Salata Tarifi Deniz Brlcesi Salatas Resimli

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
45
bir ege klasiği daha

4 bağ deniz börülcesi alınır

4 bağ deniz börülcesi
1 limon
1 çay bardağı zeytinyağı

deniz börülceleri yıkanıp düdüklü tencereye kapatılır.15 dk kaynatılır.bu bitki kendisinden tuzlu olduğundan tuz ilave edilmez.daha sonra çıkartılıp resimdeki gibi tek tek kılçıkları çekilerek çıkartılır.en son üzerine limon ve zeytinyağıyla sos yapılıp afiyetle yenir..

Eklentiler

• $24052009(032).jpg
    $24052009(032).jpg
    102,1 KB · Görüntüleme: 68
  • $24052009(041).jpg
    $24052009(041).jpg
    96 KB · Görüntüleme: 105
Son düzenleme:
DENIZ KIYILARINDA OLUR BU OT.DENIZIN TUZUNU CEKTIGI ICIN KENDINDEN TUZLUDUR.AMA HAKıKı ZEYTıNYAĞIYLA YEME DE YANINDA YAT YANı.ıNŞALLAH MıSAFıRıM OLURSUN BıRGÜN BEN YAPARM SANAkaydirigubbakcemile5

Akçay a tatile gitttiğimizde mutlaka yaparım bu salatayı üzerine ufak kabuğu soyulmuş domates doğrarım çok nefis olur

denize yakın yaşayanlar için tam bir nimet süper lezzetli bir salata...eminim sizin yaptığınızda harikadır.ellerinize sağlık cnm..

Geçen Haftasonu yedim ben bu salatayı.
Hatta adını anımsıyamadık,Gerçekten lezzetli bir yeşillik.
eline sağlık cnm

Geçen Haftasonu yedim ben bu salatayı.
Hatta adını anımsıyamadık,Gerçekten lezzetli bir yeşillik.
eline sağlık cnm

yarasın barzeyime.izmirde bol oluyor bu bizde bol bol yaparız hatta ıraktan gelirken anneme sipariş vermiştim hemen..sanada afiyet bal şeker olsn cnm..

yarasın barzeyime.izmirde bol oluyor bu bizde bol bol yaparız hatta ıraktan gelirken anneme sipariş vermiştim hemen..sanada afiyet bal şeker olsn cnm..

Annem İzmirli Karşıyaka Alaybeyliydi Canım.
Bizde yerdik ama adını anımsıyamadım işte.Iraktata oluyor yani.
Ne güzela.s.

Annem İzmirli Karşıyaka Alaybeyliydi Canım.
Bizde yerdik ama adını anımsıyamadım işte.Iraktata oluyor yani.
Ne güzela.s.

yanlış ifade ettim sanırm ben ıraktan gelirken izmirdeki anneme sipariş verdm cnm..anlatma özürlüüm kusura bakma,,hemşoyuz yani çok sevindm..

ellerine sağlık canım hiç yemedim tadını bilmiyorum ama şifa kaynağı olduğu kesin..

tansiyon hastaları hariç tahmin ediorm ooledr cnm..lifçe zengin ve muhteşem lezzetli bir salata..inşallah nasip olur tadına bakmak senın ıcın cnm bnm..opuyorumnanaktan

bayılırım. bu kış devamlı yaptım. ben sarımsaklı yoğurtlu yaparım birazda zeytinyağı eklerim. ayy canım istedi. yanına da ızgara balık. harika gider.

En sevdiğim salatalardan biridir,ancak Antalya da olmamıza rağmen pek kolay bulamıyorum,bulduklarımda çok pahalı oluyor.ızmir de bağ halinde satılıyormuş çok ucuzmuş(bağı 1tl) geçen hafta teyzem söylemişti.Sarımsak,limon azcıkta elma sirkesi koyuyorum,yanınada fırında balık ohhh nefis.Bir kadehte rakı olsa hiç fena olmaz doğrusu :)))))))))

Paylaşımın için teşekkürler cnm

bayılırım. bu kış devamlı yaptım. ben sarımsaklı yoğurtlu yaparım birazda zeytinyağı eklerim. ayy canım istedi. yanına da ızgara balık. harika gider.

epeydir pazara gidemedim benimde canım istedi bak yine hemen alıp yapmalı bacım.gerçekten nefis oluo...

En sevdiğim salatalardan biridir,ancak Antalya da olmamıza rağmen pek kolay bulamıyorum,bulduklarımda çok pahalı oluyor.İzmir de bağ halinde satılıyormuş çok ucuzmuş(bağı 1tl) geçen hafta teyzem söylemişti.Sarımsak,limon azcıkta elma sirkesi koyuyorum,yanınada fırında balık ohhh nefis.Bir kadehte rakı olsa hiç fena olmaz doğrusu :)))))))))

Paylaşımın için teşekkürler cnm

ewt cnm burada ucuz gerçekten..maydonoz falan gibi demet demet satılıyor.1 lira civarında.balığa muhteşem yakışıyor.zaten bende ilk olarak bir balık lokantasında ayvalıkta keşfetmiştim bu datlu şeyüü o gün bugündür vazgeçilmezimmm.opuyorumnanaktan

ya bu mükemmel bi lezzet
bende bi restorantta yemiştim salata ikramları arasında gelmiştii
ekşi ekşi süperrr bişeee cokacimcoook
ellerine sağlık canımm

Eline sağlık pınarcığım
en sevdiğim salatadır
çok özledim,bulamıyorum buralarda

X