- 19 Ağustos 2015
- 38
- 60
- 88
Merhaba, bebeğim 3.ayını yeni bitirdi. Doğduğu günden beri evolvia mama kullanıyorduk. Günde en az bir kere çoğunlukla da iki kez kakasını yapıyordu. Gelişimi ve kilo alımı konusunda da herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Fakat bu mama konusundaki biraz araştırmalarım sonucunda evolvia mamanın türk bir şirket tarafından danimarkadaki bir laboratuvarda fason olarak ürettirildiğini ve sadece türkiye pazarında satışa sunulduğunu öğrendim. Açıkçası bu durum beni biraz rahatsız etti. Neden sadece türkiye'de satışa sunulduğu hususunda firma herhangi bir cevap vermekten de kaçınıyor. Sonuç itibariyle mamayı değiştirmeye karar verdim ve içeriğindeki prebiyotik oranının avrupa standartlarında olduğu söylendiği için aptamil mamaya geçtik. 1 haftadır aptamil kullanıyoruz. Ve fakat aptamile geçtiğimizden beri her gün minimum 1 kere kaka yapan bebeğim 2 günde 1 daha sıvı formda kaka yapmaya başladı, bu durum da beni rahatsız ediyor. Sizce 2 günde bir kaka yapması da normal olarak adlandırılabilir mi yani bu sindirim sisteminin daha mı yavaş çalıştığına işaret ediyor yoksa evolvia mamaya tekrar dönüş yapmalı mıyım? Siz olsanız hangi mamayla devam ederdiniz? Bebeğim her iki mamayı da sorunsuzca içiyor. Konuyla alakalı görüşlerinizi iletirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..