• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Denge bozukluğu

Ozge19o3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2011
662
13
118
arkadaşlar baya bi süredir baş dönmesi sorunu yaşıyorum doktora gittim tahliller temiz tekrar gidicem ama sizlere sormak istedim bu durumu yaşayan yada kurtulan varmı mide bulantısı da eşlik ediyo buduruma diş fırçalarken bile midem bulanıyo yürürken aksatıyo beni uyuşuyo sanki vucudum kasılıyo sanki böyle sallanıyorum durduğum yerde dengemi sağlayamıyorum sabit olarak başım dönüyo geçmiyo da betaserc verdi doktor hafif geçer gbi oldu ama geçmedi devam ediyo hala sizce ne olabilir korkuyorum kafamda bişi mi var diye allah korusun lütfen yardımcı olabilirmsiniz başına gelen varsa ne yapıcam ben ..:26:bu arada izmirde yaşıyorum önerebileceğiniz hastane yada dr olursa söyleyebilirsiniz biran önce geçmesini istiyorum bu herneyse artık yaşantımı etkiliyo çünkü dışarı zor çıkıyorum.. =(

Son düzenleme:
arkadaşlar baya bi süredir baş dönmesi sorunu yaşıyorum doktora gittim tahliller temiz tekrar gidicem ama sizlere sormak istedim bu durumu yaşayan yada kurtulan varmı mide bulantısı da eşlik ediyo buduruma diş fırçalarken bile midem bulanıyo yürürken aksatıyo beni uyuşuyo sanki vucudum kasılıyo sanki böyle sallanıyorum durduğum yerde dengemi sağlayamıyorum sabit olarak başım dönüyo geçmiyo da betaserc verdi doktor hafif geçer gbi oldu ama geçmedi devam ediyo hala sizce ne olabilir korkuyorum kafamda bişi mi var diye allah korusun lütfen yardımcı olabilirmsiniz başına gelen varsa ne yapıcam ben ..:26:bu arada izmirde yaşıyorum önerebileceğiniz hastane yada dr olursa söyleyebilirsiniz biran önce geçmesini istiyorum bu herneyse artık yaşantımı etkiliyo çünkü dışarı zor çıkıyorum.. =(

uzman değilim ama bazı nedenlerden olabilir.mesela bende de bu sorunlar var ama bende boyun fıtığı ve düzleşme var.bunlarda neden olabiliyor.
vertigo neden olabiliyor.
bazı vitamin eksiklikleri vs vs. yapabiliyor dicem ama tahliller temiz çıktı diyorsun.

ben bir beyin cerrahına görün derim.

yeşilyurt eğitim ve araştırma hastanesi olabilir.

Son düzenleme:
uzman değilim ama bazı nedenlerden olabilir.mesela bende de bu sorunlar var ama bende boyun fıtığı ve düzleşme var.bunlarda neden olabiliyor.
vertigo neden olabiliyor.
bazı vitamin eksiklikleri vs vs. yapabiliyor dicem ama tahliller temiz çıktı diyorsun.

ben bir beyin cerrahına görün derim.

yeşilyurt eğitim ve araştırma hastanesi olabilir.

bide şeyden çekiniyorumzaten yeterince ilgilenmiyolar doktor hataları aklıma geliyo beyin için tomografi cihazlarına sokuyorlar ya sağlık skandalları yaşanmıyo değil sağlam girip sakat çıkabiliyo insanlar herşeyi heryerde yaptırmak korkuyo insan .. zaten hemen tahlil istiyolar böle deyince 2-3 kere kan tahlili yaptırdım temiz kansızlık vitamin eksikliğide yok diolar ne var ozmn bende hala bu sorunları yaşıyorum anlamadım düşçekmişim gbi hissediyorm sallanıyorum bacaklarım kasılıyo denge kuracam diye bişey eksikse sölesinler tahlili 3 doktora gösterdik ve bu şikayetleri söledim herşey güzel bişey yok dediler herşey iyiyse nie bu haldeyim ki..tşk ederim buarada..

Son düzenleme:
bide şeyden çekiniyorumzaten yeterince ilgilenmiyolar doktor hataları aklıma geliyo beyin için tomografi cihazlarına sokuyorlar ya sağlık skandalları yaşanmıyo değil sağlam girip sakat çıkabiliyo insanlar herşeyi heryerde yaptırmak korkuyo insan .. zaten hemen tahlil istiyolar böle deyince 2-3 kere kan tahlili yaptırdım temiz kansızlık vitamin eksikliğide yok diolar ne var ozmn bende hala bu sorunları yaşıyorum anlamadım düşçekmişim gbi hissediyorm sallanıyorum bacaklarım kasılıyo denge kuracam diye bişey eksikse sölesinler tahlili 3 doktora gösterdik ve bu şikayetleri söledim herşey güzel bişey yok dediler herşey iyiyse nie bu haldeyim ki..tşk ederim buarada..

haklısın canım öncelikli klinik muayene ye bakıyorlar.sonra tahlil tetkik en son msn film isteği.ama benim boynum ağrıdığında başım çok dönüyodu.düzgün yürüyemiyodum.çok tuhaf gelmişti.gittim ağrı kesici kas gevşetici verdiler.geçmedi bi türlü.başka bölümlere gittim temiz çıktı hep sonuçlar.

sonra başka doktora gittim durumum anlattım."bi röntgen çekelim bakalım sorun neymiş " dedi.kuvvet kaybım da yoktu .klinik bulgularım yoktu süperdi .başka bi doktor olsa yine yollardı ilaç verip.

film çekti baktı boynum s şeklince.şaşırdı " aile de var mı" dedi "yoooo "dedim.şaşırdım."birde boynunda şurada bişey var.bi mr isteyelim bakalım " dedi.Allah bin kat razı olsun o doktorumdan.
aldım mr ı gittim."hocam iyi haberlerinizi bekliyorum " dedim.tam filmi takıyordu ışıklı panoya."walla kızım pek iyi haberler veremicem naptın sen felç kalıcaksın " dedi.ben kahroldum başladım ağlamaya.seni izmire hocama yollicam dedi.var mı kalabileceğin bi yer orda dedi.bende izmirliyim ailem orda dedim.ve gittim. sonuç omuriliğe bası yapan fıtık olmakla beraber , dört tane fıtık sol tarafta.şimdi bebeklerim oldu sağ tarafımda da aynı fıtık ağrısı gibi ağrılar var.bel ve bacak ağrıları da cabası. sürekli bebekleri indirip kaldırmaktan ilerledi sanırım.ama kuvvet kaybım yok sadece kabiliyet azaldı kollarımda.

o yüzden peşini bırakma.başka doktora git.inan sonra vitamin eksikliği deyip bir iki ilaç yazıp yolluyorlar.bir buçuk ay önce başıma geldi.boğazımda ağrı vardı göğsüme kadar.doktor bişeyin yok benden sağlıklısın dedi detayı var ama özet geçiyorum.ilaç yazmaya bile gerek yok dedi.
iki hafta sonra benim göğsüm bi dehşet yanma kavruldum resmen kanser oldum galiba dedim.eşim doktora götürdü.reflü olmuşum.tedavi görüyorum şu anda.

sağlık ihmale gelmez...

mide hapı içiyor musun uzun bir süredi? yada kulak burun boğazcıya gittin mi yada göz doktoruna?

mide hapı yada gözle alakası nedir????
çünkü bir buçuk aydır bende mide koruyucu ve bi şurup içiyorum.ayağa kalktığımda gözüm kararıyor ve başım dönüyor.ben hep uykusuzluk ve yorgunluktan diye düşündüm bebeklerden ötürü.

haklısın canım öncelikli klinik muayene ye bakıyorlar.sonra tahlil tetkik en son msn film isteği.ama benim boynum ağrıdığında başım çok dönüyodu.düzgün yürüyemiyodum.çok tuhaf gelmişti.gittim ağrı kesici kas gevşetici verdiler.geçmedi bi türlü.başka bölümlere gittim temiz çıktı hep sonuçlar.

sonra başka doktora gittim durumum anlattım."bi röntgen çekelim bakalım sorun neymiş " dedi.kuvvet kaybım da yoktu .klinik bulgularım yoktu süperdi .başka bi doktor olsa yine yollardı ilaç verip.

film çekti baktı boynum s şeklince.şaşırdı " aile de var mı" dedi "yoooo "dedim.şaşırdım."birde boynunda şurada bişey var.bi mr isteyelim bakalım " dedi.Allah bin kat razı olsun o doktorumdan.
aldım mr ı gittim."hocam iyi haberlerinizi bekliyorum " dedim.tam filmi takıyordu ışıklı panoya."walla kızım pek iyi haberler veremicem naptın sen felç kalıcaksın " dedi.ben kahroldum başladım ağlamaya.seni izmire hocama yollicam dedi.var mı kalabileceğin bi yer orda dedi.bende izmirliyim ailem orda dedim.ve gittim. sonuç omuriliğe bası yapan fıtık olmakla beraber , dört tane fıtık sol tarafta.şimdi bebeklerim oldu sağ tarafımda da aynı fıtık ağrısı gibi ağrılar var.bel ve bacak ağrıları da cabası. sürekli bebekleri indirip kaldırmaktan ilerledi sanırım.ama kuvvet kaybım yok sadece kabiliyet azaldı kollarımda.

o yüzden peşini bırakma.başka doktora git.inan sonra vitamin eksikliği deyip bir iki ilaç yazıp yolluyorlar.bir buçuk ay önce başıma geldi.boğazımda ağrı vardı göğsüme kadar.doktor bişeyin yok benden sağlıklısın dedi detayı var ama özet geçiyorum.ilaç yazmaya bile gerek yok dedi.
iki hafta sonra benim göğsüm bi dehşet yanma kavruldum resmen kanser oldum galiba dedim.eşim doktora götürdü.reflü olmuşum.tedavi görüyorum şu anda.

sağlık ihmale gelmez...

mide hapı yada gözle alakası nedir????
çünkü bir buçuk aydır bende mide koruyucu ve bi şurup içiyorum.ayağa kalktığımda gözüm kararıyor ve başım dönüyor.ben hep uykusuzluk ve yorgunluktan diye düşündüm bebeklerden ötürü.

mide hapı kullanmıyorum önceden 1-2 hafta kullandım bırakınca yine aynı bişey kullanmıyorum ikidebir kusma yok allahtan ama bulanmaya meyilli hemen rahatsız ediyo insanı dahiliyeye çıkarttılar beni kbb gitmedim biran önce dediğim gbi iyi olmak istiyorum çok şükür gene halime daha beterler var ama ben yinede iyi olmak istiyorum dışarı çıkacam yaw evde durmam :D şu başım bi geçse :27::16: iyi doktora nasıl denk gelecem bilmiyorum korkuyorum aslında iyi bi hastane yada doktor gerek şimdi ben napmalıyım sizce ailemde dioki 3 tane doktor hepsi de mi anlamıcak raporlardan kaç kere kan verecen diolar

Son düzenleme:
valla şurubunu bilmem ama mide haplarının denge sorunu yapmasıyla karşılaştım. genelde askerler özellikle deniz altı çalışanları branş değiştirmek yada karaya geçmek için mide hapı kullanırlar ve branşlarını değiştiriler dengelerini bozarak. ama uzun vade olması ve sürekli olma kaydıyla. ikincisi gözle alakalı kulakla da alakalı. ikisinden birinin problemi dengeyi etkiler. baş dönmesi hissi kusma eğilimi yapabilir doğaldır. bence bu dediğim yerlere de bir görünün derim. tabi karar sizin

bide çok çabuk sinirleniyorum strestende oluyomuş galiba bu dönmeler ama geçmiyo işte napsam nolsam bilemedim hele ilk doktor dio sen gençsin kıpırkıpır olman lazım senin zorum olmasa sana nie geleyimki dediği lafa bak iyileştirin o zmn dedim gülüyo dalga geçmeye oturuyo sanki orda iyiki bide sinirleniom dedim ya ona ne rahatsızlığım olsa psikolojiye bağlıyo hemen kendi kafası bozuk konuşuyo :D

Son düzenleme:
valla şurubunu bilmem ama mide haplarının denge sorunu yapmasıyla karşılaştım. genelde askerler özellikle deniz altı çalışanları branş değiştirmek yada karaya geçmek için mide hapı kullanırlar ve branşlarını değiştiriler dengelerini bozarak. ama uzun vade olması ve sürekli olma kaydıyla. ikincisi gözle alakalı kulakla da alakalı. ikisinden birinin problemi dengeyi etkiler. baş dönmesi hissi kusma eğilimi yapabilir doğaldır. bence bu dediğim yerlere de bir görünün derim. tabi karar sizin

dediğim gbi kestim mide hapı kullanmayı baya oldu kulakla alakalı diolar galiba çoğunlukla dediklerinizi tabiki dikkate alıcam tşk ediyorum sadece tereddütlerim var işte onun için açtım bukonuyu sizlerden fikir almak için her gittiğim ayrı doktor kan istiyo kaç kere kan vericem onuda bilmiom ki bişi dedikleride yok bzim kanlar boşa gidio ilgilenen var sanki habire kan =)bide tüm vucudu etkiliyo hangi tarafımla uğraşçamı şaşırdım başım döner mide bulantısı yapar vucut uyuşur kasılır sanki içime sıkıntı gelir kalp çarpıntı yapar yangın geliyo sanki sonra sıtma tutuyo bide yetmedi bikaç gündür karın ağrısı ishal çıktı başıma demli çay içmeye başladım ii geliomuş bakalım inş geçer üşütmede var onuda biliyorum ama işte baş düzelse ötekilerde geçer heralde

Son düzenleme:
kızlar çok şikayet oldu sanki ama başına gelen varsa hem faydalanmış olur yazacam :D bide benim bayadır ne burnum akıyo ne hapşırıyorum doktora dedim bunu kan geliyo bazen dedim akmıyo iltihaplar dedim gitti burun tıkanması için sprey verdi =)) bende sinüzit falanmıyım diye papatya kürünü uygulamaya başladım bugun kendi kendimi araştırıyorum resmen doktorun görevini ben yapıyorum kendime aksa çünkü başım rahatlıyodu önceden ama şimdi ne akıyo ne bişi kan gelio kandan bile açılıyo sanki kafam iltihap var muhtemelen e boğaz bademcik içinde konu açtım ama cvp pek alamamıştım ordan aynı iltihap ordada var galiba mide bulantımı tetikliyo çıkmıyo o iltihap tükürüyoduk önceden balgam fln çıkıyodu şimdi tık yok allahtan internet var ve bu site var ki paylaşım yapabiliyoruz :16: 22 yaşındayım önceden ne hasta olurdum ne bişi o buz gbi havalarda ben dışardaydım şimdii bu 1-2 yıldır hemen hemen bu şikayetlerim var noldu anlamadımki bi düzelse yine eskisi gbi sapasağlam olsam şu kafacığım geçse diye bakıyorum

Son düzenleme:
hımm. doktor doğru söylüyor olabilir. buna psikolojide organlaşma deriz. genelde stresli insanlarda görülür bu ve fiksasyon yani saplanma yaşıyorsan vucuduna yansır aslında yoktur hastalık ama beyin ancak bu şekilde kendini rahatlatır ama birşey çıkmaz sonuçlarda. eğer sonuçlarının hepsi temiz çıkarsa o zzaman seni strese sokan ne varsa hayatından bir an önce çıkarman gerekir ve nefes egzersizleri yapman gerekir ama önce hepsini yaptır. iç kulak denge merkezidir o yüzden ilk orayı baktırman gerekir. gözlerde baş dönmesi hissi yada baş ağrısı yapar ışıkla ilgili bir problem sanırım yıllardır miyop ve gözlük kullanmaya karşı biri olarak bunu sana aktarabilirim

kulağında kireçleme olabilir yengemin olmuştu kireçleme başı dönüyordu
geçmiş olsun canım kötü şeyler getime aklına ALLAH şifa versin :)

çok tşk ederim kızlar insan ister istemez korkuyo kafamda bişi mi var diye allah korusun o zmn ben bizim aile hekimiyle sonkez görüşeyim şuanki ilgili erkek doktor öteki bayandı ilgilenmiodu bununla görüşeyim olmadı kbb olan bi hastane aramaya başlıyım stresli bi ortamda yaşıyorum malesef takmıyorum desemde sanırım vucudum tepki veriyor istemiyo oda psikolojiye mi göndercek şimdi yandık :D napsam acep :27::16:

öncelikle geçmiş olsun.

Ben doktor değilim, ancak diğer arkadaşların da saydıkları geldi benim de aklıma. Bir de ense kısmında daralma olan damarlar denge merkezini etkileyenler ise o kişilerde de ciddi baş dönmeleri yaşanabiliyor ve özellikle iç kulak da denge anlamında en önemli noktalardan biri.

Hatta aklıma gelmişken, aslında ayakta banyo veya duş bile bizim tahmin edemeyeceğimiz boyutta riskli bir durum. Basınçlı su bir an kulak içini etkileyip anlık denge kaybı bile yaşamamıza sebep olabilir Allah korusun. Aslında banyo ve duş esnasında mümkünse oturmak en doğru hareket.

Yeni tetkiklerinizde de bir şey bulamazlarsa doktorlar, size omega 3 + 6, b12+folik asit ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecek iyi bir multivitamin kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü özellikle ilk ikisi sinir sisteminizi ve bedenen hem ruhen durumunuz olumlu anlamda etkileyecek ve hepimizin aslında kullanması gerekenlerdir.

Bağışıklık sisteminize deyinmem ise, sizi çok önceden yine böyle var olduğunu ve çok rahatsız olduğunuzu, bir türlü çözüm bulamadığınızı belirttiğiniz başka bir başlığınız için de önemli bilgiler paylaşmış olduğum için hatırladım.

Evet burada paylaşım imkanı olması hepimiz için çok güzel. Lakin taktir edersiniz ki sorunlarınız sadece böyle paylaşmakla geçiyorsa veya siz belki de sadece böyle sıkıntılarınızı paylaşmakla bunlardan kurtulabiliyorsanız amenna.

Yok değilse, paylaşımlarınızdan aldığınız tavsiyeleri biraz daha araştırıp bence bunları çok daha iyi değerlendirmezseniz size pek de faydası olmayacaktır öyle değil mi?

Eğer yine de böyle çok genç yaşta olmanıza rağmen, (bir şekilde boğazınızdan tutun da sinisütünüze kadar ve sadece burada saydıklarınız bile hiç de azımsanacak şikayetler değil.) eğer bu sıkıntılarınızın biri bitip diğeri başlıyor ise bence bu çok rahatsız edici ve yorucu bir süreç. Yukarıda size belirttiğim takviyelerle de aslında ben daha rahat hissedebileceğiniz kanaatindeyim ya da bir arkadaşımızın deyindiği gibi belki de bu konuda profesyonel bir yardım almanız ve beyniniz eğer size bu sinyalleri gönderiyorsa en azından bunun tedbirini alabilirsiniz.

Daha çok gençsiniz ve normal şartlarda daha önünüzde özellikle de kadın olduğumuzu düşünürsek, hamilelik, bebek, orta yaş ve üstü problemleri vs. vs.

O zaman sıkıntılarınızı daha da arttıracak böyle bir sorun varsa zaman kaybetmeden onu halleder ve siz de rahat edersiniz.

Sevgimle

kızlar ya izmirde özel falan da olabilir kbb hastane biliyomusunuz iyi olan nereye gitsem önerisi olan varmı iyi bi hastane arıyorum..

kızlar gittim kbb bölümüne bugün nasip oldu çünkü baş dönmelerim geçmiyodu mecbur .. işitme testi falan yaptılar şikayetimi sordu kulağıma ve bademciklere baktı ve herşey normal bişeyin yok dedi stres depresyon için lustral diye bişi verdi bitane de daha baş dönmesi ve mide bulantısı için dramamine diye bi ilaç .. gönderdi beni geçmezse gene gelirim faln dedim hatta :D düzgün ilaç versin diye .. bunlardan kullanan yada bilgisi olan varmı :1:

bide başka doktor citol vermişti sizce hangisini kullanayım ilk yazdığımdan içtim bikaç saat sonra kustum kıpkırmzıı çıktı içimden yanetkimi yaptı ne normal mi sizce ilk başlayan için:26:lütfen yazan çıksın =)

Son düzenleme:
kızlar yaa netten falan araştırdım birazda yan etkileri baya çok görünüyo bu ilaçların başlasak bi dert bide bırakınca ne hale gelir korktum açıkçası biri akıl versin napıyım başlıyım mı başlamıyımmı başlarsam bırakınca nasıl olacak hepten rahatsızlandırmasın off ya =(:26:

ben de sürekli dengemi kaybediyorum. ayakta sabit dururken birden düşecek gibi oluyorum. ayağı bi yere takılır da düşecek gibi olur ya bi insan, aynen o durum var hem de durduk yere. ama baş dönmesi yok..

Back