Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

aa sakın moralini bozma ne güzel incelme bile varmış
evet canım şiş oldugumu söylemiştim kiloda azalma var azz bişeyykaydirigubbakcemile3

slm kızlar. banada yer açabilirmisiniz. (genişceeerek olsun :)) ) son zamanlarda bayağı kilo aldım. anti depresan ve troid ilacı kullanıyorum. troid bozukluğu olunca malum kolay kilo verilmiyo çünkü metabolizmam ağır çalışıyo. bundan 20 gün önce doktora gittiğimde SıRKELı Su meselesini doktoruma söyledim ki bende hergün yarım lt suyun içine 3-4 kaşık sirke bir yemek kaşığıda bal koyup içiyorum gün boyunca. fakat dediğim gibi doktoruma söyleyince ' sen ne yapıyosun sirke boğazlarını tahriş eder dedi ve bırakmamı söyledi bende 20 günden beri içmiyorum. için kattığım bal içinde hem zayıflamak istiyosun hem bal içiyosun dedi. sizlerle paylamşmak istedim bunu. evde yürüyüş bandım var fakat benim yapacak halim yok. troid bende çok halsizlik yapıyo. yaşadığım yerde endokrin uzmanıda olmadığından devlet hast. gidip arada baktırıyom troidlerime. neyse kafanızı şişirdim. banada destek olursanız sevinirim

5 kilo versem yeter ya ama olmuyo günde 2 lt suda içemiyorumki ben midem bulanıyo :s

bugun 1 kg vermisimmmmmm 59 oldum artik cok mutluyum inanamadimkaydirigubbakcemile3

tebrikler thalix.
benim bu hafta biraz verimsiz geçti, neredeyse hiç spor yapamadım, yediklerimi de biraz kaçırdım sanırım. haliyle kiloda pek bir değişme olmamaış, geçen cuma 64,6 idi kilom bu gün 64 çıktı. neyse önüüzdeki hafta tekrar bir toparlanma yapıcam inşallah.

bonib hoşgeldin aramıza yerimseniben, umarım istediğin ölçülere en sağlıklı biçimde kavuşursun.

Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Evet dediğin gibi tiroid hastalarının kilo vermesi zordur denir ama diğer insanlardan tek farkı metabolizmanın yavaş çalışmasıdır.
Birçok tiroid sorunu olan kişilerin kilo verdiğini biliyorum. Metabolizmayı hızlandırmaya çalışırsan sorun kalmaz bence.
Evde spor yapamıyorsan dışarda yürüyüş yapmak en iyisi. Umarım kısa sürede tedavini görürsün ama bende tiroid sorunu var veremem düşüncesini kafandan atmakla işe başlamalısın.a.s
Ara öğünlerinde yeşil elma, zencefilli ve limonlu yeşil çay iyi gelecektir. Günde 2-3 bardak içebilirsin.

Hatice 1, her zaman kilo verimi olmayabilir. Bunu takmamak gerekir. İncelmek de senin başarındır.kaydirigubbakcemile5

Thalix, harikasın. a.s.Tebrik ediyorum. Azminin sonucunu görüyorsun artık.

Bendisay, dikkat etmedim demene rağmen 600gr. ı küçümseme lütfen. Haftaya daha iyi olacaktır inanıyorum.vereliniortak

bmi (vücut kütle indeksi)
· 19'un altı: Zayıf
· 19 ile 24 arası: Normal kilolu
· 25 ile 29 arası: Fazla kilolu
· 30 ile 34 arası: Şişman
· 35 ile 39 arası: Çok şişman
· 40'ın üzeri: İleri derece şişman
Bazı arkadaşlarımızın kilosu normal olduğu halde illa zayıflamak istiyorum demesi üzerine bu cetveli aldım. Eğer bu değerleriniz normalse ama bazı bölgelerinizin fazla olduğunu düşünüyorsanız bence yeme içme konusunda kendinizi fazla zorlamayın derim. Hangi bölgeniz fazla ise ona yönelik spora ağırlık verin.kaydirigubbakcemile2

Forumda 'hesaplama cetvelleri' başlığında bütün hesaplamalar var. başka yerde aramaya gerek yok.sositososito
Oradan bütün değerlerinizi öğrenip haftalık tuttuğunuz deftere kaydetmeniz yararlı olur sizin için.:hulya:

bendisay ve binbirrenk ilk desteği sizden aldığım için mutlu oldum çok çok teşekkür ederim size. binbirrenk dediğin gibi kilo veriliyo ama azar azar çok yavaş buda insanı hem yoruyo hem bıktırıyo. bide evde yemek seçen kızınız ve eşiniz olunca kat be kat zorlanıyosunuz. ben bi yol bulamadım. bide ben su içemiyom hiç. günde 2 bardak falan. neden susamıyom anlamıyom. çay kahve tiryakiside değilim. ilk önce su içme sorunumu mu çözsem napsam ki :bbo:

bide ben su içemiyom hiç. günde 2 bardak falan. neden susamıyom anlamıyom. çay kahve tiryakiside değilim. ilk önce su içme sorunumu mu çözsem napsam ki :bbo:

Kesinlikle su içmen lazım. bence sürekli yanında bir su şişesi gezdir, her gördüğünde en azından 1 yudum içersin, bir süre sonra da su içmeye alışırsın diye düşünüyorum. bir de sabahları bir bardak ılık su içmeni öneririm, metabozlizmayı hızlandırdığını söylüyorlar.

[ı]slm hanımlar
buhafta kilom 82.1
geçen hafta 82.6
ama bu hafta inanıyorumki 81i görücemmmmm[/ı]

bendisay yarın su içmeye başlıyom. pazartesi günü eskişehirdeyim senin memlekette ümit sağlığa gidicem :))

Kizlar banada aranizda yer warmi...
Bende kac haftadir berli zayiflamaya calisiyorum..
diyetisyene gidiyorum duzenli ..
2 haftada tek diet yaptim ve o 2 haftada ancak 4 defa disariya cikip ko$tum ve yurudum.
ama anca 200 gram vermisim ..
onceki kilom 75.6 simdi ise 75.4
gunde 7-8 bardak su iciyorum..
yesil cayda icmeye basladim yine..
yurumeye calisiyorum..
baska neler yapabilirim evde hareket olarak diyetisyen gunde en az yarim saat disarda yuru dedi ama bazi gunler cikamiyorum yagmur yagmasindan dolayi..
lutfen banada fikirler verin..
Hedefim 10 kilo vermek..
bide boyum 1.63 ve 65 kilo olmak istiyorum..
Aranizda elma krom kullanan warmi i$e yariyor mu bide ayriyetten zayiflama dogal urunu alicam..

karagözlüm hoşgeldin. elma kromu annem kullanmıştı. bi işe yaramadı dedi valla :)) görünen köyde klavuz istemiyo zaten aynı annem :)))

bendisay hep yanımda su varda içen yok :)) yalnız sabahları ilaç içtiğim için bir bardak oda sıcaklığında su içiyorum. he bide unutmadan nerden duydum hatırlamıyom ama su şiesini aldınmı eline 3 yudum içilcekmiş en az. bi açıklamasıda vardı ama unuttum. bende öyle başlicam. bir bardak kadar içemesemde 3 yudum içebilirim dimi. :içelim:

Yeni katılan arkadaşlar anladığım kadarıyla başlığı tıkladıktan sonra direkt yazmaya geçmişler.fisfisfis
Burada maalesef çeşitli diyet yöntemleri ve ilaçlar tartışılmıyor. Hiçbirimiz uzman değiliz ve bu konunun içeriğine göre uygulamalar ve deneyimler paylaşılıyor.
Böyle çok çeşitlendirirsek konunun dışına çıkmış oluruz ve işin içinden çıkamayız.:hulya:
Sadece bir yöntem uygulanıyor ve ilk sayfada açıklaması var. a.s
Okuduktan sonra ben de bu yöntemi deneyeceğim diyorsanız paylaşımda bulunmanızı öneriyorum.
Sağlıklı beslenme ve sporla ilgili her türlü fikir alışverişlerinizi bekliyoruz.
Herkese sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum.kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…