- Konu Sahibi Endoplazmikretukulm
3 yaşındaki oğlumun henüz konuşamamasından dolayı yaptırdığım denver testi sonuçlarını paylaşacağım. Bilgisi olan varsa yazsın lütfen. sağolun.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yükleyemedim. tekrar deniyorum.Sonuçlar nerde
yükledim. bir bilginiz var mı? paylaşırsanız sevinirim. nasıl bir yol izleyeceğimizi şaşırdık.Sonuçlar nerde
e3 yaşındaki oğlumun henüz konuşamamasından dolayı yaptırdığım denver testi sonuçlarını paylaşacağım. Bilgisi olan varsa yazsın lütfen. sağolun.
ad soyad söyleyemez konuşmuyorki... ince motor 1 uyarı dediği 3 küçük küple köprü yaptı aynısını yapmasını istedi onu yapamadı....dil gelişiminin hepsinden kaldı....kaba motor olanak dışı dediği bisiklet sürüyor mu dedi. bisiklet almadık dedim o .....benim korkum anormal bir gelişim gösterdi yazısı oldu. yanında okumadım kağıdı okusaydım sorardım. o kelime kafama takıldı. yarın ram a gideceğiz bu raporla.Konusmasi ne düzeyde.benim kizimda denver testi yapılmıştı ve kaba motor geriligi teşhisi kondu.fizik tedavi görüyor.anladığım kadarıyla konuşmayla ilgili sorunlar tespit edilmiş.en mantık kisi dil terapistine danışmak gibi geliyor.2 gecikme maddesi derken yasina göre yapmasi gereken iki seyi hicyapmıyor, 6 uyarı maddesi de herhalde 6 maddede tam başarı gosterememis demek.mesela adını ve soyadını soyleyememis
sadece 2 kelimesi anlaşılır oda baba ve bu ne .... konuşma terapistlerinin özelleri çok pahalı, rehabilitasyon merkezleri içinde rapor almak lazımmış. raporda çocuğun ilerki yaşamında karşısına çıkar diyorlar.Konusmasi ne düzeyde.benim kizimda denver testi yapılmıştı ve kaba motor geriligi teşhisi kondu.fizik tedavi görüyor.anladığım kadarıyla konuşmayla ilgili sorunlar tespit edilmiş.en mantık kisi dil terapistine danışmak gibi geliyor.2 gecikme maddesi derken yasina göre yapmasi gereken iki seyi hicyapmıyor, 6 uyarı maddesi de herhalde 6 maddede tam başarı gosterememis demek.mesela adını ve soyadını soyleyememis
cevaplarınız için teşekkürler. Sizede çok geçmiş olsun. rama gittik bu test sonuçlarıyla.. raporlık bir durumu yok, anormal kelimesi konuşma geriliği için kullanılan bir terim dendi. özel kreşine başlayacak haftada 2 gün 3 saat... gerek duyulursa konuşma terapistinede başlayacak.. kreşi normal kreş gibi değil zaten. sınıfta 6 öğrenci 2 öğretmen çocuğun hangi konuda eksikliği varsa onu tamamlıyorlar... bizede evde yapabileceğimiz pratik şeyler gösterdiler onlara başlayacağız. bilirsiniz belki mum söndürme, peçete pinpon topu üfleme gibi...Kizim için %20rapor aldık.arkadaşım fizyoterapist.bu raporun ilerde karşısına cikmayacagini defalarca belirtti.sanirim %40in altındaki raporlar için geçerli bu durum.benim kizimda sesleri yanlis çıkarıyor ve dil terapistine götürüyoruz Manisada.seansı 100 tl.simdi oğlunuz her alanda en az bir eksik yaşadığı için anormal terimi kullanılmış gibi geldi bana.sonuçta eksikleri var bunu yanlis bir kelimeyle izah etmişler. Bence hic üzülmeyin o tabir için.siz iyi bir gelişim uzmani ve terapist bulun.cocugu Krese verin, kalabalık ortama sökün,tv yi yok edin,kitap okuyun.kendini beden diliyle mi ifade ediyor peki
9 ay eğitim aldık. Şu an konuşuyor, iyi durumdayız eğitimi bıraktık artık.Merhaba yeni durumunuz Nasıl
teşekkürler. yeni mi başladınız eğitime. sorun ne??Gözünüzaydın darısı başımıza bizimkide 3yaş 1aylık
Gelişmeleri bildirirseniz mutlu olurum yada evde neler yaptığınızı
Benim de yegenım 4 yaşına kadar hiç konuşmadı su istediği zaman bile söylemedi. Kreşe verdik, kreşte açıldı ama orda da ilk zamanlar hiç konuşmafı. Sonradan mecburen konuştu. Ve çok zeki bir çocuk zeka olarak yaşıtlarının ilerisinde maşallah siz de çok takmayın lütfen
Çocuğun konuşmasına zihinsel yada bedensel bir engeli olmadığı sürece eryada geç mutlaka konuşacaktır. Önce bi engel olup olmadığı araştırılmalı. eğitim aldığımız dönemlerde 3 yaşına 4 yaşına kadar çocuğundaki anormallikleri farkedememiş veliler gördüm.![]()