• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deneyimli anneler lütfen yardım eder misiniz?

kares

Asyam meleğim <3
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2012
262
24
118
43
Merhaba.4 yaşındaki yeğenime bakıyorum.Babası hangi cehennemde bilmiyoruz bilmekte istemiyoruz zaten.Anneside burada değil daha önceki konularımı okuyan arkadaşlar bu kısımları bilirler ama başka bir konuda yardımlarınızı rica edicem.
1 hafta önce anaokuluna başladı yeğenim.Bu 2.haftamız yani.Özel durumlarımız dolayısı ile geç başlamak durumunda kaldık.İlk günlerde bende özellikle yakın çevredeki arkadaşlarından görerek sürekli bende okula gitmek istiyorum diyordu.2008 kasım doğumlu.yaşı gereği biraz düşündük aslında yapabilir mi uyum sağlayabilir mi diye.Ama uyumlu çekingen bir çocuk olmadığı ve kendiside çok hevesli olduğu için verdik okula.Özel kreşlerde biraz pahalı olduğu için devlet okuluna verdik.Dediğim gibi ilk günler çok hevesliydi koşarak gittik okula,bahçeye girdiğimizde dahi elimi bırakarak sınıfa koşuyordu.Ben bazı arkadaşlarımdan duyduğum ilk günlerdeki zorluğu şimdi yaşıyorum.Hergün okulda annesinin gitmemesi için yalvarıp ağlayan çocuklar vardı.Yeğenim ise ben gidiyorum şimdi akşama seni almaya gelicem dediğimde yüzüme bile bakmadan görüşürüz diyordu.3.gün başladı okula gitmek istemiyorum diye.cuma günü üzerine gitmeyelim diye göndermedik.Ama pazartesi yine zorla gittik okula.Dünde öyle.2 gündür bende okulda nöbet tutuyorum.Bugün artık ağlamalarına dayanamadım hatta bende ağladım artık bugün onunla ve götürmedim sonuç olarak.İnternette okuduğum kadarıyla çocuğunuz mızmızlansada kesinlikle okula götürmeli alışıncaya kadar sabır etmeli yazıyor.Kendisiyle konuşuyorum neden gitmek istemediğini ders yapmak istemediğini söylüyor.Ders derdiğini boyama el işi kağıtları vs. ile şekiller yapmak biliyorsunuz :)
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa bana tavsiyelerde bulunabilir mi acaba? Ödül mü vermeliyim ceza mı birçok şey denedim ama olmuyor okulu sevmiyorum diyor hatta şu an arkamda hala bana yalvarıyor okula götürme diye :(

Sizin okula gidip beklemeniz yanlış sizi orada görmeye alışırsa hep orda görmek ister görmediğinde ağlayıp sorun çıkartabilir.
Sizin kararlı olmanız gerekir bunlar ilk okuldada yaşanıyor hergün başında bekleyemezsiniz şimdiden alışması gerekir.

Yorumunuz için teşekkür ederim.Sanırım ağlasada sızlasada zorla götürün yine ağlasa da dönüp gelin demek istiyosunuz zamanla alışacak :S
Bende böyle olmasını umuyorum ama ağlarken görmezden gelmek gerçekten çok zor :26:
Bu arada bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

öncelikle şunu söyleyim,evet böyle yapan bir çocuk ısrarla okula götürülmelidir.bu konuda yapılacak şeyler var ama sizin durumunuz farklı .bir kere çocuğun yaşı çok küçük.kreş yaşı yani.anasınıfı değil.aansınıfına 48-60 aylık çocuklar alınır ama okullar çeşitli sebeplerden kaydediyor işte.benim bir öğrencim var eylül 2008 doğumlu.diğer çocuklar genelde mart nisan mayıs civarı.hatta 2007liler de var.bu çocuk da sorun yaşıyor bazen.
senin yeğeninde de büyük ihtimal şöyle bir durum olmuş.ilk başta ortamı sevdi arkadaşlarla oynamak falan.ama yaptıkları faaliyetten ya sıkıldı veya tam olarak beceremedi,bir çocuk bir laf falan ettiyse ondan soğuyuverdi birden ve gitmek istemiyor.çünkü yaşı küçük ve dikkat süresi ona göre.sıkılmakta da haklı.seneye birinci sınıfa gitmeyecek nasılsa bu sene zorlamanın gereği yok.fazla uzatmadan ve çocuğun kendine güvenini sarsmadan okulu bırakın bence.seneye gider nasılsa.

Son düzenleme:
öncelikle şunu söyleyim,evet böyle yapan bir çocuk ısrarla okula götürülmelidir.bu konuda yapılacak şeyler var ama sizin durumunuz farklı .bir kere çocuğun yaşı çok küçük.kreş yaşı yani.anasınıfı değil.aansınıfına 48-60 aylık çocuklar alınır ama okullar çeşitli sebeplerden kaydediyor işte.benim bir öğrencim var eylül 2008 doğumlu.diğer çocuklar genelde mart nisan mayıs civarı.hatta 2007liler de var.bu çocuk da sorun yaşıyor bazen.
senin yeğeninde de büyük ihtimal şöyle bir durum olmuş.ilk başta ortamı sevdi arkadaşlarla oynamak falan.ama yaptıkları faaliyetten ya sıkıldı veya tam olarak beceremedi,bir çocuk bir laf falan ettiyse ondan soğuyuverdi birden ve gitmek istemiyor.çünkü yaşı küçük ve dikkat süresi ona göre.sıkılmakta da haklı.seneye birinci sınıfa gitmeyecek nasılsa bu sene zorlamanın gereği yok.fazla uzatmadan ve çocuğun kendine güvenini sarsmadan okulu bırakın bence.seneye gider nasılsa.

sanırım sizde öğretmensiniz,çok teşekkür ederim yorumunuz için.
bu konuda öğretmeninden yardım almaya çalıştım,yaşıyla ilgili de konuştum,biz geç başladığımız için çocuklar kendilerine arkadaş edinmiş bundan kaynaklı olabilir mi diye de sordum.Siz gittikten sonra ortama uyum sağlıyor ve ağlamıyor dedi.Ve 2008 doğumlu çocuklar da çoğunluklu sınıfta.Ama dediğiniz gibi kasım doğumlu olduğu için sene başı doğan çocuklarla neredeyse 1 yaş var aralarında.Acaba ben sınıfta bir kız öğrencinin annesi arkadaşım,onların evine götürüp o kızla arkadaş olmalarını sağlasam okula gitmek ister mi diye düşündüm.Ama dediğiniz gibi bu yolu da denedikten sonra işe yaramazsa göndermemeyi düşünüyorum bende sizin gibi yaşının küçük olduğunu düşündüğüm için.

Back