Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Başta yazılanlar gibi bir not defteri ayarladım ve bir mezura aldım kendime cumadan cumaya ölçüyodunuz siz bende bundan sonra her cuma kendi ölçülerimi kaydedeceğim yarın ilk ölçülerimi yazıp tam anlamıyla başlıyorum...

Rica ederim. Kesinlikle rejim değil ve yasak yok. Onun için sıkılıp bıraktırmayı gerektirecek bir şey yok.kaydirigubbakcemile2
Yani sonuna kadar rahat gideceğine inanıyorum.

Bu arada su içmeyi unutanlara önerim her yemekten önce 2 şer bardak içmeyi alışkanlık haline getirirseniz bir de arada içerseniz etti 8 bardak. Daha ne olsun.zemuszemus
Onu 10 bardağa da çıkarırsınız yavaş yavaş.
Zaten ana ve ara öğünleri düzenli yaptık diyelim. Ama duygusal açlığımız bizi rahat bırakmıyorsa su içelim, bekleyelim. Açlığımızın kalmadığını görürüz.
Bazen susadığımızda acıktık sanıyoruz.

Ablalarım diye başlamak en iyisi olucak diye düşündüm..hepiniz benden yaşça büyük ve diet konusunda çok daha tecrübelisinz mutlaka.
bu konuyu görünce direk girdim ve okudum.
aynı şeyi düşünüyorum. Tek şişman beyniniz kitabını okuduğumdada çok mantıklı geldi ama uygulayamadım en azından burda hep brlikte birbirimize destek çıkarızdiye düşünüyorum.
ben 17 yaşındayım ve 52-53 kilo civarında gidip geliyorum ama boumda kısa olduğundan 45 kiloya inmek istiyorum. Powerplate'e başladım 3 seansım bitti 6.seansın sonunda tartılıcam fakat her gün neredeyse hiç bir işe yaramıyor diye düşünüyorum ve biliyorum böyle düşünmeye devam edersem hiç bir işe yaramicak o yüzden pozitip düşüncelere ihtiyacım var neyse şimdilik yazıcaklarım bu kadar yarından itibaren yedikleri falanda paylaşırım..
hepimize hedefimizde başarılar diliyorum :)

Evet canım. Burada katılan arkadaşlarla fikir alışverişi yapabilirsiniz.
Paylaşımlar insana moral veriyor.
Negatif düşünceleri kafandan atmalısın dediğin gibi. 18 yaş altındakilere diyet önerilmiyor ama bu yöntem diyet olmadığından rahatlıkla uygulayabilirsin.
Başarılarkaydirigubbakcemile5

Takip eden arkadaşlar için deneyimlerimden örnekler vermeye devam ediyorum.
Sütlü tatlıları severim ama evde yapmıyorum artık. Çünkü yaparsam çok tüketeceğim biliyorum.lmaz:
Çok canım çektiğinde uzak bir mesafe market veya pastaneye kadar yürüyorum. Bir porsiyon alıp tekrar hızlı yürüyerek dönüp evde yiyorum.

Misafir geleceğinde 2-3 kişi ise yine evde hazırlık yapmıyorum. Kişi sayısına göre börek çörek her neyse alıyorum. Bilenler biliyor bilmeyenlere de nedenini söylüyorum.
kalabalık misafire evde hazırlık yapıyorum. Yani bitecekse.sositososito

Yediklerimize dikkat ederken içtiklerimize de dikkat etmeyi unutmayalım.
Ben süt, ayran, 1 kahve ve bitki çayından başka bir şey içmiyorum.
Örn: çay içenler günde 10 bardak içiyor diyelim. Birer şekerden 10 şeker.
Tatlandırıcılar da farketmiyor bence. Ben kahvemde 1 normal esmer şekeri tercih ederim. Hiç olmazsa tatlandırıcı gibi kimyasal değil, şeker pancarından yapılıyor.
Tabi bu benim fikrim.:hulya:

bu şekilde bilgiler verdiğin için teşekkür ederim binbir renk,çok faydası oluyor bence.ben de bu sabah tartıldım ve ölçülerimi bi yere yazdım.haftasonu çörek otu ve lahana yağı falan alıp pazartesiden itibaren yediklerime içtiklerime dikkat ederek ve tabi spor yaparak kilo vermeye çalışacağım
opuyorumnanaktan

Rica ederim canım. Böyle aklıma geldikçe yazıyorum işte belki birilerinin işine yarar hatırlatma olur diye.hihoyyyt
Başarılar diliyorum. kaydirigubbakcemile5Umarım istediğin sonucu alırsın.

Herkese Merhabalar,
Binbirrenk öncelikle seni tebrik etmek istiyorum hem kilo vermekteki başarından hem de bize sağladığın motivasyondan dolayı.
ben de yaklaşık 1 aydır kendimce bir sağlıklı beslenme programı uyguluyorum. 2 haftada 2 kilo verdim ama sonraki hafta kilom sabit kaldı. yine de moral bozmak yok tabi ki.
kendi programımı kısaca anlatırsam.
sabahları tam tahıllı ekmekle bir tost yapıyorum yağsız ama bol peynirli. yanında şekersiz çay
günde bir kez et veya bir kez sebze yemeye gayret ediyorum. öğlen et yediysem akşam sebze veya tam tersi. sebzeyi mutlaka yoğurt veya ayranla tüketyorum. et yiyorsam yanında mutlaka salata yiyorum. günde 3 kez ara öğün ara öğünlerde meyve veya yoğurt yiyorum.haftada 4 gün 1 saat spor yapıyorum. kiloda çok ciddi bir oynama olmasa da mezura da epey farklılık var aslında :smiley-cool:

tatlı krizlerini çözemeyenlere kendi uyguladığım daha masum bir yöntemi anlatayım.
bir miktar kuru inciri robottta iyice çekiyorsunuz. bulamaç tarzı bir şeye dönüşüyoru. içine dövülmüş ceviz ve biraz tarçın katıp karıştırıyorsunuz. bu karışımdan minik toplar yapın. bitter çikolatayı(az bişey tabi) eritin bu minik topları hafifçe çikolataya bandırıp dolapta yarım saat bekletin. süper bir tatlı oluyor. üzerindeki çikolata , az da olsa çikolata yeme isteğinizi frenliyor. kuru incir zaten son derece tatlı olduğundan tatlı özleminizi epey frenliyor. ben kendimce bu yöntemle tatlı krizlerini atlatıyorum. bu minik topladan 2 tane yemek yetiyor da artıyor bile.

Merhaba arkadaşlar ben spor yapmak istiyorum spor salonuna gitme imkanım yok bana önerileriniz neler siz nasıl egzersizler yapıyorsunuz?

bende varım arkadaşlar gitsin şu kilolar artık doğum sonrası kilolarımı bir türlü veremedim şimdi tam fırsatı çok beğendim yazılarını vermem gereken en az 10 kilo var hadi bakalım yarın ölçülerimi yazıcam ve başlıcam yediklerimide kaydetcem

yaklaşık 25 kilo fazlalığım ile bede sizler katılıyorum arkadaşlar. bide önümüe bi aman hedefi koysak nasıl olur sizce. mesela 1 ayiçide neler yapabiliriz e kadar kilo verebiliriz gibi ne dersiniz

Herkese günaydın...
Ben de sizlere katılmak istiyorum arkadaşlar... 1,5 yıllık evliyim ve bu kadarcık zamanda 15 kiloya yakın aldım ama artık vermek istiyorum. kıyafetlerim olmuyor ve vereceğime inandığım için alışveriş yapmak istemiyorum, bir nevi zorunluluk hissi yaşatıyor bana kıyafetlerimin küçük olması çünkü :))
ama hoş bu bile istikrarlı olmamı sağlayamıyor. tam süper gidiyorum derken birşeyler giriyor araya ve haydiii dön başa...
Bu arada yazılar çok ilgimi çekti ama tamamını okumadan önce ben de buradayım demek istedim...
hepinize mutlu günler...

mrb kızlar ben 1 subat gunu akupunktura basladım saglıklıda beslenıyorum henuz spora baslamadım doktorum bıraz boyle gıtmemı ıstedı
basladıgım gun 81.300 dum
busabah 79.600
yaza kadar gıtsın ıstıyorum doktorum bu mevsımlerde vucudun daha cok dırendıgını soykledı bende bı gecmısı okuycam ve bende varım demek ıstıyorum

çok teşekkür ederim arkadaşlar.. bu arada ben bu sabah tartılmadım aç karnına o yüzden yarın sabah tartılıp yazacağım kilomu..
bu sefer olacak eminiim :)))

Merhaba Arkadaslar bende 16 yasında 170 boyunda 63 kiloyum ve çok rahatsız oluyorum hedefim 50 olmak yani 13 kilo vermek zorundayım hemen şimi basladm diete lütfen beni motive edin allahm bana yardım et sabır ver nolur...

demosh sakin ol canım, 1.70 boya 63 bu kadar rahatsız olunacak bişe değil. kaldı ki 50 kilo neden? bence çok zayıf ollursun öyle. haksız mıyım arkadaşlar?

SLM
TESADÜFEN İLK KEZ GİRDİM BU YOPİGE
MSJLARIDA TAM OKUYAMADIM
KİLON NEDİR MERAK ETTİİ

KIZLAR KİLOLARINIZI YAZIYORMUSUNUZ HAFTALIK FALAN NASIL OLUYOR BU TOPİKTEEa.s.

vala canım ben de seninle aynı boydayım ve kendimi hep hatırldığım ve herkesin süpersin dediği kilo 58 falandı. inşallah o kiloya dönmek istiyorum ama benimki biraz zor olacak. ben üniversitede başladım kilo almaya ((
demosh canım cevabım snaydı, alıntı yapmayı unutmuşum...

SLM
TESADÜFEN İLK KEZ GİRDİM BU YOPİGE
MSJLARIDA TAM OKUYAMADIM
KİLON NEDİR MERAK ETTİİ

KIZLAR KİLOLARINIZI YAZIYORMUSUNUZ HAFTALIK FALAN NASIL OLUYOR BU TOPİKTEEa.s.

Zambak ben hayatım boyunca 59 60 falanken üniversitede 68-69lara çıktım.. okul bitince hemen evlendim ve 15 kilo daha aldım şu an 83-84 gibi... gerçi 1 aya yakındır tartılmadım, eşimin görevi nedeniyle şehir değiştirdiğimiz için o telaş arasında... bu arada boyum 1,70...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…