- Konu Sahibi Endoplazmikretukulm
-
aamir khan merhaba, sizin sorununuz sadece konuşmaması mıydı ? Benimkide 3 yaş 1 aylık sizde ilk o zaman arayışa girmişsiniz ve çok kısa sürede başarmışsınız. Bizimki bir çok şeyin adını falan öğrendi basit fiileri kullanıyor aç ver geldi gitti gibi ama konuşamıyor. Ama tek problemimiz konuşmama değil, çok sosyal değil, kendi halinde sakin, bay bay ı falan çok geç yaptık, şimdi kelime sayısı arttı ekolalik konuşma çok yoğun olmasada yapıyor.. Bu sebeple otizm belirtileri taşıyor anladığım kadarıyla sizde davranışsal herhangi bir problem yokmuş değilmi?
Aynen bizimde % 40 raporumuz var rehabilitasyona gidiyor bazı belirtiler otizm gösteriyor ama benim anlamadığım doktorun birisi otistik diğeri gelişim geriliği diyor iki ay da kelimelerimi arttı el becerileri falan daha iyi şimdi inşallah yasitlarini yakalayacagizMerhaba, konuşmama dışında bizimde birkaç süpheli hareketimiz vardı, en önemlisi göz teması azdı, bazı takıntıları vardı. Rehabilitasyon merkezindeki uzman öğretmen %90 bişey yok ama %10 şüphe ancak denver testinden sonra ortadan kalkar dedi. Test temiz çıkınca bizi 6 kişilik (hafif otistik ve yaygın gelişimsel bozukluğu olan sınıf) anasınıfı eğitimine ve 1 ay sonrasında dil terapistine başlattılar. Çok şükür hızlı gelişme gösterdi.
Sizin çocuğunuzda bahsettiğiniz anormallikler birçok çocukta var. Geçici şeyler. Benim rehabilitasyon merkezinde gördüğüm çocukların en hafifi %40 otistik ve 1 yıllık eğitimin sonunda cümle kurmaya başlayan çocuklar. Sizin anlattıklarınıza göre endişe edilecek bir durumunuz yok çok şükür. Sizde içinizin rahat etmesi açısından gelişim testi yaptırabilirsiniz.
Merhaba aynı sorun benim oğlumdada var siz şuan n3 durumdasınz denver testi istediler bizden de üzüntüden mahvoldum neredeyse lütfen şuanki durumunuzu paylaşır mısınız3 yaşındaki oğlumun henüz konuşamamasından dolayı yaptırdığım denver testi sonuçlarını paylaşacağım. Bilgisi olan varsa yazsın lütfen. sağolun.
Bizim test sonucuna göre gecikmiş konuşma tanısı kondu, onun dışında bir sorunu yoktu. 9 ay rehabilitasyona gittik. Eğitimin 1.ayında kelimeler gelmeye başladı zaten. 9 ay sonunda cümle kuruyordu. Anaokulunda bazı problemler yaşadık, uyum sorunu... hiç oturmuyormuş sınıfta, hiç-bir etkinliğe katılmıyormuş, arkadaşlarına vuruyormuş falan filan ... koleje verdik herşey değişti..Ama aynı zamanda duyu bütünleme dersleride aldık 1 yıl...belki onun faydası oldu belki yaş aldıkça düzeldi bilmiyorum ama çok şükür herşeyi atlattık. Şimdi 6 yaşında 1. Sınıfa gidiyor. Yine koleje verdik. Kalabalık sınıflarda uyum sorunu yaşamasından korktuk. Şu an bir sorun yok. Arkadaşlarıyla birlikte söktü okumayı..Merhaba aynı sorun benim oğlumdada var siz şuan n3 durumdasınz denver testi istediler bizden de üzüntüden mahvoldum neredeyse lütfen şuanki durumunuzu paylaşır mısınız
Bizimkide anne baba demiyordu birkaç kelime söylüyordu ama cümle kurmuyor birde iletişim kuramıyoruz bazı komutları alıyor bazılarınıda almıyordu seslendiğimzde bakmıyor bunlar için gittik denver testi verdiBizim test sonucuna göre gecikmiş konuşma tanısı kondu, onun dışında bir sorunu yoktu. 9 ay rehabilitasyona gittik. Eğitimin 1.ayında kelimeler gelmeye başladı zaten. 9 ay sonunda cümle kuruyordu. Anaokulunda bazı problemler yaşadık, uyum sorunu... hiç oturmuyormuş sınıfta, hiç-bir etkinliğe katılmıyormuş, arkadaşlarına vuruyormuş falan filan ... koleje verdik herşey değişti..Ama aynı zamanda duyu bütünleme dersleride aldık 1 yıl...belki onun faydası oldu belki yaş aldıkça düzeldi bilmiyorum ama çok şükür herşeyi atlattık. Şimdi 6 yaşında 1. Sınıfa gidiyor. Yine koleje verdik. Kalabalık sınıflarda uyum sorunu yaşamasından korktuk. Şu an bir sorun yok. Arkadaşlarıyla birlikte söktü okumayı..
Siz sadece konuşmuyor diye mi gittiniz, anormal gelen durumlar var mı
Birde bu gecikmiş konuşma tanısı kaç yaşındayken konuldu benim oğlum 2 yaş 2 aylık birde bu durumda bizler ne yapmalıyız siz nasıl başa çıktıktınızBizim test sonucuna göre gecikmiş konuşma tanısı kondu, onun dışında bir sorunu yoktu. 9 ay rehabilitasyona gittik. Eğitimin 1.ayında kelimeler gelmeye başladı zaten. 9 ay sonunda cümle kuruyordu. Anaokulunda bazı problemler yaşadık, uyum sorunu... hiç oturmuyormuş sınıfta, hiç-bir etkinliğe katılmıyormuş, arkadaşlarına vuruyormuş falan filan ... koleje verdik herşey değişti..Ama aynı zamanda duyu bütünleme dersleride aldık 1 yıl...belki onun faydası oldu belki yaş aldıkça düzeldi bilmiyorum ama çok şükür herşeyi atlattık. Şimdi 6 yaşında 1. Sınıfa gidiyor. Yine koleje verdik. Kalabalık sınıflarda uyum sorunu yaşamasından korktuk. Şu an bir sorun yok. Arkadaşlarıyla birlikte söktü okumayı..
Siz sadece konuşmuyor diye mi gittiniz, anormal gelen durumlar var mı
Biz 3 yaşında başladık eğitime. Sizinki daha çok küçük. Bence anlattıklarınız normal şeyler. Eğer denver testi sırasında birçok şeyi yapamazsa sakın endişelenmeyin, zaten ayına uygun şeyler istiyorlar ama çocuklar o an yapmak istemeyebiliyor yada gerçekten yapamayabilir. Sonuçta ilk kez karşılaştığı bir durum. Ben çok kafaya takmıştım o dönem. Neden yapamadı falan diye. İnanın çok gereksizmiş. O an yapamaz siz evde gösterin anlatın yapar.Birde bu gecikmiş konuşma tanısı kaç yaşındayken konuldu benim oğlum 2 yaş 2 aylık birde bu durumda bizler ne yapmalıyız siz nasıl başa çıktıktınız
Çok sağol biraz içimi ferahlattınız instagram kullanıyorum dediğiniz yeri takip edeceğim inşallah bizde atlatırız bu dönemiBiz 3 yaşında başladık eğitime. Sizinki daha çok küçük. Bence anlattıklarınız normal şeyler. Eğer denver testi sırasında birçok şeyi yapamazsa sakın endişelenmeyin, zaten ayına uygun şeyler istiyorlar ama çocuklar o an yapmak istemeyebiliyor yada gerçekten yapamayabilir. Sonuçta ilk kez karşılaştığı bir durum. Ben çok kafaya takmıştım o dönem. Neden yapamadı falan diye. İnanın çok gereksizmiş. O an yapamaz siz evde gösterin anlatın yapar.
Konuşma kartları var belki biliyorsunuzdur. Internetten alıp çalıştırmaya başlayabilirsiniz. Bir-çok kart var konuşmayla ilgili. Adim adım gidiyor. Ses_kelime_eylem_cümle _soru cevap...
Birde instagram kullanıyorsanız akademisyenanne sayfasına bir göz atın. Kitaplarını alıp okuyun. Özellikle yeni çıkardığı kitap size çok ama çok yol gösterir.
Insallah hızlı ve rahat atlatırsınız. Erken başlıyorsunuz büyük avantaj. Ben 2 yaşındayken birkaç saat evimin yakınındaki kreşe götürdüm. Oyun grubuna. Hiç gelişme olmadı. Siz daha çabuk sonuç alırsınız.Çok sağol biraz içimi ferahlattınız instagram kullanıyorum dediğiniz yeri takip edeceğim inşallah bizde atlatırız bu dönemi
Bakırköyde yaptıracağız 2 ay içerisinde haber vereceklermiş.Ben de hemen kreşe vermeyi düşünüyorum denver testine olumlu yanıt versin diye iletişim kurmak çok zor oğlumla biraz açılsın istiyorum siz nerede yaptırmıştınızInsallah hızlı ve rahat atlatırsınız. Erken başlıyorsunuz büyük avantaj. Ben 2 yaşındayken birkaç saat evimin yakınındaki kreşe götürdüm. Oyun grubuna. Hiç gelişme olmadı. Siz daha çabuk sonuç alırsınız.
Denver testini nerede yaptıracaksınız.
instagramdan konuşabilir miyiz bu sayfayı pek kullanamıyorum bilditim gelmiyor sfygll kullanıcı adımInsallah hızlı ve rahat atlatırsınız. Erken başlıyorsunuz büyük avantaj. Ben 2 yaşındayken birkaç saat evimin yakınındaki kreşe götürdüm. Oyun grubuna. Hiç gelişme olmadı. Siz daha çabuk sonuç alırsınız.
Denver testini nerede yaptıracaksınız.
Çok şükür o dönemleri atlattık. 6 yaşında oğlum 1.sınıfa gidiyor. Hiç bir sorun yok. İnşallah sizdede bir sorun yoktur. Göz teması varsa basit komutları yapıyorsa endişelenmeyin. Kreş bizde işe yaramadı malesef. Özel eğitimle normale döndü.E Endoplazmikretukulm zamanında siz acil yardım isteyerek konu açmış ve çok şükür normale dönmüşsünüz. Darısı başımıza inş. Şimdi de ben yardımlarınızı bekliyorum.
Çok şükür o dönemleri atlattık. 6 yaşında oğlum 1.sınıfa gidiyor. Hiç bir sorun yok. İnşallah sizdede bir sorun yoktur. Göz teması varsa basit komutları yapıyorsa endişelenmeyin. Kreş bizde işe yaramadı malesef. Özel eğitimle normale döndü.
Rehabilitasyon merkezine gittik 9 ay.Özel eğitim dediğiniz nasıl bir şey? Evde mi oluyor?
Rehabilitasyon merkezine gittik 9 ay.
Denver testinden sonra sizi yönlendirirler.Rehabilitasyon merkezine gitmek için rapor mu lazm? Nasıl gidiliyor?
Denver testinden sonra sizi yönlendirirler.
Çocuğunuzun özel eğitime ihtiyacı yoktur belkide..kreşte düzelir...
Rehabilitasyon merkezi için rapor lazım yoksa seanslar çok pahalı. Biz rapor almadık zaten raporluk düzeyde değildi. Dil terapistine gittik.. raporluda olsa ücretli zaten o.
Birde gittiğimiz kurumda anasınıfı vardı. Oraya verdik. Haftada 2 gün. 9 ayda çok değişti, konuşmaya başladı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?