Deniz ismi hakkinda ne dusunuyorsunuz? (erkek bebek icin)

Daisy0908

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2021
7
1
31
Herkese merhaba, oglumuza Deniz ismini koymak istiyoruz ama esimin ve benim ailemden gelen yorumlar unisex ve hatta genelde kız ismi oldugu yonunde. Yurtdisinda yasadigimiz icin bu isim aslinda erkekler icin kullanilan bir isim (Denis). Siz bu isim hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Benim erkeklere daha çok yakıştırdığım bir isim bence çok güzel

adı deniz olan çok fazla erkek tanıyorum.

deniz gezmiş ve taylan özgür hayranı olarak, kızım da olsa oğlum da bu isimleri koyabilirim. baba beyin siyasi isim takıntısı olmazsa tabi.

Benim adım deniz ama siyasi bir isim olarak görülüyor maalesef. Hatta ülkücü bi aileden geldiğim için küçüklükten beri, doğadaki deniz diye belirtme ihtiyacı duyardım. Adımı çok seviyorum ama ilerde çocuğuna yazışmalarda deniz hanım diyebilirler, bana da deniz bey dedikleri gibi.

Ben çok beğenir ve erkeğe daha çok yakıştırıyorum bu ismi

Şimdi bir isim listesi düşünün .Ordan isimleri okuyorsunuz ve okuduğunuzda kız mı erkek mi anlıyorsunuz ama bu tarz unisex isimler acaba kız mı erkek mi diye soru işareti bırakıyor .Yanına erkek ya da kız olduğunu kesinlestiren bir isim daha eklenebilir çocuğun hayatını kolaylaştırmak için .Bu yüzden unisex isinlerin tek kullanilmasinin zor olacağını düşünüyorum ben .

çok sevdigim bir isimdir yanina ikinci bir isimle taclandirabilirsiniz misal " Deniz Ali "

Deniz güzel bir isim fakat ben unisex isimleri sevmiyorum cinsiyetçi bulunabilir yazdıklarım ama özellikle isim de cinsiyetin belli olması taraftarıyım ilk söylendiğinde kız mı erkek mi net anlaşılmalı benim fikrim.deniz,derin,ekin,dünya,güneş,rüzgar,ümit,ufuk,yağmur,umut,çağrı,ebrar ilk aklıma gelenler bu isimler güzel fakat ben de ilk duyunca hiç bir çağrışım yapmıyor, isim ilk duyulduğunda en azından kız mı erkek mi olduğu %95 anlaşılmalı diye düşünüyorum. Bir de yeni çıkan isimlerin kız mı erkek mi olduğu anlaşılmıyor onları da o yüzden sevmiyorum mesela arel aren arden vs gibi

Deniz ismi erkege yakistiramiyorum. Kizlarda daha guzel bence
Tam tersi düşünüyorum erkeğe daha çok yakışıyor bence deniz eğer konulacaksa belki arkadaşların yazdığı gibi cindiyetin direk anlaşılması için yanına net kısa bir isim eklenebilir
Ali deniz mert deniz alp deniz gibi

Gayet güzel isim. Bizim ailede hem kıza hem erkeğe kullanılıyor. Siyasi bir isim olduğunu düşünmüyorum. Yeni nesil tanımıyor bile. Şimdiki dinazorlar da öldüğü zaman da gönül rahatlığıyla kullanabilir ismini. Kaldı ki siz yurtdışındaymışsınız zaten.

Bir çocuğumuz olursa
Adı Deniz olmalı,
İster kız ister erkek
Farketmez hiç biri
Fakat bakışları farketmeli
Güneş gibi olmalı
Aydınlatmalı her tarafı
Her bir yandan bir bir
Diyorum ve oyumu Deniz'den yana kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…