• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deniz Seki serbest brakld.

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi

İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerinin geçen şubat ayında yaptıkları kokain operasyonu kapsamında 218 gündür tutuklu bulunan şarkıcı Deniz Seki, dün ilk kez hâkim karşısına çıktı. Hakkında 8,5 yıldan 24.5 yıla kadar hapis cezası istenen Seki, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kararı duyar duymaz sevinç çığlıkları atan Seki’nin yargılamasına 18 Şubat’ta devam edilecek.
“Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak” ve “Kullanmak için uyuşturucu madde satın almak” suçlarından, hâkim karşısına çıkan Seki, dün sabah tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Tutukevi’nden Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Koyu gri renkli ceket, siyah pantolon ve topuklu ayakkabı giydiği ve zayıfladığı gözlenen Seki, gülümseyerek, “Adalet yerini bulacak, dualarınızı bekliyorum” dedi.

Jandarma kumanya verdi
Seki’nin kardeşleri Serdar ve Serkan Seki de adliyeye geldi. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın saat 11.00’de başlaması gereken ilk duruşması yoğunluk nedeniyle öğleden sonra 13.30’a ertelendi. Seki öğle yemeği olarak jandarma tarafından verilen kumanyayı yedi.
Saat 14.00’te başlayan duruşmada sanıkların bulunduğu bölümde en başta Seki oturdu. Seki bacak bacak üstüne atınca görevli tarafından uyarıldı. Mahkeme Başkanı’nın, aylık gelirini sorması üzerine Seki, “7 aydır hiçbir gelirim yok. Öncesinde aylık 20 bin lira kazanıyordum. Şimdi üzerime kayıtlı hiçbir şeyim yok” dedi. Seki, duruşma sırasında dinleyiciler arasında yer alan muhabirler Suat Ünal’ı görünce gözyaşlarına hâkim olamadı. Mahkemeye 3 sayfalık yazılı savunma veren Seki şunları söyledi:

‘Adını anmak istemiyorum’
“218 gündür bu dakikayı bekliyorum. Adını bile anmak istemediğim bu maddeyi kulllandığım için çok pişmanım. Hiç kimseye aracılık etmedim. İnanın yalan söylemiyorum. Savcılık ifademi kesinlikle kabul etmiyorum. Delilleri karartacağım gerekçesiyle tutuklandım. Arkamda bu kadar basın ordusu varken nasıl delil karartabilirim? Bir hata yaptım ve bedelini en ağır şekilde ödedim. Önce ailemden sonra beni seven herkesten özür diliyorum. Ölene kadar bu maddenin karşısında olacağım. Kafamda cevaplayamadığım bir sürü soru var. Kuruçeşme’de oturuyorum. Jandarma beni Kilyos’a niye götürüyor?
Sanıklardan Sinan Yüksel’i Murat ismiyle tanıyorum. Birkaç sefer ondan madde aldım. Ama kesinlikle arkadaşlarıma temin etmedim. Kısa bir dönem özel hayatımdaki sorunlardan dolayı asosyal olmuştum. Kendime kızgınlığım yüzünden kısa bir dönem bu maddeyi kullandım. Çok pişmanım, tahliyemi istiyorum.”

Kararı duyunca çığlık attı
Adliyeye girerken “Benim için dua edin” diyen Seki, 24 yıla kadar hapis cezası istendiği davada tutuksuz yargılanacağını duyar duymaz sevinç çığlıkları attı.
Serbest bırakılmasının keyfini yaşayan Seki, Beşiktaş Adliyesi’nden çıkarken “Özgürlükten daha kıymetli hiçbir şey yok” dedi. Ardından Seki, avukatı Naim Karakaya’yla birlikte işlemlerinin tamamlaması ve eşyalarını almak için Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’ne gitti. Seki’nin daha sonra dinlenmek için Sapanca’ya hareket etti.

“Özgürlükten?Daha kıymetli bir şey yok”
Serbest bırakılmasının ardından adliye çıkışında?“Özgürlükten daha kıymetli hiç bir şey yok. Pırıl pırıl, değişmiş bir Deniz Seki karşınızda” diyen Seki, işlemlerinin tamamlanması için Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’ne gitti. ?Seki, jandarma aracına binerken tutukluluk halleri devam eden diğer sanıkların yakınları “Bu nasıl adalet” diye Seki’nin serbest kalmasına tepki gösterdi .

cok lazimdi cikardilar...para var huzur var.. bunlar ne ederse etsin yatmazlar icerde.. yazik valla yazik

nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir

nasihat ile yola gelmeyenlere uygulanacak prosedür,yerini buldu bence,çok şımarmıştı.

Back