Deneyimli Anneler Hastane Çantası ve Yenidoğan Eşyaları

Babylicious

İf You Were Melody Which One You Would Be
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2016
2.142
2.838
31
Kızlar merhaba;

Ben kendime liste yaptım henüz bir şey alamadım bu ay başlayacağım ama eksikleri veya gereksiz eşyaları söyler misiniz? Gerçekten gerekli olacakları belirtirseniz listeye eklemek istiyorum..

KIYAFET

Hastane çıkışı 10'lu
Hastane çıkışı 5'li
zıbın setleri 5'li (0-3 ay ) 3-4 set
Yelek 2-3 adet (0-3 ay )
çorap- eldiven 5-10 adet (0-3 ay )
tulum 3-4 adet (0-3 ay )
hırka 2 adet (0-3 ay )
önlük- ağız mendili-sırt bezi
çıtçıtlı body 5-10 adet (0-3 ay )

4-6 ay aynı miktarlarda

BEBEK ODASI

Bebek odası takımı
uyku seti (yatak yorgan yastık )
nevresim takımı
alez
ana kucağı ev tipi
bebefon
alt açma
perde-halı
bakım çantası
travel sistem bebek arabası-arac koltugu vs
ilk aylarda yatak odasında yanımda kalması için ekstra beşik veya anne yanı

ekstra ıstegım bebegıme guzel bır duvar kagıdı farklı bır ortam yaratabılmek için :) akvaryum desenlı olabilir :)

BANYO
Şampuan seti ( şampuan sabun bebek yağı pişik kremi vs set olanlardan )
Bebek bakım seti ( tarak fırça tırnak makası törpü vs )
küvet seti
ıslak mendil-bez
havlu-bornoz seti

BESLENME ( normalde almayacaktım ama her ihtimale karşı belki lazım olabilir)
biberon
emzik

ANNE ÜRÜNLERİ

Göğüs pedi-kremi
pijama ve gecelik takımı
lohusa ihtiyaçları
emzırme sutyenı

HASTANE ÇANTASI

Bebek için;
10'lu Hastane çıkışı
5'li Hastane çıkışı
2 pijama takımı
2 cıtcıtlı body
2 zıbın takım
1 yelek 1 hırka
battanıye
sapka onluk agız mendılı
3-4 corap patık
biberon emzık
alt acma bebek bezi

anne için;

2 pijama takımı ( corap - iç çamasırı 4-5 adet )
göğüs pedi kremi
külot ped
hıjyenık ped
dıs fırcası-makyaj malzemeleri
cıkıs kıyafetı
terlik-ayakkabı

Son düzenleme:
ağız mendilide oneriyorum.
Cevremde hep gördüm lazim oluyor ben bikac paket aldım ufak mendillerden.
Zaten bi pakette 6-8 tane var.

Listen gayet güzel. Hastane çantasında bebek için biberon koydurmuyorlar diye biliyorum alışmasın annesini emsin diye. Emziği de ilk aylar önermiyorlar. Bebeğe ıslak mendil de yaz. Anneye emzirme sütyenini de unutma. Hastanede oluyormuş ama hijyen açısından süt pompasını ben kendim götüreceğim lazım olabilir. Biberon koymayacağıma göre mama kaşığı falan da koyarım. İlk zamanlar ememezse kaşıkla veriyorlar sütü.

Listen gayet güzel. Hastane çantasında bebek için biberon koydurmuyorlar diye biliyorum alışmasın annesini emsin diye. Emziği de ilk aylar önermiyorlar. Bebeğe ıslak mendil de yaz. Anneye emzirme sütyenini de unutma. Hastanede oluyormuş ama hijyen açısından süt pompasını ben kendim götüreceğim lazım olabilir. Biberon koymayacağıma göre mama kaşığı falan da koyarım. İlk zamanlar ememezse kaşıkla veriyorlar sütü.
Cnm hastanedeki süt pompası steril çünkü ağız uc kısmını sıfır açılmamış paket veriliyor ilk sen kullanıyorsun hastane pompası kullanmanı öneririm çünkü onlar daha kuvvetli oluyor sütünü daha çabuk getirir

Kızlar emzirme sütyeni yerine emzirme atleti alın daha kullanışlı oluyor sutyene hiç gerek yok

Tulum alırken de ucu açık tip alırsanız çok daha kullanışlı oluyor çünkü ilk aylar çok hızlı büyüyorlar

biberon ve emzık kesınlıkle kullanmayı dusunmuyorum ama her ihtimale karsı al dediler oylesıne alacagım.. mama kasıgı ekleyebılırım. süt pompası gereklı olursa esıme aldıracagım hastane cevresınden.. umarım hıcbır sıkıntı olmadan dogar dırek emmeye baslar :)

Ben sezeryan olacağım bunun için atlet zor olmaz mı acaba bir bilginiz var mı
cnm ben 3.5 ay once dogum yaptim ikizlerim oldu deneyimim oldugu icin yazdim bende sezeryen oldum cnm atletin bir zarari olmuyor zaten pansuman yapildigi icin kapali oluyor sezeryen yeri hem atlet hem sutyen giymek daha zor oluyor bence emzirme acisindanda o yuzden dedim hayirli dogumlar dilerim

canm öcelikle bu zıbındır bebek için iç çamaşırı tarzında şeylerdir bunlardn o kadar çok hediye geliyor ki. çok paranı harcama hediye gelmezse zaten her yerde bulabileceğin şeyler

ekstra beşik yerine park yatak öneririm. beşikler çok pahalı ve sadece bi kaç ay idare ediyo. park yatak olursa bebek büyüyünce de yanında yatabilir. 2 yaşına kadar içinde oyun oynayabilir ve çok daha ucuz hem de çok pratik. ve yer kaplamyo

ben çok büyük bebek arabalarını hiiiç kullanışlı bulmuyorum. kendim özene bezene mothercare aldım ama kullanışlı değil. onun yerine 8 aydan sonra kullanman için en hafif tarzda katlanabilir baston tipi bebek arabası öneririm.

ekstra önereceğim ise kanguru ama işte bunu çook kaliteli alman gerek. çünkü özene bezene alıp kullanamıyo insanlar. çünkü çoğu yanlış pozisyonda taşıyor. mutlaka m pozisyonlu alman gerek. kurbağa oturuşu deniyor. yoksa kalça çıkığı yapar.

ben istanbula hiç arabayı çıkarmıyorum valla her yere kanguru hem de çok rahat. boba marka öneririm. pahalı dersen bi akrabana söyle kafana göre hediye alacağınıza bunu istiyorum diye :)))

cnm ben 3.5 ay once dogum yaptim ikizlerim oldu deneyimim oldugu icin yazdim bende sezeryen oldum cnm atletin bir zarari olmuyor zaten pansuman yapildigi icin kapali oluyor sezeryen yeri hem atlet hem sutyen giymek daha zor oluyor bence emzirme acisindanda o yuzden dedim hayirli dogumlar dilerim
Çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için

canm öcelikle bu zıbındır bebek için iç çamaşırı tarzında şeylerdir bunlardn o kadar çok hediye geliyor ki. çok paranı harcama hediye gelmezse zaten her yerde bulabileceğin şeyler

ekstra beşik yerine park yatak öneririm. beşikler çok pahalı ve sadece bi kaç ay idare ediyo. park yatak olursa bebek büyüyünce de yanında yatabilir. 2 yaşına kadar içinde oyun oynayabilir ve çok daha ucuz hem de çok pratik. ve yer kaplamyo

ben çok büyük bebek arabalarını hiiiç kullanışlı bulmuyorum. kendim özene bezene mothercare aldım ama kullanışlı değil. onun yerine 8 aydan sonra kullanman için en hafif tarzda katlanabilir baston tipi bebek arabası öneririm.

ekstra önereceğim ise kanguru ama işte bunu çook kaliteli alman gerek. çünkü özene bezene alıp kullanamıyo insanlar. çünkü çoğu yanlış pozisyonda taşıyor. mutlaka m pozisyonlu alman gerek. kurbağa oturuşu deniyor. yoksa kalça çıkığı yapar.

ben istanbula hiç arabayı çıkarmıyorum valla her yere kanguru hem de çok rahat. boba marka öneririm. pahalı dersen bi akrabana söyle kafana göre hediye alacağınıza bunu istiyorum diye :)))

aynen ana kucagi kismini dusunuyorum bende yan takilanlarda var ne tarz alayim bilemedim.. arabayi bebek biraz buyuyunce alayim diyorum zaten 2 3 aylikken guvenip arabaya koyamam ana kucagi dahA iyi olacaktir

kızlar ikinci beşik veya park yatak için tavsiye istiyorum.rahat tasınabılen bırsey olsun ıstıyorum bebek gozumun onunde olsun dıye bana tavsıye verebılır mısınız

kızlar ikinci beşik veya park yatak için tavsiye istiyorum.rahat tasınabılen bırsey olsun ıstıyorum bebek gozumun onunde olsun dıye bana tavsıye verebılır mısınız
Anne yanı için mobilya sepet beşik aldık park yataklar geniş bebek dönmeyi öğrendikten sonra dönüp nefessiz kalma ihtimali var diye. Ekstra park yatakta aldık ama ilk 1 yıl sepet beşik kullanacağım

Konuyu güncel tuttalım :) konu sahibinin listesi bana mantıklı geldi. Başka yerlerde öyle abartmışlar ki kıyafet işini sanırsın üçüz bebişler gelecek :)

Konuyu güncel tuttalım :) konu sahibinin listesi bana mantıklı geldi. Başka yerlerde öyle abartmışlar ki kıyafet işini sanırsın üçüz bebişler gelecek :)

canım bana sorarsan kıyafet bebek dogduktan sonrada alınır.. heryerde var magazalar cogu deneyımlı anne ılk 3 ay kullanamadıklarını soyluyor bebekler cok cabuk buyudugu ıcın

canım bana sorarsan kıyafet bebek dogduktan sonrada alınır.. heryerde var magazalar cogu deneyımlı anne ılk 3 ay kullanamadıklarını soyluyor bebekler cok cabuk buyudugu ıcın
Bende senin gibi düşünüyorum canım 2 hastane çıkışı alacağım. Zıbın, patikli patiksiz birer alt eşofman yeter :)

X