Mesleği stresli kendileri de öyle oluyor. Ama hepsi kötüdür veya iyidir diye bir genelleme yapılamaz meslekle.
Komşumun oğlu polis çok iyi eşine çocuklarına. Bir arkadaşımin eşi polis psikolojisi bozuk diye yıllarca kavga ettiler. Yani karakter de önemli
Benim çevremde var polis ve özel harekat polis eşleri. Gecesi gündüzü tayini izini belli olmayan stresli bir iş ama beni asıl korkutan polislerin askerlerinin çoğunun psikolojilerini bozuk olması sinirli ve acımazsız olmaları, karakterden çok emin olunmalı..
Polis eşi değilim ancak yakınımda var. Hiçbir meslek için önyargılı davranmak doğru değil. Polis, asker vb mesleklere her zaman önyargılı bakılıyor. Psikolojileri bozuk oluyor falan deniliyor. Açıkçası bu tamamen kişiyle alakalı. Erkek arkadaşım asker ancak onun kadar güleç, samimi, sıcakkanlı bir insan tanımadım. Yerinde nasıl davranması gerektiğini bilen biri. Cok değer verdiğim bir büyüğümde polis, o da aynı şekilde cok güleç, aileci ve samimi biri. Yani bu tarz genellemeler doğru değil. Mesleğe gelecek olursak eğer bahsettiğim kişi uzun zamandır polis. Ve atanma konusunda farklı farklı yerlere gitmişler şuan da da yaşına rağmen doğuda görev yapıyor. Ancak eve gelip gitme konusunda bir sıkıntı olmuyor. Her gün evine gelip gidebiliyor. Ailesiyle vakit gecirebiliyor. Tabi polislik kolay meslek değil tahmin edersiniz ki. Burada biraz sizinde sabırlı olmanız gerekli yani atama durumlarından dolayı kendi ailenizden uzak kalabilirsiniz ve sürekli sehir değiştirmek size zor gelebilir. Ama sabırlıyım yaparım diyorsanız da üstesinden gelinmeyecek bir durum değil.
Çalıştığı birimine, meslekte geçirdiği yıla göre değişiyor çalışma saati.
2 kere şark görevi var, bayramda çoğu polis çalışıyor genelde.
Hangi şubede görev yaptığı da önemli.
Psikolojik olarak yıpranıyorlar doğal olarak ama öyle psikopat falan değiller yani. Bir sepet elmada her zaman 1-2 çürük olur, her meslekte böyledir
Polis değil eşim askeri personel
4 senelik evlilikte üç şehir değiştirdik
Ama çok şükür severek evlendik herşeye alışıyor insan bütün zorluklara katlanıyor yeter ki sevgi tam olsun
Asker polis vs bunlara evet önyargılı bakılıyor
Ama insanın karakteri önemli
Çevrem , akrabalarım ,arkadaşlarım çoğunluğu polis ,eski sevgilim de polisti .psikolojileri denildiği gibi kötü değil gördüğüm kadarıyla ,hatta o kadar iyi ki bu bahsettiğim tanıdıklarımın %90ı eş ya da sevgililerini aldatıyor
Genelleme yapmamak lazim fakat cogunlugu bir baltaya sap olamamis insanlar egitimle polis oluyor. Egitim seviyeleri dusuk olur genelde. İsleri stresli bayram seyran tatili yok saatler sorunlu gecesi gunduzu yok. Es adayi olarak dusunuyorsaniz uzak durmanizi tavsiye ederim. Cocugunuz olursa ilerde kendiniz buyutursunuz es destegi cok az olur. Adam eve gelir uyur nobetten ciktim der.
hiç bir zaman ikili ilişkilerde para ya dastatü derdinde olmadım
yeterince dürüst entelektüel ise ilkokul mezunu biri ile de olurum ama
kesinlikle hayır dediğim iki meslek var
biri polis / diğeri asker.
ben kendimi onlarla güvende hissetmiyorum.
herkesin kendi tercihi.
ekstra olarak ban yemek istemiyorum ama benim için siyasi fikirler her şeyden önemli şu aşamada *