Bebek Beslenmesi denizz??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

minnosh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2008
971
59
98
İstanbul
oğlum 6. ayını doldurdu. tatile çıkma planlarımız var. bebekleri denize sokma konusunda düşüncelerinizi merak ediyorum. ne şekilde denize girmeli,, hangi güneş kremini kullanmalı?.

doktormuz bize 1 yaşına kadar yoğun aşı olduğu için enfeksiyon kapabilir denize götürmeyin demişti. ama deniz suyunun ve günşin de faydası çok.kararsız kalıyorum. sizlerin doktor yorumları nasıl oldu paylaşır mısınız??

ben dr.uma bugün sordum ve 6.aydan sonra girebilir dedi bnm bebişim henüz 3 aylık olduğu için deniz planlarımız seneye ertelendi bu sene sadece havuza girebilecek
sizinkide demir sanırım bizim demirimizin yerinede kulaç atsın demir bebek

havuza nasıl izin verdi anlamdım. havuz enfeksiyon açısından daha tehlikeli değil mi??

pimpirikli annesi denize sokarsa adaşının yerine de cupur copur yüzer teyzesi...

Bizim doktorumuz da 6.aydan sonra denize izin verdi ama havuz olmaz dedi. Tabii bebek havuzları var evde kendimiz doldurup ona sokuyoruz ayrıca denize de soktuk, ilk başlarda soğuk olur diye endişelendik ama bizimki denizi çok sevdi şimdi dedesiyle en büyük zevki suda ayak çırpmak. Koruma olarak da sebamedin 50+ faktörlü spreyini kullanıyorum, güneşe çıkmadan 30 dakika önce sürmek gerekiyor. Üzerinde de bilgi var zaten. Bir de öğlen güneşine çıkarmıyorum, 4'den sonra çıkmaya gayret ediyoruz. Asla şapkasını takmayı da ihmal etmiyorum...

havuza nasıl izin verdi anlamdım. havuz enfeksiyon açısından daha tehlikeli değil mi??

pimpirikli annesi denize sokarsa adaşının yerine de cupur copur yüzer teyzesi...

bebek havuzu demek istemiştim bahçede içini doldurup annesinin ucağında girecek inş.:teytey:

Benim kızımda 6 aylık bizim doktorumuz denize kucakda 5 dakika kalacak şekilde temiz bir denize sokabilirsiniz dedi kız benim bebeğim çıkarttığınız gibide belden aşağısını yıkayın dedi idrar yolu enfeksiyonu açısından havuza kesinlikle sokmayın dedi başına geniş kenarlı şapka takın en az 50 faktör korumalı güneş kremi kullanın dedi

Güneşten mutlaka koruyun. Chicco güneş kremi çok iyidir tavsiye ederim.
Denize 5-10 dakika sokabilirsiniz ama hemen üzerini değiştirin ıslak kalmasın.
Rüzgar varsa ordan hemen uzaklaşın.
Deniz kenarında rüzgar çok etkiliyor bebekleri.

valla ben güneşte ılıyan deniz suyuyla yıkadım kızımı biraz da kumda beklettim ayaklarını...kremledim bi güzel az da güneşlendik sonra da normal banyosunu yaptırdım...o kadar pimpirikli olmamak lazım diyenlerdenim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…