel gelişim, sosyal gelişim, öz bakım becerileri hepsini kapsayan bir eğitim bu. Haftada 1 günde 1 saat dil terapistine gidiyordu. Evde yapmamız gerekenleri söylüyorlardı bize. Bazı ödevler veriyordu. Hatırladığım eğitime başladığımız ilk hafta üfleme çalışmaları yatırmışlardı. Evde mum falan üfletmemizi istemişlerdi. Üflemeli oyunlar oynuyorduk. Bazı masajlar göstermişlerdi evde yapmam için. Kelimeler çıkmaya başlayınca ödevler veriyorlardı, evde çalıştırıyordum. İlk önce çok basitten başladık tabi. Hayvan resimleri gösterip sesini taklit ettirmek gibi...
Gittiğiniz özel eğitim merkezi sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…