- Konu Sahibi Endoplazmikretukulm
-
Denver testinden sonra sizi yönlendirirler.
Çocuğunuzun özel eğitime ihtiyacı yoktur belkide..kreşte düzelir...
Rehabilitasyon merkezi için rapor lazım yoksa seanslar çok pahalı. Biz rapor almadık zaten raporluk düzeyde değildi. Dil terapistine gittik.. raporluda olsa ücretli zaten o.
Birde gittiğimiz kurumda anasınıfı vardı. Oraya verdik. Haftada 2 gün. 9 ayda çok değişti, konuşmaya başladı...
İlk kelimeler 1 ay sonra çıkmaya başladı. 9 ay sonunda konuşmaya başlamıştı.Çok sevindim sizin adınıza. Peki ne zaman gelişim kaydetmeye başlamıştınız. İlk kelimesi 9 ay sonra mıydı? Yoksa tam konuşması mı 9 ay sürdü?
Siz yanındamıydınız test yapılırken, hepsini doğru yapabildi mi?Denver yapıldı ama toplasan 5 dk anca sürmüştür. Bize daha çok soru sordular, yanıtladık. Sonucu doktorunuz paylaşıcak dediler. İnş iyi gözlemlemişlerdir.
Siz yanındamıydınız test yapılırken, hepsini doğru yapabildi mi?
İlk kelimeler 1 ay sonra çıkmaya başladı. 9 ay sonunda konuşmaya başlamıştı.
İstanbuldayım.Merhaba tekrar. Hangi şehirdesiniz? Herhangi bir rehabilitasyon merkezine mi gittiniz?
Sizin sonuç belli oldu mu?
aamir khan merhaba, sizin sorununuz sadece konuşmaması mıydı ? Benimkide 3 yaş 1 aylık sizde ilk o zaman arayışa girmişsiniz ve çok kısa sürede başarmışsınız. Bizimki bir çok şeyin adını falan öğrendi basit fiileri kullanıyor aç ver geldi gitti gibi ama konuşamıyor. Ama tek problemimiz konuşmama değil, çok sosyal değil, kendi halinde sakin, bay bay ı falan çok geç yaptık, şimdi kelime sayısı arttı ekolalik konuşma çok yoğun olmasada yapıyor.. Bu sebeple otizm belirtileri taşıyor anladığım kadarıyla sizde davranışsal herhangi bir problem yokmuş değilmi?
ne eğitimi aldınız aaba evde neler yaptınız bnim oğlumda 22 aylık konuşmuyor9 ay eğitim aldık. Şu an konuşuyor, iyi durumdayız eğitimi bıraktık artık.
Merhaba biraz bilgi verirmisiniz ? Kızımda 27 aylik tek kelime yok göz kontağı var komut alıyor ama az. Erkekleri sevmiyor bana çok bağlı atipik otizm denildi yaygın gelişimsel bozukluk uyaran eksikliği hersey olabilir denildi özel eğitim ve kreş tv tablet yasak denildi tv az iletiyorum kreşe vermek istiyorum ama ağlıyor sürekli. Özel eğitime gidiyor. Siz neler yaptınız ?Çok şükür o dönemleri atlattık. 6 yaşında oğlum 1.sınıfa gidiyor. Hiç bir sorun yok. İnşallah sizdede bir sorun yoktur. Göz teması varsa basit komutları yapıyorsa endişelenmeyin. Kreş bizde işe yaramadı malesef. Özel eğitimle normale döndü.
Bilgi verirseniz bizde farklı şeylere yonelebiliriz benim kızımda konuşmuyor. Nasıl bi eğitim aldınız ? Evde neler yaptınızİstanbuldayım.
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Çocuğunuzun konuşması için televizyon, tablet, telefon tamamen yasaklamalısınız çünkü bunlar çocuklarda gelişiminde gerilik yapıyormuş. Benim kızımda televizyona maruz kaldığı için gelişiminde gerilik oldu bunların hepsini yasaklayalı gelişmeler var.Ben bunları yasaklamaya 22 aylık başladım ayrıca kızım için dua okudum konuşamayan çocuklar için dua var onu okudum sizde okumak istersenizMerhaba biraz bilgi verirmisiniz ? Kızımda 27 aylik tek kelime yok göz kontağı var komut alıyor ama az. Erkekleri sevmiyor bana çok bağlı atipik otizm denildi yaygın gelişimsel bozukluk uyaran eksikliği hersey olabilir denildi özel eğitim ve kreş tv tablet yasak denildi tv az iletiyorum kreşe vermek istiyorum ama ağlıyor sürekli. Özel eğitime gidiyor. Siz neler yaptınız ?
Bilgi verirseniz bizde farklı şeylere yonelebiliriz benim kızımda konuşmuyor. Nasıl bi eğitim aldınız ? Evde neler yaptınız
Merhaba biraz bilgi verirmisiniz ? Kızımda 27 aylik tek kelime yok göz kontağı var komut alıyor ama az. Erkekleri sevmiyor bana çok bağlı atipik otizm denildi yaygın gelişimsel bozukluk uyaran eksikliği hersey olabilir denildi özel eğitim ve kreş tv tablet yasak denildi tv az iletiyorum kreşe vermek istiyorum ama ağlıyor sürekli. Özel eğitime gidiyor. Siz neler yaptınız ?
Bilgi verirseniz bizde farklı şeylere yonelebiliriz benim kızımda konuşmuyor. Nasıl bi eğitim aldınız ? Evde neler yaptınız
Bahsettiğiniz durumlar zamanla çözülebilir, biraz sabır. Çok şükür ciddi bir tanı konmamış.konuşmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?