• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deniz subayı eşi olmak

Kiraze92

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2018
201
137
103
33
arkadaşlar eşim deniz subaylığını kazandı eğitime gidecek ama ben çok endişeliyim deniz subayı eşi olanlar bana bilgi verebilir mi sürekli ayrı mı kalacağız:(

Şimdiden hayırlı olsun, benim de erkek arkadaşım deniz subayı ve 8 aylık bir ilişkimiz var. Sürekli denizde olması gibi bir durum söz konusu değil, seyirler dışında haftaiçi 8-5 çalışmaları, birkaç haftada bir haftasonu nöbetleri ve haftaiçi nöbetleri var. Gemideki personel sayısına göre nöbet aralıkları değişiyor, çünkü sırayla nöbet tutuluyor. Seyir süreleri ise bulunduğu gemiye ve verilen görevlere bağlı. Mesela fırkateynler 3-4 aylık uzun seyirlere gidiyor, ama diğer gemiler benim anladığım ve gördüğüm kadarıyla maksimum 1 ay süreli seyire çıkıyor. Tabii görev geldikçe gitmek durumunda olsalar da ardarda birkaç defalık uzun seyirler olmuyor. Yaz sonu ve sonbahar aylarında seyirler sıklaşıyor. Bu yaz seyire hiç denk gelmedim.

Biz evli olmadığımız için evlilikte nasıl etkileri olur kesin birşey söyleyemiyorum, bu yüzden etrafımdaki evli çiftlerden örnek verebilirim. Ama güzel yanı özlüyorsun ve ilişkide tutku kaybolmuyor. Hatta romantik yanları güçleniyor gözlemlediğim kadarıyla :) Kendine zaman ayırabiliyorsun. Evlilikte ister istemez klasik bir döngü oluyor. İşten eve dön, yemek ye, dışarı çık, arkadaşlarla konuş vs. Bazı zamanlar bu döngünün dışına çıkmak insanı tazeliyor. Bir de en güzel tarafı seyirdeyken birçok şeyden mahrum kaldıkları için geri döndüklerinde birlikte zevkli şeyler yapmak istemeleri. Paylaşımlar daha kıymetli oluyor. Çocuk, ev veya diğer işlerle birebir ilgilenmek durumunda kalabilirsin zamanı gelince. Sonuç olarak bu durum ikinizin de ilişkideki tutumu ve rolü ile alakalı. O, seyirdeyken senin tek başına üstlendiğin sorumlulukları görüp, saygı duyup bir şekilde hafifletmeye çabalayacaktır. Eğer farkında değilse işi baştan sağlam tutmalısın ve bu beklentini belli etmelisin. Evet bir kadın olarak erkeklerin yapamayacağı bir sürü şeyi tek başımıza yapabiliyoruz, ancak bu durum pohpohlanman gerektiği gerçeğini değiştirmez :)

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ☺️ üniversite mezunu sonrasında kursa gitti değil mi

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ☺️ üniversite mezunu sonrasında kursa gitti değil mi
Rica ederim :) Hayır bahriye ve harp okulundan mezun benimki. Üniversite sonrası kursla mesleğe katılanlarda alışma sürecinin bazılarında biraz zor geçtiğini ama genel anlamda sıkıntı yaşanmadığını biliyorum bu arada

Rica ederim :) Hayır bahriye ve harp okulundan mezun benimki. Üniversite sonrası kursla mesleğe katılanlarda alışma sürecinin bazılarında biraz zor geçtiğini ama genel anlamda sıkıntı yaşanmadığını biliyorum bu arada
Arkadaşım deniz subayı o kadar az ki kimseye ulaşıp bilgi alamadık sen talih kuşusun şuan o kadar çok merak ettiğimiz şey var ki hangisinden başlasam bilemedim keşke erkek arkadaşını tanısaydık da bire bir sorabilseydi eşim kafamızda deli sorular

Benimde ev arkadaşım kara subayı.
Çalışma saatleri iyi , genelde ders çalışıyor kendi sınavları olduğu için.

İyi anlaşıyorum.
Şanslısınız arkadşlar

Öncelikle merhaba, 6 aydır konuştuğum biri var deniz elektronik astsubayı kendisi karakter olarak anlayışlı merhametli birisi çokta seviyorum kendisini niyetimiz evlenmek ama aklıma takılan konular var seyir görevi sürekli gitme durumu canımı sıkıyor denizci ile evli olanlar lütfen akıl verir misiniz bir ömür boyu ayrı kalmak gözümü korkutuyor ama kendisi tutkulu biri beni çok mutlu ediyor

Öncelikle merhaba, 6 aydır konuştuğum biri var deniz elektronik astsubayı kendisi karakter olarak anlayışlı merhametli birisi çokta seviyorum kendisini niyetimiz evlenmek ama aklıma takılan konular var seyir görevi sürekli gitme durumu canımı sıkıyor denizci ile evli olanlar lütfen akıl verir misiniz bir ömür boyu ayrı kalmak gözümü korkutuyor ama kendisi tutkulu biri beni çok mutlu ediyor
Evlendiniz mi? Hala burada mısınız? Benim de erkek arkadaşım deniz subayı, birbirimizi bilgilendirip, destek olabiliriz.

Back